Δεκ 13
01

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο τύπου Comenius για το ταξίδι στην Ισπανία

 

2ο Δημ. Σχ. Ελευθερίου-Κορδελιού

Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθηση Comenius

Πολυμερής Σύμπραξη Σχολείων

“under the same sky” 2013-2015

Αριθμός Σύμβασης:2013-1-ES-COMO6-676774

 

 

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου-Κορδελιού υλοποιείται από το Σεπτέμβριο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2015 Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης Comenius (Πολυμερής σύμπραξη σχολείων) το οποίο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

Συμμετέχουν τέσσερα σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Πολωνία, Τουρκία) με τίτλο: ¨Under The Same Sky¨ (κάτω από τον ίδιο ουρανό).

Στο πλαίσιο των εργασιών του προγράμματος πραγματοποιήθηκε από 17 έως 22 Νοεμβρίου 2013 η πρώτη επίσκεψη στο συντονιστικό σχολείο CP JUAN AGUADO στην πόλη La Torre de Esteban Hambran στην ευρύτερη περιοχή του Toledo στην Ισπανία. Στη συνάντηση συμμετείχαν δάσκαλοι και μαθητές. Στην Ελληνική αποστολή συμμετείχαν οι: Μπιτσώρη Δέσποινα, διευθύντρια του Σχολείου, η Ταχματζίδου Φωτεινή, υποδιευθύντρια και υπεύθυνη του προγράμματος, η Καρανάσιου Κωνσταντινιά δασκάλα της αγγλικής γλώσσας και η Κολιούση Ειρήνη δασκάλα της μουσικής. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνάντησης έγινε ανάλυση των θεματικών αξόνων του προγράμματος, κατανομή εργασιών, οργάνωση των μετακινήσεων για τις επόμενες συναντήσεις και συζητήθηκαν θέματα φιλοξενίας. Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο CP JUAN AGUADO της πόλης La Torre de Esteban Hambran ιδιαίτερης σημασίας για τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς. Εκεί υλοποιήθηκαν δραστηριότητες με τους μαθητές καθώς και επικοινωνία με τους Ισπανούς συναδέλφους. Συζητήθηκαν θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής, εκπαιδευτικών συστημάτων και πρακτικών τεσσάρων χωρών, θέματα οργάνωσης των σχολείων και καθημερινής λειτουργίας τους. Η αξιοποίηση του διαλόγου, η συνεργασία για την επίτευξη των στόχων και η δημιουργική ώσμωση διαφορετικών πολιτισμικών στοιχείων χαρακτήρισαν τις συνεδριάσεις. Η περιήγηση σε σημαντικά μνημεία του Toledo και της Μαδρίτης, έδωσαν τη δυνατότητα για γνωριμία με την ιστορία της παλαιότερης και νεότερης Ισπανίας.

Η ζεστή φιλοξενία των Ισπανών συναδέλφων του συντονιστή Jose Lui Castanio και του Διευθυντή του σχολείου λειτούργησε καταλυτικά στην επιτυχία της συνάντησης. Η καλή αρχή του CP JUAN AGUADO δημιούργησε υψηλές προσδοκίες για τη συνέχεια του προγράμματος.

 Η επόμενη επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο στην Τουρκία.

 

                                                                                    Η Διευθύντρια

 

                                                                            Μπιτσώρη   Δέσποινα



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *