Archive for Μάιος, 2012

Φεστιβάλ Παιδείας 2012 »

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄Και Γ΄τάξης του 2 Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας μας ταξίδεψαν (28.05.2012), στο πέλαγος χορεύοντας χορούς του Ιονίου και του Αιγαίου.  Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, στις γυμνάστριες του Σχολείου μας, κυρία Μπάρμπα Στέλλα και Αραβίδου Σωτηρία  οι οποίες ήταν υπεύθυνες για την διδασκαλία των χορών.

Τα σκηνικά επιμελήθηκαν οι:

  • Πολυμεράκης Χριστόδουλος (Υπεύθυνος Ολοημέρου)
  • Σεχίδου Αναστασία (Εκπ/κός Εικαστικών)
  • Τσιαούση Κατερίνα (Εκπ/κός Εικαστικών)
  • Κοντογουλίδου Μαριλένα (Εκπ/κός Θεατρικής Αγωγής

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας παρουσίασε:

1. Έλα να πάμε σ΄ ένα μέρος (Κυκλάδες)

2. Ζαγαράκια (Κύθηρα)

3. Μηλιά (Λευκάδα)

4. Τσιριγώτικος (Κύθηρα)

5. Αϊ-Γιώργης (Κέρκυρα)

6. Μέρμηγκας (Κεφαλονιά)

7. Σούστα (Κρήτης)

8. Τσομπάνικος (Λήμνος)

9. Πάτημα (Λήμνος)

10. Όλα τα πουλάκια (Θάσος)

11. Ψαρόβαρκα (Κυκλάδες)

12. Έξοδος

Η Θεσσαλονίκη μας »

Η Θεσσαλονίκη, ή Σαλονίκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας). Αποτελεί έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Από την ίδρυσή της από τον Κάσσανδρος ως μια ακμάζουσα ελληνιστική πόλη μέχρι την οθωμανική κυριαρχία αξιοποιεί την στρατηγική της θέση και αναπτύσσεται σε μια πολυπολιτισμική πόλη. Από το 1912, με τη λήξη των Βαλκανικών Πολέμων και την ενσωμάτωση της περιοχής στο σύγχρονο Ελληνικό Κράτος, η Θεσσαλονίκη αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Ο πληθυσμός του πολεοδομικού συγκροτήματος υπολογίζεται σήμερα στους 790.824 κατοίκους (2011).

Η ίδρυσή της πόλης στην ελληνιστική εποχή συμπίπτει με μια κρίσιμη φάση στην ιστορία του Μακεδονικού Βασιλείου, που ξεκινά από τον πρόωρο θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και με την διεκδίκηση του θρόνου του Μακεδόνα βασιλιά από τους επιγόνους του. Ο στρατηγός Κάσσανδρος για να μπορέσει να διεκδικήσει το θρόνο της Μακεδονίας, παντρεύτηκε την ετεροθαλή αδελφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τη Θεσσαλονίκη, προς τιμήν της οποίας ίδρυσε την πόλη συνενώνοντας 26 πολίχνες, που βρίσκονταν γύρω από το Θερμαϊκό κόλπο.

Τον 2ο π.Χ. αιώνα η πόλη κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους, όπως και ο υπόλοιπος ελλαδικός χώρος και αποτέλεσε έδρα του ρωμαϊκού θέματος της Μακεδονίας. Η στρατηγική θέση της πόλης διαφαίνεται από την πρόθεση της μεταφορά της πρωτεύουσας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο προς τα ανατολικά, καθώς υπήρξε μια από τις υποψήφιες πόλεις οι οποίες είχαν προταθεί ως αντικαταστάτριες της Ρώμης, για να επιλεγεί τελικά το Βυζάντιο. Παρά την μη επιλογή της ως πρωτεύουσα, αποκτά τον τίτλο της Συμβασιλεύουσας πόλης και κατά τη Βυζαντινή Περίοδο.

Μετά την οθωμανική κατάκτησή της από τους Οθωμανούς το 1432, παραμένει στην Οθωμανική αυτοκρατορία για περίπου πέντε αιώνες. Με την εκδίωξη των Εβραίων από την Ιβηρική Χερσόνησο, και τη Βόρεια Ευρώπη, η Θεσσαλονίκη αποκτά την δική της εβραϊκή κοινότητα. Η εγκατάσταση αυτή των Εβραίων στη Θεσσαλονίκη, ανέδειξε την πόλη ως τη σημαντικότερη παγκόσμια εβραϊκή μητρόπολη μέχρι τουλάχιστον τις αρχές του 20ού αιώνα. Ιδιαίτερα από τα μέσα του 19ου αιώνα, η πόλη υπήρξε το πλέον κοσμοπολίτικο αστικοποιούμενο κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ο σημαντικότερος πόλος πολιτικών κινήσεων και κινημάτων που συνάντησε στην μακρόχρονη ιστορία της.

Με την ένταξή της στον κορμό του Ελληνικού Κράτους το 1912, ο πληθυσμός της πόλης παρουσιάζει σημαντικές μεταβολές με την μετακίνηση του μουσουλμανικού πληθυσμού και την αντικατάστασή του από προσφυγικούς πληθυσμούς της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης. Οι πληθυσμιακές μεταβολές συνέτειναν στην αλλαγή της πληθυσμιακής κατάστασης της πόλης με την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου. Η πολεοδομική και αρχιτεκτονικής της αναδιοργάνωση επιταχύνθηκε από τη Μεγάλη Πυρκαγιά του 1917 και τις προσπάθειες της νέας ελληνικής διοίκησης για προσθέσει αρχαιοελληνικά και ευρωπαϊκά στοιχεία στο αρχιτεκτονικό ύφος της πόλης, που οδήγησε στην καταστροφή αρκετών οθωμανικών λατρευτικών και λειτουργικών κτηρίων. Οι σημαντικότερες πληθυσμιακές μεταβολές παρατηρούνται με το ολοκαύτωμα της ακμαίας εβραϊκής κοινότητας από τα ναζιστικά στρατεύματα την περίοδο της τριπλής κατοχής κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με την εγκατάσταση του μικρασιατικού και θρακιώτικου προσφυγικού πληθυσμού έπειτα από την Μικρασιατική Καταστροφή το 1922 και με την εσωτερική μετανάστευση που παρατηρείται κατά την δεκαετία του ‘50 και μεταγενέστερα προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΑΤΣΙΔΗΣ- ΕΥΓΕΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

Εκδρομή στο πάρκο της Θέρμης »

Ραφαήλ Ξουρίδας

Πριν από λίγο καιρό επισπευτήκαμε το περιβαλλοντικό πάρκο Θέρμης. Εκεί μας μίλησαν για τα σκουπίδια και την ανακύκλωση .Μας είπαν πώς η υγειονομική ταφή είναι καλύτερη από το να πετάμε τα σκουπίδια στις χωματερές. Μας συμβούλεψαν αντί να πετάμε κάτω τα σκουπίδια μπορούμε ή να τα πετάμε στους κάδους ή να τα ανακυκλώνουμε . Γιατί αν θάψουμε ένα πλαστικό μπουκάλι στην αυλή του σπιτιού μας θα το βρουν πολλές γενιές μετά  από εμάς. Μας μίλησαν επίσης και για τον Χ.Υ.Τ.Α(χώρος  υγειονομικής ταφής απορριμμάτων) είναι ένας διαμορφωμένος  χώρος που χρησιμοποιείτε εναπόθεση των αστικών απορριμμάτων. Κατά την υγειονομική ταφή τα απορρίμματα απλώνονται, συμπιέζονται, και στο τέλος  της ημέρας σκεπάζονται με αδρανές υλικό (συνήθως χώμα). Έτσι μειώνεται στο ελάχιστο ο κίνδυνος για τη διασπορά των απορριμμάτων από τον άνεμο ,αλλά και οι δυσάρεστες οσμές. Η υγειονομική ταφή είναι πολλή καλή αλλά  και αποδεκτή μέθοδος διάθεσης απορριμμάτων ,αλλά είναι και ένας  τρόπος για την περιβαλλοντική αποκατάσταση υποβαθμισμένων  χώρων. Μας  είπαν  ότι  ανακυκλώνονται πολλά υλικά όπως  το χαρτί , το τετραπάκ, το πλαστικό, το γυαλί, το αλουμίνιο κτλ..

Δανάη Μαραντίδου

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΘΕΡΜΗΣ

Στις 11 Μαίου2012 η Ε τάξη του 2ο Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας πήγαμε επίσκεψη στο περιβαλλοντικό πάρκο Θέρμης το οποίο είναι φτιαγμένο από σκουπίδια.

Εκεί οι υπεύθυνοι του πάρκου μας μίλησαν για την ρύπανση που προκαλούν τα σκουπίδια και μας προέτρεψαν να κάνουμε ανακύκλωση ( σε χαρτί, αλουμίνιο, τετραπάκ, πλαστικό ,γυαλί κτλ)

Τα γήπεδα, οι παιδικές χαρές και ο πολύς ελεύθερος χώρος δημιουργήθηκαν μετά το κλείσιμο τη χωματερής.

Μετά την ενημέρωση που είχαμε απολαύσαμε τον ωραίο χώρο με τα γήπεδα και τις παιδικές χαρές .

Βασίλης Παπαδόπολος

Μια πολύ καλή λύση για αυτήν την εποχή είναι το Περιβαλλοντικό Πάρκο της Θέρμης.
Είναι μια μεγάλη έκταση, ψηλά στον λόφο, με παιδική χαρά, άμμο, γήπεδα τέννις, μπάσκετ και ποδοσφαίρου.  Λειτουργεί και το αναψυκτήριο. Αποφύγετε τις μεσημεριανές ώρες γιατί δεν έχει πολλά δέντρα και αυτά που έχει είναι ακόμα μικρά.
Λίγο χαμηλότερα είναι το φράγμα της Θέρμης, μια ωραία λιμνούλα με πάπιες, μικρό πεζόδρομο δίπλα της που ανηφορίζει και καταλήγει σε μια μικρή παιδική χαρά μέσα στα δέντρα και σε ένα ωραίο αναψυκτήριο.

Φτάνοντας στη Θέρμη θα βρείτε ταμπέλες προς “Φράγμα Θέρμης”, ακολουθήστε τες και σε ένα χιλιόμετρο από το κέντρο της θα είστε εκεί.

Είναι μια υπέροχη τοποθεσία με την τεχνητή λίμνη. Αφήστε τα παιδιά σας  να ταΐσουν τις πάπιες και τις χελώνες που ζούνε σε αυτήν.

Μπορείτε να περπατήσετε στο πλακόστρωτο δρομάκι δίπλα στην λίμνη και να ανηφορίσετε προς την παιδική χαρά, η οποία είναι μέσα στα δέντρα, και την καφετέρια που έχει πανοραμική  θέα την λίμνη.

Το Περιβαλλοντικό Πάρκο είναι αριστερά και πιο πάνω από το Φράγμα. Ακολουθήστε την πινακίδα.

Είναι μια μεγάλη έκταση, ψηλά στον λόφο, με παιδική χαρά, άμμο, γήπεδα τένις, μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Μέχρι και πέρυσι λειτουργούσε και το αναψυκτήριο. Αποφύγετε τις μεσημεριανές ώρες γιατί δεν έχει πολλά δέντρα και αυτά που έχει είναι ακόμα μικρά.

Αναστασία Ντάνια Γ2

11 Μαΐου πήγαμε στο πάρκο της θέρμης περιβαλλοντικής εκπαίδευσης εκεί πέρα είχε πολύ πράσινο, ήταν καθαρά και μάθαμε πολλά πράγματα για την ανακύκλωση και πως ήταν εκεί πέρα παλιά. Μας είπαν ότι εκεί πέρα παλιά στην αρχή ήταν ένας μεγάλος σκουπιδότοπος και τον σκέπασαν με πολύ χώμα και φυτέψανε δέντρα γενικός λουλουδάκια.

Mας έδειξαν ακόμη βίντεο για την ανακύκλωση, για τη γη και για σκουπιδότοπους. Όταν τελείωσε το βίντεο πήγαμε να φάμε. Κάτσαμε στα τραπεζάκια δίπλα στο πάρκο που ήταν πάνω σε βουνό και είχε θέα μία λιμνούλα. Παίξαμε στο γρασίδι και στο πάρκο και δροσιστήκαμε  με τις γρανίτες που είχε το κυλικείο.

Αργά το μεσημέρι φύγαμε ευχαριστημένοι με όλα αυτά που είχαμε  δει στο πάρκο.

Όλγα Πανίδου – Ελένη Ξιμιτίδου Γ2

Πήγαμε στο πάρκο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης 11 Μαίου 2012.

Διαλέξαμε αυτό το πάρκο διότι αυτό το πάρκο σου μαθαίνει πράγματα δηλαδή

Για την ανακύκλωση.Όταν φτάσαμε εκεί είδαμε, μια λίμνη, δέντρα, ένα ξύλινο σπιτάκι και πολλά άλλα. Πρώτα ανεβήκαμε την ανηφόρα  και μετά είδαμε ένα υπέροχο οικόπεδο με γρασίδι καταπράσινο δέντρα ,δύο πάρκα με πακγάκια με τραπεζάκια. Οι δάσκαλοι μας είπαν να βγάλουμε το κολατσιό μας και να παίξουμε.Ύστερα πήγαμε στο ξύλινο σπιτάκι και η κυρία που ήταν μέσα μας έμαθε πως παλιά εκεί ήταν ένας σκουπιδότοπος πώς να ανακυκλώσουμε κάθε πράγμα κ.τ.λ. Και μετά από λίγα λεπτά φύγαμε.



Διεθνής ημέρα Μουσείων 2012 »

Υπαίθριες Δράσεις – Άξονας της οδού Αριστοτέλους.
«Ερμηνεύοντας έναν Πολιτιστικό Περίπατο: Οδός Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη»

Με αφετηρία το σήμερα, οι τελειόφοιτοι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Δ.Π.Μ.Σ. «Μουσειολογία», υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ελλήνων Μουσειολόγων, συνδέουν το πανεπιστήμιο με την πόλη και τον κόσμο της και επιχειρούν μια αναδρομή στο τότε.

Με αφορμή τα μνημεία, μιλούν για τους ανθρώπους, τις κοινωνίες και τις κοσμοαντιλήψεις τους αλλά και για ενδεχόμενες αναλογίες και διαφορές με το τώρα.

Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης.

Για πέντε ημέρες (Τετάρτη 16 – Κυριακή 20 Μαΐου) από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ ο κήπος του λΕΜΜ-Θ μεταμορφώνεται σε ένα διαδραστικό πάρκο γνώσης, αγωγής της ψυχής και χαράς για παιδιά και ενήλικες.

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, την Παρασκευή 18 Μαΐου με σειρά εκδηλώσεων και θέμα «Νέες προκλήσεις, νέες εμπνεύσεις»,

καθώς και τη Νύχτα Μουσείων, την Πέμπτη 17 Μαΐου.

Δωρεάν ξεναγήσεις από τους αρχαιολόγους του Μουσείου στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου,

– dance performance “Μια στιγμή”,

– live μουσική με τους Poco a Poco

– και προβολή Video “ΜΝΗΜΗΣ ΧΑΡΙΝ“.

Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης & Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων (Πέμπτη 17 Μαΐου) και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (Παρασκευή 18 Μαΐου) με:

– Διευρυμένο ωράριο

– Δωρεάν είσοδο & ξεναγήσεις στις τρέχουσες εκθέσεις

– Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και γονείς

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

12.00 – 14.00: Ανοιχτή διάλεξη
Το μουσείο τέχνης σήμερα: Προκλήσεις σε έναν κόσμο που αλλάζει.
(Ανοιχτή διάλεξη (με ταυτόχρονη διερμηνεία) στο αμφιθέατρο του Μ.Μ.Σ.Τ.)

18.00 – 19.00 Ανοιχτή ξενάγηση στη μόνιμη συλλογή και στις περιοδικές εκθέσεις του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

19.00 – 21.00: Ανοιχτή διάλεξη
Η Μουσειολογία σήμερα.

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

20.30: Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2012, την Παρασκευή 18 Μαΐου με μία συναυλία αφιερωμένη στον Schubert.
H εκδήλωση, που οργανώθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και το τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί στις 8.30μ.μ. στο φουαγιέ του Μουσείου, οπού παράλληλα θα λειτουργεί η περιοδική έκθεση «Αρχαιοκαπηλία Τέλος».

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Εκδηλώσεις για την παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων που περιλαμβάνουν ξενάγηση στις εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα-εργαστήρια, performance από την ομάδα χοροθεάτρου ενηλίκων της ΧΑΝΘ και συναυλίες (Plastic Flowers κ.α.) στον προαύλιο χώρο του Μουσείου.
Είσοδος ελεύθερη από τις 9 το πρωί έως τα μεσάνυχτα.

– Η είσοδος στις τρέχουσες εκθέσεις «Σπύρος Παπαλουκάς 1922 κ.ε.», «Αποτυπώματα Δύο αιώνων», «Ανακύκλωση με τέχνη. Μην το πετάς», «Φιλοκαλούμεν μετ’ ευτελείας» του Γ.Τσάρα θα έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Από τις 10:00 το πρωί ο Γ.Τσάρας και οι φοιτητές του θα δουλεύουν πάνω σε μια μεταλλική κατασκευή, την εξέλιξη της οποίας βήμα βήμα θα μπορούν να παρακολουθούν οι επισκέπτες.
Στις 12:00 και στις 20:30 θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στις εκθέσεις «Αποτυπώματα Δύο Αιώνων».

Ομάδα Σύγχρονου Χορού της Χ.Α.Ν.Θ., στις 19:30
Στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, η Ομάδα Σύγχρονου Χορού της Χ.Α.Ν.Θ με χορογράφο τη Δροσιά Τριαντάκη παρουσιάζει χορευτικό δρώμενο βασισμένο στην εσωτερική αρχιτεκτονική του Τελλόγλειου Ιδρύματος αισθητοποιώντας την προοπτική που δημιουργεί ο χώρος σε σχέση με τη θέση του κάθε θεατή

Μουσείο Κινηματογράφου
Το Σάββατο 19 Μαΐου, από τις 17.30 έως τις 21.00, σε όλες τις οθόνες του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα προβάλλονται δεκάδες ερασιτεχνικά βίντεο της τελευταίας διετίας (τα οποία παρουσιάστηκαν και στο διαδίκτυο) και χρησιμοποιούν την κινηματογραφική γλώσσα για να αποτυπώσουν την αγωνία της ελληνικής και της ευρωπαϊκής κοινωνίας μπροστά στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η γενικευμένη οικονομική και πολιτική κρίση.
Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης.
για την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝΣάββατο 19 Μαΐου το λΕΜΜ-Θ οργανώνει μία ανοιξιάτικη μουσική βραδιά με τον Βασίλη Πρατσινάκη.

Γιορτή της Μητέρας »

Στην αρχαία Ελλάδα, μια γιορτή ανοιξιάτικη ήταν αφιερωμένη στη Θεά Γαία (Μητέρα Γη), μητέρα των θεών και των ανθρώπων. Αυτή ήταν και η πρώτη μορφή εορτασμού της Μητέρας.

Τη γιορτή αυτή διαδέχθηκε η γιορτή η αφιερωμένη στην κόρη της Γαίας, τη Ρέα. Η Ρέα ήταν η σύζυγος του Κρόνου και η Μητέρα του Δία και όλων των Θεών της αρχαίας Ελλάδας.

Στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, συναντάμε τη Γιορτή της Μητέρας ως γιορτή αφιερωμένη στη Θεά Κυβέλη, που γινόταν κάθε Μάρτιο.

Στη συνέχεια, φτάνουμε στην Αγγλία του 15ου-16ου αι. μ.Χ., όπου γιορταζόταν η “Mothering Sunday”, δηλ. η “Κυριακή της Μητέρας”, την 4η Κυριακή της Σαρακοστής, και ήταν αφιερωμένη στις μητέρες. Εκείνη τη μέρα όλοι οι υπηρέτες έπαιρναν από τα αφεντικά τους μία μέρα άδεια, για να επισκεφτούν τα σπίτια τους και να περάσουν την μέρα τους μαζί με τις μητέρες τους.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στις αρχές του 20ού αιώνα, η δασκάλα Άννα Τζάρβις (Anna Jarvis) από τη Φιλαδέλφεια, αγωνίστηκε για την καθιέρωση της Γιορτής της Μητέρας, τη 2η Κυριακή του Μαΐου. Ήθελε να τιμήσει τη μητέρα της που αγωνίστηκε για τη συμφιλίωση Νοτίων και Βορείων Αμερικανών μετά τη λήξη του Αμερικανικού Εμφυλίου πολέμου το 1864. Οι αγώνες της Άννας Τζάρβις δικαιώθηκαν το 1914, όταν το Κογκρέσο όρισε την επίσημη εθνική Γιορτή της Μητέρας τη γιορτή αυτή.

Στην Ελλάδα, γιορτάστηκε για πρώτη φορά η Γιορτή της Μητέρας στις 2 Φεβρουαρίου του 1929, για να συνδυαστεί η Γιορτή αυτή με τη χριστιανική γιορτή της Υπαπαντής. Τελικά, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, η γιορτή μεταφέρθηκε από τις 2 Φεβρουαρίου στη 2η Κυριακή του Μαΐου.

Εμείς, όμως, να δείχνουμε την αγάπη μας στη Μάνα μας όχι μόνο τη 2η Κυριακή του Μαΐου, αλλά κάθε μέρα και κάθε στιγμή, όπως και εκείνη μας δείχνει την αγάπη της κάθε στιγμή. Ανθοδέσμες, γλάστρες, σοκολατάκια είναι ασήμαντα δώρα μπροστά σε ένα φιλί και μια σφιχτή αγκαλιά που θα δίνουμε κάθε μέρα στη μάνα μας.

Οι μαθητές του Ε1

Ομορφαίνοντας το σχολείο »

Στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, μαθητές και μαθήτριες του Δ1, φύτεψαν φυτά και λουλούδια στις γλάστρες του σχολείουμας.

Η δημιουργική και ευχάριστη απασχόληση των παιδιών είχε αμέσως το θετικό της αποτέλεσμα: ο σωτερικός χώρος του σχολείου ομόρφηνε.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση