Πρόκειται για μια εκπαιδευτική διαγωνιστική διαδικασία δημιουργίας ψηφιακής συνθετικής εργασίας, που θα υλοποιηθεί στο διαδίκτυο και στην τάξη, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, από την 15η Δεκεμβρίου 2009 ως και την 30ή Οκτωβρίου 2010, οπότε θα ολοκληρωθεί με την απονομή των βραβείων την πρώτη μέρα του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ «Το μέλλον της μάθησης», στον Πολυχώρο «Απόλλων» της Νομαρχίας Πειραιά.
Θα συμμετάσχουν μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, με την εποπτεία-καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους ή ομάδες μορφωτικών/πολιτιστικών συλλόγων, με την εποπτεία-καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους, δικτυακοί επισκέπτες σαν εθελοντές κριτές καθώς και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας σαν σχεδιαστές κι επόπτες της όλης διαδικασίας.
Προτροπή του διαγωνισμού είναι: «Δημιουργήστε ψηφιακά, κατασκευάστε ένα website, γίνετε πρεσβευτές του τόπου σας», ζητώντας από τους μαθητές να αναδείξουν αυτό το κάτι από τον τόπο τους, που θα ήθελαν να το μάθουν και οι συμμαθητές τους ως την άλλη άκρη του κόσμου. Έτσι επιβεβαιώνεται κι ο τίτλος του διαγωνισμού: Μοιραστείτε (τη γνώση) & κερδίστε (την πολλαπλασιασμένη)! Οι μαθητές από την Αθήνα, θα μάθουν για τον τόπο των μαθητών από τον Έβρο, την Κάρπαθο, τους Παξούς, την Καστοριά… Οι μαθητές από έναν άλλον τόπο της Ελλάδας θα μάθουν για τόσους άλλους τόπους – τόσων άλλων μαθητών!
Μαθητές και εκπαιδευτικοί, με τη βοήθεια των νέων ψηφιακών συσκευών και μέσων, θα δημιουργήσουν γνώση, θα τη συγκεντρώσουν, θα την ταξινομήσουν, θα τη μετατρέψουν σε ψηφιακή, θα την αναδείξουν διαμέσου του διαδικτυακού μέσου, θα τη μοιραστούν με άλλους!
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Κάθε ομάδα που θα συμμετάσχει, θα πρέπει να αναπτύξει μια εργασία που θα ενταχθεί από άποψη περιεχομένου, σε μια από τις παρακάτω θεματικές κατηγορίες. Στην εργασία μπορεί να γίνεται επικάλυψη περιοχών πολλών ή και άλλων από τις παρακάτω θεματικές κατηγορίες, όμως στην αίτηση συμμετοχής θα αναγραφεί η επικρατέστερη κατηγορία συμμετοχής
1. Πολιτισμός: Δημιουργήστε ιστοσελίδα, με θέμα από την τοπική μουσική & τέχνη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν κείμενα, στίχοι τραγουδιών, ζωγραφιές, εικόνες, φωτογραφίες, βίντεο, αρχεία ήχου, μουσικά ακούσματα, ενοποιημένα σε μια παρουσίαση τοπικής πολιτιστικής δημιουργίας, παλαιότερης ή τωρινής.
2. Ιστορία: Δημιουργήστε ιστοσελίδα, με θέμα από την τοπική ιστορία. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν κείμενα, τραγούδια, ζωγραφιές, εικόνες, φωτογραφίες, βίντεο, μουσικά ακούσματα, ενοποιημένα σε μια παρουσίαση τοπικής ιστορίας, στο δικτυακό επισκέπτη.
3. Άνθρωπος: Δημιουργήστε ιστοσελίδα, με θέμα σημαντικό/ά πρόσωπα του τόπου μου, του παρελθόντος ή του παρόντος. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν βιογραφίες, κείμενα, τραγούδια, ζωγραφιές, εικόνες, φωτογραφίες, βίντεο, και άλλο υλικό, ενοποιημένα σε μια παρουσίαση σε τρίτους σημαντικού ή σημαντικών προσώπων του τόπου αυτού, που διακρίθηκαν ή διακρίνονται στην επιστήμη, στην τέχνη ή στην προσφορά στο συνάνθρωπο.
4. Κοινωνία: Δημιουργήστε ιστοσελίδα, με θέμα σχετικό με κοινωνικές δραστηριότητες του τόπου σας. Π.χ. δωρεάν μαθήματα για τον ελεύθερο χρόνο, εθελοντικές αιμοδοσίες, και άλλες δραστηριότητες που απευθύνονται και προσφέρουν στην κοινωνία. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν κείμενα, ζωγραφιές, εικόνες, φωτογραφίες, βίντεο και άλλο υλικό, ενοποιημένα σε μια παρουσίαση – που θα παρουσιάζει στους δικτυακούς επισκέπτες οτιδήποτε σημαντικό γίνεται στον τόπο σας, σχετικό με την προαναφερόμενη θεματική περιοχή.
Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα … http://www.diagonismos2010.com
Sorry, comments for this entry are closed at this time.