ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαρ 202027

Αγαπητοί Γονείς και κηδεμόνες

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για τη πορεία του εγχειρήματος της εξ ́ αποστάσεως  εκπαίδευσης αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε όλοι μας. Τα μέχρι τώρα στοιχεία λοιπόν δείχνουν ότι δυστυχώς οι υπάρχουσες δομές ασύγχρονης επικοινωνίας που διαθέτει το Υπουργείο Παιδείας έχουν κυριολεκτικά «βουλιάξει» από το πλήθος των μαθητών (εκατοντάδες χιλιάδες) που προσπαθούν να εγγραφούν ή να συνδεθούν στο δίκτυο αλλά και το πλήθος των εκπαιδευτικών που επιχειρούν να «ανεβάσουν» το αντίστοιχο υλικό.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας  από την προηγούμενη Παρασκευή προσπαθούν εναγωνίως  διαβάζοντας εγχειρίδια οδηγιών, βλέποντας βίντεο και προσπαθώντας να ενημερωθούν και να επιμορφωθούν ουσιαστικά από μόνοι τους ψάχνοντας στο διαδίκτυο (και εδώ θα πρέπει να τονισθεί η απουσία ουσιαστικής επιμόρφωσής τους από το ΥΠΑΙΘ πάνω στα συγκεκριμένα διαδικτυακά εργαλεία), να ενεργοποιήσουν τα αντίστοιχα τμήματα (κυψέλες) και να προσκαλέσουν τους μαθητές τους στην ψηφιακή τάξη που δημιούργησαν.

Όπως θα διαπιστώσατε κι εσείς οι ίδιοι είναι πολύ δύσκολο να συνδεθεί κανείς στην εφαρμογή λόγω του ότι χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές προσπαθούν να κάνουν το ίδιο και το σύστημα «δεν αντέχει» προς το παρόν. Ας ελπίσουμε ότι οι ειδικοί θα προχωρήσουν σε αναβάθμιση σύντομα για να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς προβλήματα.

Μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί στο ΠΣΔ 140 μαθητές μας και απομένει να εγγραφούν 22 ακόμη.

από κάτω από: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

    Ιστορικό

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ



    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων