ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Φεβ 202013

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 12/2/2020, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου δημοτικού σχολείου Έδεσσας, η Ημερίδα που διοργάνωσε η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Έδεσσας. Στην ημερίδα έλαβαν μέρος νηπιαγωγοί και δάσκαλοι από σχολεία της Έδεσσας, των Γιαννιτσών και της Αριδαίας.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Ελισάβετ Φράγκου στην εισήγησή της ανέλυσε τη σημασία της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης. Η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού σχολείου κ. Πετρίδου Σοφία και οι εκπαιδευτικοί κ. Γκαλίπης Σωτήριος και κ. Γαζέα Ευγενία παρουσίασαν το πρόγραμμα Etwinning με τίτλο “Seeiking the footpaths of our Historical/cultural Patrimony” που έχει σα στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές μας τους πολιτισμούς άλλων χωρών μέσα από ένα διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Το δεύτερο μέρος της ημερίδας αποτέλεσε ένα βιωματικό εργαστήρι που συντόνισαν η κ. Πετρίνα Βάσσου και ο κ. Pep Beltran από το “Περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών” της Βαλένθιας της ισπανίας.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με αυθεντικά εκθέματα από τις χώρες που έχουν παράδοση στο θέατρο Σκιών (Ινδονησία, Κίνα, Τουρκία, Ελλάδα) αλλά και με καμπάνες κατασκευασμένες από μέταλλα, ξύλο και κεραμικό, από τη Γκάνα και την Βραζιλία ως την Ισπανία και την Ελλάδα, που κατασκευάστηκαν από την αρχαιότητα έως πρόσφατα. Μέσα από τη διαδραστική αφήγηση των συντονιστών και διαμέσου της άμεσης επαφής με τα εκθέματα τα οποία μπορεί κανείς να τα αγγίξει και να παίξει μαζί τους, οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς μέσα από τους ήχους και τις ιστορίες τους.

Τα αντικείμενα του εργαστηρίου, ανήκουν στην μουσειακή συλλογή «περιπλανώμενο μουσείο των πολιτισμών», η οποία έχει αναγνωριστεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά» .

                   

από κάτω από: ΔΡΑΣΕΙΣ| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

    Ιστορικό

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ



    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων