ΔΡΑΣΕΙΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Μαρ 201915

Οι μαθητές της Στ΄τάξης διάβασαν το βιβλίο “Οι καλοί και οι κακοί πειρατές” του Αντώνη Παπαθεοδούλου από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Το βιβλίο αποτελεί μια ιδιαίτερη προσέγγιση στο ζήτημα του εκφοβισμού (του bullying ντε). Το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι πως ουσιαστικά δεν υπάρχουν “καλοί” και “κακοί”. Στο ευφάνταστο  αυτό βιβλίο  υπάρχουν 13,5 τέτοιοι διάλογοι, ο ένας πιο διασκεδαστικός από τον προηγούμενο. Οι κακοί πειρατές ωρύονται, απειλούν, χτυπιούνται μέσα στο μίσος του για καταστροφή, φωτιά και μπαρούτι. Οι καλοί πειρατές επιστρατεύουν πάντα το αστείρευτο χιούμορ και την ανεμελιά τους για να απαντήσουν. Γιατί αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά του καλού: δεν είναι στην τσίτα, απολαμβάνει και βλέπει ακόμα και στον κίνδυνο μια ακόμα ευκαιρία να δείξει την υπεροχή του.

Στη συνέχεια οι μαθητές με την καθοδήγηση της υπεύθυνης της σχολικής βιβλιοθήκης κ. Γαζέα Ευγενίας έγραψαν ποιήματα για τη φιλία.

 

από κάτω από: ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΡΑΣΕΙΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

    Ιστορικό

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ



    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων