Δράσεις φιλαναγνωσίας για την πρόληψη της σχολικής βίας

Μαρ 20196

Το βιβλίο “Οι λέξεις δεν είναι για να πληγώνουμε” της Ελίζαμπεθ Βέρντικ από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, διάβασαν οι μαθητές των Β1 και Β2 τάξεων.Με τη βοήθεια αυτού του βιβλίου τα παιδιά μαθαίνουν ότι οι λέξεις τούς ανήκουν, ότι πριν μιλήσουν μπορούν να σκέφτονται και μετά να επιλέγουν τι θα πουν και πώς θα το πουν. Ανακαλύπτουν ότι υπάρχουν απλοί, θετικοί τρόποι να αντιδρούν όταν οι άλλοι τους λένε λόγια που τα πληγώνουν. Γίνονται ικανοί να  συνειδητοποιήσουν τη δύναμη της λέξης συγγνώμη, όταν οι δικές τους λέξεις θα πληγώσουν κάποιον άλλο. Τα κείμενα είναι απλά και σύντομα ώστε να διαβάζονται μεγαλόφωνα από ένα παιδί, από μία ομάδα ή από μία τάξη. Η χαριτωμένη εικονογράφηση και η αμεσότητα των φράσεων καθοδηγούν τα παιδιά στην υιοθέτηση βασικών κανόνων καλής συμπεριφοράς. Στο τέλος του βιβλίου επίσης υπάρχουν θέματα για συζήτηση και δραστηριότητες που μπορούν να πραγματοποιήσουν τα παιδιά.

Μετά τη σχετική συζήτηση τα παιδιά πήγαν στο χώρο της βιβλιοθήκης όπου με τη βοήθεια της υπεύθυνης της σχολικής βιβλιοθήκης κ. Γαζέα Ευγενία κατασκεύασαν πινακίδες με συνθήματα.

   

από κάτω από: ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δράσεις φιλαναγνωσίας για την πρόληψη της σχολικής βίας    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

    Ιστορικό

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ



    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων