To KIDS SAVE LIVES – TA ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ στην Έδεσσα, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο.

Ιούν 201812

Tα παιδιά μπορούν να σώσουν μια ζωή, παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες, αρκεί να τα εκπαιδεύσουμε σωστά.

Εκατόν σαράντα μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων και δέκα εκπαιδευτικοί από τέσσερα δημοτικά σχολεία της Έδεσσας (2ο, 3ο, 4ο και 9ο) παρακολούθησαν βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 και ώρες από 9.00πμ έως 13.00μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου δημοτικού σχολείου Έδεσσας εκπαιδεύτηκαν στην καρδιακή αναζωογόνηση. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τον  Ανθρωπιστικό Οργανισμό KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ ο οποίος υποστηρίζεται από εθελοντές υγειονομικούς, εκπαιδευτές  Διεθνών Οργανισμών Υγείας (ERC-NAEMT κα),  από μαθητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικούς και απλούς πολίτες. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι δωρεάν και εγκεκριμένο από το ΥΠΠΕΘ. Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση μαθητών και εκπαιδευτικών στα παρακάτω θέματα:

  • Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)
  • Πρώτες βοήθειες σε επείγουσες για τη ζωή καταστάσεις
  • Πρόληψη από παιδικούς και εφηβικούς τραυματισμούς
  • Χρήση και διάδοση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών (AEDs) σε σχολεία και δημόσιους χώρους

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Τσαλικίδης Νικόλαος και οι Σχολικοί Σύμβουλοι 1ης και 2ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Φανιόπουλος Χριστόδουλος και κ. Τάρη Ελισάβετ.

           

από κάτω από: ΔΡΑΣΕΙΣ| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο To KIDS SAVE LIVES – TA ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ στην Έδεσσα, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο.    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

    Ιστορικό

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ



    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων