“Διατροφική Αγωγή” Ολοήμερου (Γεύμα)

Οκτ 202012

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ με Αρ. Πρωτ.:Φ7/ 118240 /Δ1 στις 9-9-2020 για το Ολοήμερο ισχύει το εξής:

“Το γεύμα των μαθητών/τριών παρασκευάζεται στο σπίτι με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων τους. Ο υπεύθυνος/νη του Ολοήμερου Προγράμματος καθώς και οι εκπαιδευτικοί που αναλαμβάνουν τη διδακτική ώρα της Διατροφικής Αγωγής, βοηθούν και καθοδηγούν τους/τις μαθητές/τριες, ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες που αφορούν στη διαδικασία του γεύματος και να εξυπηρετούνται αυτόνομα. Σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στους/στις μαθητές/τριες των μικρών τάξεων μέχρι να
αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες αυτοεξυπηρέτησης και προστασίας από την πανδημία, όπως αυτές αναφέρονται στις οδηγίες του ΕΟΔΥ.”

Για τους παραπάνω λόγους – επιπλέον, οι εκπ/κοί δεν έχουν πιστοποιητικό από υγειονομική επιτροπή το οποίο είναι απαραίτητο στο σερβίρισμα του φαγητού- δεν επιτρέπεται οι εκπ/κοί να ζεσταίνουν το φαγητό των παιδιών στο σχολείο μας.

Το φαγητό θα το ζεσταίνει η κ.Ελένη, η ιδιοκτήτρια του κυλικείου, όπως γινόταν και πέρσι -σε συμφωνία με τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Το ζέσταμα των φαγητών θα ξεκινήσει την Τετάρτη.

Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν γράψει το όνομά τους στο τάπερ και να έχουν πάντα μία πετσέτα. Τα τάπερ πρέπει να μπαίνουν σε κανονικό φούρνο και όχι μικροκυμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ιστορικό



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων