Έναρξη σχολικής χρονιάς 2020-2021

Αγαπητοί γονείς, αγαπητά παιδιά,

Η 14η Σεπτεμβρίου ορίσθηκε ως ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς 2020-2021 με τους μαθητές να επιστρέφουν στο φυσικό τους χώρο, αλλά και σε μια νέα πραγματικότητα.

Η παρουσία στο σχολείο είναι σημαντική τόσο για την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων όσο και για την κοινωνική και συναισθηματική ολοκλήρωση των παιδιών.

Για να μπορέσει όμως το σχολείο να εκτελέσει το ρόλο του θα πρέπει πρωτίστως να απευθύνεται σε υγιείς οργανισμούς.

Οι νέες συνήθειες που επιβλήθηκαν από τους ειδικούς σε όλους τους χώρους μαζικής συγκέντρωσης περιλαμβάνουν και την περιοχή του σχολείου εφόσον η ασφαλής λειτουργία του έχει θεμελιώδη σημασία στην πρόληψη της διασποράς του ιού εντός αλλά και εκτός του χώρου.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της προφύλαξης από τον COVID-19 ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνέταξε έναν 20σέλιδο οδηγό μέτρων για τα δημοτικά σχολεία, οποίος επισυνάπτεται στο τέλος του ενημερωτικού σημειώματος.

Συνοπτικά, γονείς και μαθητές, πρέπει να γνωρίζουν ότι το τρίπτυχο για να συνεχίσουμε ήρεμα τη ζωή μας αποτελείται από:

  • τη χρήση μάσκας
  • την τήρηση αποστάσεων
  • την υγιεινή των χεριών

Κάθε μαθητής/μαθήτρια θα φροντίζει καθημερινά να έχει μαζί του:

  • Δύο μάσκες κατά προτίμηση υφασμάτινες, σε ξεχωριστό σακουλάκι για την καθεμία.
  • Ατομικό αντισηπτικό που θα χρησιμοποιεί τακτικά και ιδιαίτερα πριν την επαφή με τρόφιμα ή πριν και μετά την αφαίρεση της μάσκας.
  • Ατομικό παγούρι ή μπουκάλι.
  • Γραφική ύλη (π.χ. στυλό, μολύβια, γόμες, ξύστρα), τα οποία θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά ατομικά.

Επιπλέον παιδιά που εμφανίζουν πυρετό ή / και άλλα συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 απαγορεύεται να προσέρχονται σχολείο. Συστήνεται προς τους γονείς ο έλεγχος των παιδιών για ενδεχόμενη  εμφάνιση συμπτωμάτων (πιθανώς με θερμομέτρηση) πριν την αναχώρηση από το σπίτι.

Επίσης κατά την είσοδο στο σχολείο η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Κλείνοντας  αυτό το απαραίτητο σημείωμα, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε γονείς και μαθητές ότι οι εκπαιδευτικοί, αντιλαμβανόμενοι τον ευαίσθητο χώρο που υπηρετούμε, θα προσπαθήσουμε να τηρήσουμε τις οδηγίες που μάς έχουν δοθεί στοχεύοντας στη διατήρηση της υγείας όλων μας.

Σ’ αυτό το εγχείρημα σάς θέλουμε αρωγούς, ευελπιστώντας, με την υπεύθυνη στάση μας, να επιστρέψουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην κανονικότητά μας.

Σας ευχόμαστε καλή και ασφαλή σχολική χρονιά!

 

COVID_δημοτικα_οδηγιες ΕΟΔΥ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.