Γράψαμε τα δικά μας παραμύθια!!

”Η φαντασία δεν είναι μία χωριστή ικανότητα του νου, αλλά ο ίδιος ο νους” (Τζιάνι Ροντάρι).

Επί τη ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2 Απριλίου (ημέρα όπου γεννήθηκε ο μεγάλος λογοτέχνης συγγραφέας Χανς Κρίστιαν Άντερσεν), αφού μιλήσαμε για το έργο του και διαβάσαμε ενδεικτικά κάποια αποσπάσματα από βιβλία του σκεφτήκαμε πως όλοι μας μπορούμε να γράψουμε το δικό μας παραμύθι. Εξάλλου έχουμε μεγαλώσει ακούγοντας τόσα παραμύθια, διαβάσαμε άλλα τόσα, που έχουμε στη σκέψη μας πριγκίπισσες, ιππότες, δράκους σε καθημερινές ή μακρινές ιστορίες φανταστικές μεν αλλά με νοήματα σχεδόν επαναλαμβανόμενα καθημερινά.

Και να που έγινε το θαυμάσιο! Στο τέλος της εβδομάδας ήρθαν στο Σχολείο πενήντα και παραπάνω παραμύθια από τα παιδιά όλων των τάξεων. Αφού τα διάβασε μία τριμελής επιτροπή των εκπαιδευτικών μας βράβευσε τα καλύτερα ανά τάξη απονέμοντας σε ειδική εκδήλωση έπαινο συμμετοχής για όλους και βιβλίο επιλογής γνωστών συγγραφέων για τους/τις διακριθέντες.

Χαρήκαμε πολύ όχι μόνο για την συγγραφή τόσων παραμυθιών αλλά και γιατί τα παιδιά αισθάνθηκαν μοναδικά, ξεχωριστά, πίστεψαν στον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους.

βραβευση 1 βραβευση 3 βραβευση 2

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση