ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

Καλές Αποκριές…. Καλή Σαρακοστή… με το καλό το Πάσχα…. Ευχές που αλλάξαμε και στο σχολείο μας σ’ ένα ξεχωριστό περιβάλλον, με ήλιο ανοιξιάτικο, με δέντρα γύρω που βιάζονται ν’ ανθίσουν, με αεράκι που φέρνει το μήνυμα πως η Άνοιξη βιάζεται να έρθει. Δίπλα στον Αλιάκμονα, στο Δασάκι της πόλης μας προσπαθήσαμε να δώσουμε στα παιδιά να βιώσουν μερικά από τα έθιμα των ημερών του τόπου μας. Στήσαμε γαϊτανάκι, ανάψαμε παλιαπούλια, πετάξαμε χαρταετό, γευτήκαμε νηστίσιμα, χορέψαμε παραδοσιακούς χορούς, ανασύραμε μνήμες παλιότερων εποχών. Το ευχαριστηθήκαμε έστω και υπό την πίεση του χρόνου να γυρίσουμε στο Σχολείο για να κλείσει άλλη μια μέρα εκπαίδευσης και χαράς.

IMG 84962bdb647562f910c020cb75e24f90 V

IMG 5802457ab29e9ce82e5a628134cab112 V

IMG 8091523664c35c422513194c11f67313 V

IMG db761a08d403b8748d8d87a7f66b6233 V

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

Τσικνοπέμπτη 2024 και να που με τη συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, τιμήθηκε δεόντως και στο σχολείο μας. Το τσίκνισμα έγινε αισθητό στην αυλή μας αλλά και στη γειτονιά με πρωτομάστορα, που αξίζει τα συγχαρητήρια όλων μας, κ. Βασίλη Τσιαμίτη. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς περάσαμε υπέροχα, ευχόμενοι χρόνια πολλά, καλές Αποκριές, με το καλό να έρθει η σαρακοστή, περιμένοντας προετοιμαζόμενοι για το Άγιο Πάσχα. Η βιβλιογραφία λέει ότι η Τσικνοπέμπτη είναι συνυφασμένη με την κατανάλωση κρέατος, λίγο πριν την αυστηρή νηστεία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που ξεκινά επίσημα από την Καθαρά Δευτέρα και διαρκεί μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, καθώς την Κυριακή του Πάσχα το έθιμο απαιτεί το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία.

 

IMG 15d1e1424805be4d17faa73d47e25c4e V

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ 4 1        ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ 3

Σήμερα η έκτη τάξη του Σχολείου μας επισκέφθηκε το 2ο Γυμνάσιο της πόλης μας. Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο εξοικείωσης στην ιδέα πως είναι πλέον γεγονός σχεδόν η ολοκλήρωση της φοίτησης στο Δημοτικό και η συνέχεια προσδιορίζεται στο Γυμνάσιο. Η εξέλιξη αυτή μπορεί να εκφραστεί και με τη λέξη “Μετάβαση”. Η μετάβαση από το Δημοτικό Σχολείο στο Γυμνάσιο αποτελεί αλλαγή που δεν είναι ούτε αυτονόητη, ούτε ανώδυνη για τους μαθητές. Είναι μια σημαντική αλλαγή στη ζωή τους, επειδή καλούνται να προσαρμοστούν, όχι μόνο στην αλλαγή του σχολικού περιβάλλοντος και της εκπαιδευτικής βαθμίδας, αλλά και να διαχειριστούν εκπαιδευτικά, συναισθηματικά και κοινωνικά θέματα, που προκύπτουν από αυτήν την αλλαγή, η οποία μάλιστα συμπίπτει και με την έναρξη της εφηβείας.

Ελπίζουμε πως η πρώτη εικόνα ήταν θετική, με την προοπτική ότι η πραγματικότητα σε λίγο θα δικαιώσει πλήρως κάθε προσδοκία…Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τη Διεύθυνση του Γυμνασίου, το Εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές για τη φιλοξενία και τη διευκόλυνση να απαντηθούν πολλά από τα ερωτήματα μας.

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ 3      ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ 4

Παρουσίαση στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης από το Σύμβουλο Εκπαίδευσης κ. Καραγιάννη Αθανάσιο, με τίτλο  “Διδακτικός σχεδιασμός στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας”. Τον ευχαριστούμε πολύ για τις απαντήσεις του στα ερωτήματα μας: Ποιο περιεχόμενο θα διδάξω; Ποιους στόχους θέλω να πετύχω; Ποιες εκπαιδευτικές μεθόδους και τεχνικές διδασκαλίας θα αξιοποιήσω; Πώς θα αξιολογήσω ότι πέτυχα τους στόχους μου; Και… συνεχίζουμε.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση