Εξ αποστάσεως εκπαίδευση – Πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης του σχολείου

Το   πρόγραμμα    τηλεκπαίδευσης    του σχολείο    καθώς     και  οι   σύνδεσμοι   των εκπαιδευτικών  στο  Webex   θα αποσταλoύν σήμερα  στα  mail  των   γονέων και κηδεμόνων  προκειμένου να ξεκινήσουν    κανονικά τα     μαθήματα  αύριο    Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020.

 

Οδηγίες σύνδεσης για μαθητές στο Webex

Ακολουθούν οδηγίες σύνδεσης στο Webex  τόσο με smartphone ή tablet όσο και με υπολογιστή (πηγή: Ν. Καλύβας).

Οδηγίες σύνδεσης στο Webex  με smartphone ή tablet.



Λήψη αρχείου

Οδηγίες σύνδεσης στο Webex με υπολογιστή.



Λήψη αρχείου

Αναστολή λειτουργίας δημοτικών σχολείων

Στα πλαίσια των έκτακτων  μέτρων  προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας και με κοινη υπουργική απόφαση  (υπ. αρίθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 72989 ΚΥΑ – ΦΕΚ B 5043 – 14.11.2020 ) αναστέλλεται η διά ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των νηπιαγωγείων, των δημοτικών σχολείων, των ολοήμερων σχολείων, των γυμνασίων και λυκείων, των απογευματινών δραστηριοτήτων καθώς και των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών του παρόντος σημείου (συμπεριλαμβανομένων και των φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, φορέων παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών) Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020, έως και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020.

 

Τα μαθήματα για το διάστημα αυτό θα συνεχιστούν με:

Α)  «Εκπαιδευτική Τηλεόραση» και

  Β)  Σύγχρονη τηλεκπαίδευση.

Η Σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση της ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας Cisco Webex Meetings  από την Τετάρτη 18/11/2020.

 

Το ωράριο λειτουργίας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τα Δημοτικά, όπως καθορίστηκε από το ΦΕΚ 5044/14-11-2020 τ. Β΄ θα είναι από τις 14:00 – 17:20 καθημερινά συμπεριλαμβανομένου και 3 μικρών διαλειμμάτων.

 

Όπως έχουν ήδη ενημερωθεί οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου έχουν δημιουργήσει τα μαθήματα τους στην Ηλεκτρονική Τάξη (e-class) στα οποία μπορούν να εγγράφονται και να ενημερώνονται για θέματα σχετικά με το κάθε μάθημα.

 

Οδηγίες που αφορούν τη σύνδεση και εγγραφή στην Ηλεκτρονική Τάξη (e-class) είχαν δημοσιευθεί σε παλαιότερη ανάρτησή μας.

Κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δείτε τις οδηγίες.

Με email θα αποσταλεί στους μαθητές ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος του κάθε εκπαιδευτικού για τη σύνδεση τους στο κάθε μάθημα.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση με το πρόγραμμα των μαθημάτων της κάθε τάξης το οποίο θα ισχύει από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση