Τα σχολεία ξανανοίγουν….. με Self test!!

Αγαπητοί γονείς,

Χριστός Ανέστη!  Χρόνια πολλά!

Σας ενημερώνουμε  ότι από τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 επαναλειτουργούν δια ζώσης τα Δημοτικά σχολεία της χώρας. Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου (Self test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές , τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους στη σχολική μονάδα.

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται δύο φορές κάθε εβδομάδα, πριν την έναρξη των μαθημάτων την Δευτέρα και πριν την έναρξη των μαθημάτων την Πέμπτη.

Αναλυτικότερα:

  1. Παραλαμβάνετε από φαρμακείο, δωρεάν, με τον ΑΜΚΑ μαθητή το δωρεάν τεστ.
  2. Παρακολουθείστε προσεχτικά το παρακάτω βίντεο που σας δείχνει πως γίνεται σωστά το τεστ:

 

  1. Κάνετε το τεστ στο παιδί σας πριν έρθει στο σχολείο.
  2. Εισέρχεστε στην πλατφόρμα  https://dilosi.services.gov.gr/login?template=COVID19-SCHOOL-CARD&next=/templates/COVID19-SCHOOL-CARD/create/& όπου συνδέεστε με κωδικούς taxinet και δηλώνετε το αποτέλεσμα του τεστ και στη συνέχεια τυπώνετε τη σχολική κάρτα μαθητή.
  3. Εάν δεν έχετε τη δυνατότητα εκτύπωσης, μπορείτε  να συμπληρώσετε χειρόγραφα σε μια κόλα χαρτί τα στοιχεία που βλέπετε στη  φωτογραφία που ακολουθεί (πατήστε για μεγέθυνση) :

Επομένως από τη Δευτέρα 10/5/20 καλείται όλο το προσωπικό του σχολείου (μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό προσωπικό) να εισέλθουν στο σχολείο αφού πρώτα δείξουν το έντυπο ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο ότι έχουν κάνει το σελφ τεστ και είναι αρνητικό. 

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση του self-test δρα συμπληρωματικά στα ήδη ισχύοντα μέτρα, που περιλαμβάνουν υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, χρήση αντισηπτικού, σχολαστικούς καθαρισμούς χώρων, τακτικούς αερισμούς χώρων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την διεύθυνση https://self-testing.gov.gr/

Σας ευχαριστώ όλους και  ζητώ τη συνεργασία σας, τη μέριμνά σας  και την αμοιβαία εμπιστοσύνη σας,  για να  συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε  συλλογικά  και αποτελεσματικά την πρωτόγνωρη κρίση που βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε.

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Λιάκου Ζαχαρούλα

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.