«Φίλοι, όχι εχθροί»

IMG 3399

Έτσι ξεκίνησε η κουβέντα μεταξύ των μαθητών των τάξεων Δ’, Ε’, ΣΤ’ και της Ψυχολόγου της ομάδας Ε.Δ.Υ., Σοφίας Χαρισοπούλου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου. Αναλυτικότερα, τη Δευτέρα, 7/2/2022, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου, έχοντας ως αφορμή το εξαιρετικά λυπηρό γεγονός που συνέβη στη Θεσσαλονίκη, με τη δολοφονία του 19χρονου, Άλκη Καμπανού, έλαβε χώρα μία εποικοδομητική συζήτηση, την οποία ακολούθησε μία όμορφη δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και συζήτησαν για την έννοια της ομαδικότητας. Αρχικά, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για το τί σημαίνει «ανήκω σε μία ομάδα», να περιγράψουν τις διαφορερικές ομάδες στις οποίες ανήκουν (ομάδα ποδοσφαίρου, ομάδα ζωγραφικής, ομάδα Judo, κ.ο.κ.) καθώς και να εκφράσουν πώς νιώθουν που ανήκουν στις συγκεκριμένες ομάδες. Επίσης, δόθηκε χώρος στους μαθητές να συζητήσουν για την έννοια του σεβασμού, τόσο προς τα μέλη της ίδιας ομάδας και, κυρίως, προς τα μέλη που ανήκουν σε διαφορετικές ομάδες αλλά και πώς μπορούν να διαφωνούν εποικοδομητικά, σεβόμενοι πάντα το ατόμο που έχουν απέναντί τους. Οι λέξεις που κυριάρχησαν στη συζήτηση ήταν «σεβασμός», «αποδοχή» και «ενσυναίσθηση».

Στο τέλος, οι μαθητές, συνεργάστηκαν με άρτιο τρόπο ώστε να σχηματίσουν με τα σώματά τους, ο ένας δίπλα στον άλλον, στο προαύλιο του σχολείου, τη λέξη «Φιλία», στέλνοντας με αυτό τον τρόπο ένα ηχηρό μήνυμα για τη σπουδαιότητα της φιλίας, της συνεργασίας και της ομαδικότητας καταρρίπτοντας κάθε έννοια αντιπαλότητας, ανταγωνισμού και μη αποδοχής της διαφορετικότητας.

Ευχαριστούμε πολύ την κα Σοφία Χαρισοπούλου, Ψυχολόγο της ομάδας Ε.Δ.Υ., στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου για την όμορφη εμπειρία που μας χάρισε!

IMG 3400 IMG 3399 IMG 3398 IMG 3397 IMG 3396 IMG 3401

 

https://radio-lehovo.gr/quot-filoi-ochi-echthroi-quot-drasi-ton-mathiton-tis-d-e-amp-st-taxis-toy-2oy-dimotikoy-scholeioy-amyntaioy/

 

 

«Φίλοι, όχι εχθροί»: Μια εξαιρετική δράση από το 2ο δημοτικό σχολείο Αμυνταίου