2ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού

Ένα σχολείο με ιστορία. Ένα σχολείο από το 1870.

Διεθνής Ημέρα Γαλλοφωνίας

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 9:15 πμ |

 

Francophonie1Κάθε 20 Μαρτίου άνθρωποι από όλο τον κόσμο  γιορτάζουν τους δεσμούς τους με τη Γαλλία. Η παγκόσμια ημέρα Γαλλοφωνίας καθιερώθηκε από τον ομώνυμο διεθνή οργανισμό. Το σύνθημά  του είναι  égalité, complémentarité, solidarité (Ισότητα, Αλληλοσυμπλήρωση, Αλληλεγγύη).  Τα κοινά στοιχεία που συναντώνται δεν είναι μόνο η γαλλική γλώσσα, αλλά και οι αξίες που αντιπροσωπεύει, όπως η ελευθερία, η πολυγλωσσία, η πολιτιστική πολυμορφία και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Francophonie2

Οι εν δυνάμει γαλλόφωνοι μαθητές μας αναζητώντας συνδέσμους και πολιτιστικά κοινά με τον γαλλικό πολιτισμό, πάτησαν στο μυθολογικό ιστορικό συνεχές που έπλεξε ο γάλλος  FONTAINE από τους μύθους του δικού μας αγαπημένου Αισώπου. Στο βίντεο θα παρακολουθήσετε μια εργασία των μαθητών της Στ΄ δημοτικού του 2ου και του 5ου δημοτικών σχολείων. Οι απαγγελίες στα γαλλικά αφορούν την έμμετρη απόδοση από τον FONTAINE δύο κλασσικών μύθων του Αισώπου.

Η εργασία είναι μια από αυτές που γίνονται στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης του σχολείου μας «σχολείο και κοινότητα». Η συνεργασία του σχολείου μας με ένα όμορο σχολείου μέσα από κοινές πολιτιστικές εκδηλώσεις μόνο όφελος αποφέρει στους πρωταγωνιστές και απόλαυση σε όσους χαίρονται την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο πατώντας ΕΔΩ.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.