Οι εκπαιδευτικοί των Γ & Δ τάξεων προγραμματίζουν εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών την Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2020 στην Αθήνα (περιοχή Περιστερίου) στο θεματικό πάρκο-μουσείο «Ηρακλής: οι 12 άθλοι».

Σύντομη περιγραφή του προγράμματος Στο χώρο του πάρκου οι 12 άθλοι παρουσιάζονται με τρισδιάστατα εκθέματα πλήρως θεματοποιημένα και ειδικά σχεδιασμένα ώστε να διαθέτουν κίνηση και ήχο, δημιουργώντας το σκηνικό ενός πραγματικά ξεχωριστού κόσμου. Οι μαθητές συμμετέχουν βιωματικά και με τη βοήθεια των «ξεναγών» και ερμηνευτών, σε ένα ταξίδι στον χρόνο, στον χώρο και στην Ελληνική Μυθολογία. Η επίσκεψη στο θεματικό πάρκο αποτελεί ευκαιρία για «γνωριμία» με τον συναρπαστικό κόσμο της Ελληνικής Μυθολογίας, τους 12 θεούς του Ολύμπου, τους ημίθεους, τα μυθικά τέρατα, τους ήρωες, τους ανθρώπους, τις συνήθειες και τις αντιλήψεις εκείνης της εποχής. Ο υπερήρωας, τα κατορθώματά του και οι συμβολισμοί τους αποτελούν τους άξονες σχεδιασμού και λειτουργίας του συγκεκριμένου μυθολογικού θεματικού πάρκου. Οι επισκέπτες ζουν μία εκπαιδευτική, διαδραστική και σαφώς ψυχαγωγική εμπειρία και ανακαλύπτουν από το μακρινό παρελθόν, έναν προς έναν, όλους τους γνωστούς αλλά και άγνωστους μύθους.

Η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο του τριμηνιαίου προγραμματισμού διδακτικών επισκέψεων των τάξεων. Οι μαθητές θα συνοδεύονται από τις δασκάλες τους. Η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί με μισθωμένο λεωφορείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα που αναγράφεται στην υπεύθυνη δήλωση που δόθηκε στους μαθητές.

Για τη συμμετοχή των μαθητών είναι απαραίτητο να προσκομιστεί η υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα,  το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, έτσι ώστε να επιβεβαιωθεί αν υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων μαθητών και να διεκπεραιωθούν εγκαίρως οι υπηρεσιακές διαδικασίες έγκρισης της επίσκεψης. Δηλώσεις συμμετοχής που θα επιστραφούν μετά την ημέρα αυτή δε θα γίνουν δεκτές, καθώς πρέπει να γίνει κράτηση του λεωφορείου.