Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2024 οι τάξεις Α’, Β’, Γ’ και Δ’ του Σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο οινοποιείο “Οινοφόρος” της περιοχής μας, αποκτώντας μια μοναδική εμπειρία που συνδύασε τη γνώση για τα είδη του κρασιού με τη γνώση για τη διαδικασία παραγωγής του. Οι μαθητές/-τριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την τέχνη και την παράδοση της οινοποιίας, να περιηγηθούν στους αμπελώνες, να δουν πώς καλλιεργούνται τα αμπέλια και να μάθουν για τις ποικιλίες των σταφυλιών που χρησιμοποιούνται και ευδοκιμούν στην περιοχή μας.
Η επίσκεψη στο οινοποιείο αποτελείτο από ξενάγηση στις εγκαταστάσεις, όπου οι μαθητές/-τριες είδαν και περιεργάστηκαν τον χώρο όπου γίνεται η οινοποίηση, η ωρίμανση και την εμφιάλωση του κρασιού, καθώς και ενημέρωση για τη διαδικασία παραγωγής, όπου έμαθαν για τα στάδια παραγωγής του κρασιού, από τη συγκομιδή των σταφυλιών μέχρι τη ζύμωση και την παλαίωση.