Την Παρασκευή που μας πέρασε 14 Φεβρουαρίου 2025, οι μαθητές της Γ΄ τάξης, αφού συγκέντρωσαν όλα τα υλικά που χρειάζονταν: κακάο, ζάχαρη, βούτυρο, μπισκότα, τρούφα και χάρτινες θήκες, επιδόθηκαν στην εκτέλεση της συνταγής του σχολικού βιβλίου με μεγάλη προθυμία και… πολλή όρεξη!
Πρώτα ανακάτεψαν το κακάο, το βούτυρο και τη ζάχαρη με τα χέρια τους – φορούσαν γάντια μιας χρήσεως που μας είχε δώσει η κ. Κωνσταντίνα- και έφτιαξαν μια σφιχτή κρέμα. Στη συνέχεια πρόσθεσαν τα τριμμένα μπισκότα και ανακάτεψαν καλά. Ύστερα έφτιαξαν μικρές μπαλίτσες που τις πέρασαν με τρούφα. Τέλος τις έβαλαν σε θήκες και κατευθείαν στο ψυγείο.
Μετά από μια ώρα έγινε ο χαμός για το ποιος θα πρωτοδοκιμάσει τα τρουφάκια. Εννοείται ότι μοίρασαν και στους μαθητές των άλλων τάξεων και όλα καλά… μέχρι την επόμενη απόπειρα στην κουζίνα του Σχολείου!