Αρχική » Ταυτότητα και όραμα του σχολείου μας

Σεπτέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Σαν σήμερα

29/9: Παγκόσμια Ναυτική Ημέρα
Η Παγκόσμια Ναυτική Ημέρα καθιερώθηκε από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) και εορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Πρόσφατα σχόλια

  Σαν σήμερα

  29/9: Παγκόσμια Ναυτική Ημέρα
  Η Παγκόσμια Ναυτική Ημέρα καθιερώθηκε από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) και εορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

  Ταυτότητα και όραμα του σχολείου μας

  Το σχολείο μας ιδρύθηκε το 1990 και από τότε λειτουργεί συνεχώς αποτελώντας έναν  από τους σημαντικότερους χώρους πνευματικής ανάπτυξης και διαπαιδαγώγησης στην περιοχή μας.

  Κάθε σχολική χρονιά , φοιτούν  κατά μέσο όρο  105 μαθητές.

  Ανήκει στον Δήμο Πάργας της Περιφέρειας Ηπείρου .

  Εκτός από τις αίθουσες διδασκαλίας, διαθέτει αίθουσα Πληροφορικής , αίθουσα εκδηλώσεων, εξωτερικούς χώρους άθλησης (γήπεδο ποδοσφαίρου, βόλει, μπάσκετ).

  Από το σχολικό έτος 2016-17 στο σχολείο λειτουργεί και Τμήμα Ένταξης για την υποστήριξη των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες.

  Το σχολείο μας  είναι ένα σχολείο σύγχρονο, ελκυστικό , καινοτόμο και εξωστρεφές.

  Ένα σχολείο στο οποίο προάγονται οι ουσιαστικές ,αληθινές ,ανθρώπινες σχέσεις και υπάρχει συνοχή διδακτικού και μαθητικού προσωπικού.

  Ένα σχολείο, όπου εκπαιδευτικοί και μαθητές/μαθήτριες  εργάζονται μέσα σ’ ένα κλίμα, το οποίο  χαρακτηρίζεται από συλλογικότητα,  ομαδικότητα, αλληλεπίδραση και πολυφωνία.

  Ένα σχολείο, το οποίο  στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη του/της κάθε μαθητή/μαθήτριας, παρέχοντάς του/της τα εφόδια να χαρεί το παρόν και να προετοιμαστεί κατάλληλα για το μέλλον.

  Ένα  σχολείο  που παρεμβαίνει  ουσιαστικά και ανθρωποκεντρικά σε προβλήματα που σχετίζονται με τον συνάνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον.

  Ένα σχολείο με σημαντική αποστολή να προετοιμάσει την ένταξη ενεργών πολιτών στην κοινωνία.  Γι αυτό και η συνεργασία  του σχολείου μας , με την τοπική κοινωνία (Συλλόγους , υπηρεσίες , Δήμο κ.τ.λ) και πανελλήνιους ,διεθνείς φιλανθρωπικούς  συλλόγους  είναι  συνεχής.

  Με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών  μας εκπονούνται ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν την παράδοση και τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την κοινωνική αλληλεγγύη, τον εθελοντισμό, τη διατροφή κ.ά.

  Είμαστε πεπεισμένοι ότι είμαστε ένα σχολείο που σέβεται τη διαφορετικότητα και ασχολείται με το μυαλό και την ψυχή των παιδιών του ισότιμα.

  Ένα σχολείο – πραγματική αγκαλιά, σαν μια οικογένεια  που το κάθε  παιδί αντιμετωπίζεται   και νιώθει  μοναδικό  με στόχο να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.

  Ένα σχολείο οργανωμένο, στο οποίο ο  κάθε μαθητής /μαθήτρια  νιώθει και είναι ασφαλής τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

  Ένα σχολείο οργανωμένο, λειτουργικό, καλαίσθητο , με πλήρη προγράμματα, σύγχρονες εγκαταστάσεις και  τεχνολογική υποδομή.

  Ένα σχολείο υποστηρικτικό που νοιάζεται, δίνει έμφαση στις κοινωνικό-συναισθηματικές ανάγκες των μαθητών τόσο σε ατομικό όσο και σε επίπεδο τάξης.

  Ένα σχολείο που λειτουργεί σαν κυματοθραύστης στις αρνητικές επιπτώσεις της κοινωνικής /οικονομικής  κρίσης.

  Ένα  σχολείο στο οποίο η αγωγή έχει πρωτεύοντα ρόλο, η συμπεριφορά όλων των μαθητών στηρίζεται σε αρχές και αξίες κι εκπέμπει ποιότητα.

  Η ειλικρίνεια, η αξιοπρέπεια, ο αυτοσεβασμός, η αυτοκυριαρχία, αλλά και η ευγένεια, ο σεβασμός, η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα και η ευαισθησία  γίνονται πράξη καθημερινά.

   

  Θέλουμε το σχολείο μας να έχει χαρούμενους δασκάλους και ευτυχισμένα παιδιά.

  Το σχολείο  μας…   η κιβωτός ονείρων  των  μαθητών μας !

  Άνοιγμα μενού
  Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
  Αντίθεση