Αρχική » Φιλαναγνωσία » Τοιχογραφία εμπνευσμένη από το βιβλίο ΣΙ ΛΟΝΤΕ

Τοιχογραφία εμπνευσμένη από το βιβλίο ΣΙ ΛΟΝΤΕ

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας , αποφασίσαμε  να  δημιουργήσουμε  τοιχογραφίες  εμπνευσμένες  από σελίδες  αγαπημένων βιβλίων .

Ο σκοπός είναι  τα βιβλία  να  εμπνέουν  τους μαθητές μας ,  να  ζουν   ανάμεσά  τους  , να ομορφαίνουν  την Σχολική καθημερινότητα και  να τους   θυμίζουν  το μαγικό  κόσμο  της μυθοπλασίας .   Η  δράση είναι  μία  προσπάθεια  να  ξυπνήσει  την διάθεση   των μαθητών  μας  για ανάγνωση βιβλίων .Να τους  κεντρίσει το ενδιαφέρον  και να τους παρασύρει   να ξεφυλλίσουν  πολλές  σελίδες   βιβλίων.


Η  πρώτη  τοιχογραφία  μας , είναι εμπνευσμένη από σελίδα  του βιβλίου Σι Λόντε το κορίτσι που βρήκε τη μουσική του Μίλτου Πιστώφ και εικονογράφιση Ιωάννη Σκουλούδη.
Το   βιβλίο  είναι Υποψήφιο στη βραχεία λίστα του IBBY για το βραβείο σε εικονογράφο για την εικονογράφηση βιβλίου με εικόνες για παιδιά και νέους Ελληνικό Τμήμα ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Τον συγγραφέα  Μίλτο Πιστώφ,  τον είχαμε   φιλοξενήσει  πρόσφατα σε  διαδικτυακές   τάξεις    των  Ε   και ΣΤ  τάξεων  του  Σχολείου μας .

Την  τοιχοχραφία  φιλοτέχνησε  ο  κ. Χρήστος  Ιωάννου  και τον ευχαριστούμε πολύ!

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση