29ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας

παιδί σημαίνει….παιχνίδι

learning apps (ONΟΜΑΤΑ)

στην σελίδα αυτή μπορείτε να παίξετε με τα μικρά ονόματα παιδιά και να προσπαθήσετε να αναγνωρίσετε ονόματα φίλων σας.

σας στέλνουμε συνδέσμους να μπαίνετε με τη βοήθεια της μαμάς ή του μπαμπά

οδηγίες παιχνιδιού

πατήστε πάνω στον σύνδεσμο και θα σας οδηγήσει στο περιβάλλον του παιχνιδιού. εκεί θα δείτε αμέσως μόλις ανοίξετε το σύνδεσμο ένα ορθογώνιο πλαίσιο που γράφει ΒΡΕΣ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ . πατήστε οκ και το πλαίσιο αυτό θα φύγει. βρισκόσαστε μπροστά σε ένα μαύρο πινακάκι. εδώ θα παίξουμε. δεξιά στον πίνακα υπάρχει ένα λουλούδι με πέταλα . αριστερά υπάρχει ένα ορθογώνιο πλαίσιο . κάτω από το πλαίσιο υπάρχουν τόσες οριζόντιες σε σειρά μικρές γραμμούλες όσες και το όνομα του παιδιού που ψάχνουμε. κάτω από αυτές τις γραμμούλες υπάρχει το Ελληνικό αλφάβητο με κεφαλαία γράμματα. το παιδί, χρησιμοποιώντας το δείκτη του ποντικιού οδηγεί τον κέρσορα στα γράμματα που νομίζει. αν δεν βρει κάποιο γράμμα, τότε χάνεται ένα πέταλο του λουλουδιού. αν χαθούν όλα τα πέταλα του λουλουδιού, σημίνι ότι δεν βρήκε το όνομα του παιδιού και βγαίνει μια λυπημένη φατσούλα , το παιδί ξαναρχίζει το παιχνίδι από την αρχή. κάθε φορά που το παιδί επιλέγει  το σωστό γράμμα αυτόματα αναγράφεται στη σωστή θέση , στη γραμμούλα που πρέπει. αν κάποιο γράμμα υπάρχει περισσότερες από μία φορά τοποθετείται αυτόματα σε όλες τις σωστές θέσεις. αν το παιδί βρει το όνομα τότε εμφανίζεται ένα πλαίσιο που γράφει στην Αγγλική «επόμενος γύρος «(next rount). Επειδή δεν υπάρχει επόμενος γύρος (βάλαμε μόνο ένα όνομα σε κάθε παιχνίδι), εμφανίζεται ξανά το λουλούδι με τα πέταλα , πατάτε μ το ποντίκι το πλαίσιο που εμφανίζεται , εκείνο φεύγει και μια χαρούμενη φατσούλα δίνει με ένα χαμόγελο και μια λεζάντα επιβράβευση στα παιδιά.

καλή επιτυχία .

ΑΝΔΡΕΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΜΙΧΑΗΛ – ΕΦΡΑΙΜ

ΕΛΙΣΑΒΕΤ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΣΤΑΥΡΙΑΝΗ

ΜΑΡΙΑ

ΙΩΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΙΑ

ΓΙΟΕΛ

ΚΡΙΣ

ΔΑΥΙΔ

ΒΑΛΑΝΤΗΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ

ΜΑΡΙΖΑ

ΔΗΜΗΤΡΑ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ

ΜΑΡΙΛΙΑ

ΕΛΕΝΗ

ΣΤΕΛΛΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΠΟΛΙΝΑ

ΠΑΥΛΙΝΑ

Translate

καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο μας

καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο μας

Πρόσφατα άρθρα

«Αν θέλουμε τα παιδιά να μαθαίνουν με επιτυχία τώρα και στο μέλλον, θα πρέπει να τα μάθουμε να σκέφτονται για τους εαυτούς τους, να επιλύουν προβλήματα και να συνυπάρχουν με τους άλλους. Αυτές οι ικανότητες κατακτώνται οταν τα παιδιά ενθαρρύνονται να εξερευνούν ενεργητικά το περιβάλλον, να επιλύουν πραγματικά προβλήματα που έχουν νόημα για αυτά και να συνεργάζονται με άλλους για την ολοκλήρωση εργασιών.Ολα αυτά τα παιδιά τα κάνουν όταν παίζουν»(Dodge Colker,1998)

το mail του Νηπιαγωγείου μας είναι

mail@29nip-chalk.eyv.sch.gr.

τηλ. σχολείου και FAX 2221082095

Διεύθυνση: Νικοδήμου και Απόλλωνος Κάνηθος Χαλκίδα, ΤΚ 34100

ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ http:\\29nip-chalk.eyv.sch.gr

Νηπιαγωγοί : (προϊσταμένη) Μακρή Μαρία

Λειβαδίτη Σοφία

 

κλικ στον σύνδεσμο και βρείτε στο χάρτη το νηπιαγωγείο μας

 

Κοριτσάκι μου, θέλω νὰ σοῦ φέρω τὰ φαναράκια τῶν κρίνων νὰ σοῦ φέγγουν τὸν ὕπνο σου.Θέλω νὰ σοῦ φέρω ἕνα περιβολάκι ζωγραφισμένο μὲ λουλουδόσκονη πάνω στὸ φτερὸ μιᾶς πεταλούδας νὰ σεργιανάει τὸ γαλανὸ ὄνειρό σου.

Σκακιστική άσκηση

καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο μας

καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο μας

Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω

Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και πώς να είμαι, τα έμαθα στο νηπιαγωγείο. Η σοφία δε βρισκόταν στην κορυφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο. Αυτά είναι τα πράγματα που έμαθα: 1. Να μοιράζεσαι τα πάντα. 2. Να παίζεις τίμια. 3. Να μη χτυπάς τους άλλους. 4. Να βάζεις τα πράγματα πάλι εκεί που τα βρήκες. 5. Να καθαρίζεις τις τσαπατσουλιές σου. 6. Να μην παίρνεις τα πράγματα που δεν είναι δικά σου. 7. Να λες συγγνώμη, όταν πληγώνεις κάποιον. 8. Να πλένεις τα χέρια σου πριν από το φαγητό. 9. Να κοκκινίζεις. 10. Ζεστά κουλουράκια και κρύο γάλα κάνουν καλό. 11. Να ζεις μια ισορροπημένη ζωή, να μαθαίνεις λίγο, να σκέπτεσαι λίγο, να σχεδιάζεις, να ζωγραφίζεις, να τραγουδάς, να χορεύεις, να παίζεις και να εργάζεσαι κάθε μέρα από λίγο. 12. Να παίρνεις έναν υπνάκο το απόγευμα. 13. Όταν βγαίνεις έξω στον κόσμο, να προσέχεις την κίνηση, να κρατιέσαι από το χέρι και να μένεις μαζί με τους άλλους. 14.Να αντιλαμβάνεσαι τα θαύματα. Να θυμάσαι το μικρό σπόρο μέσα στο δοχείο από φελιζόλ. Οι ρίζες πάνε προς τα κάτω και το φυτό προς τα πάνω. Κανείς πραγματικάδεν ξέρει πώς και γιατί, αλλά όλοι μας μοιάζουμε σ’ αυτό. 15. Τα χρυσόψαρα, τα χάμστερς, τα άσπρα ποντίκια, ακόμη κι ο μικρός σπόρος μέσα στο πλαστικό δοχείο, όλα πεθαίνουν. Το ίδιο κι εμείς. Να θυμάσαι τελικά τα βιβλία και την πρώτη λέξη που έμαθες την πιο μεγάλη απ’ άλλους: τη λέξη ΚΟΙΤΑ. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε βρίσκονται κάπου εδώ μέσα. Ο χρυσός κανόνας, η αγάπη και οι βασικές αρχές υγιεινής, η οικολογία, η πολιτική, η ισότητα και η υγιεινή ζωή… Πάρτε μια απ’ αυτές τις συμβουλές, εκφράστε την με επιτηδευμένη ορολογία ενηλίκων και εφαρμόστε τη στην οικογενειακή σας ζωή, στην εργασία σας, στην κυβέρνησή σας, στον κόσμο σας και θα παραμείνει αληθινή, ξεκάθαρη, σταθερή. Σκεφτείτε πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος, αν όλοι εμείς οι άνθρωποι τρώγαμε γάλα με κουλουράκια γύρω στις τρεις το απόγευμα και μετά ξαπλώναμε κάτω από τις κουβέρτες για έναν υπνάκο. Ή, αν όλες οι κυβερνήσεις είχαν ως βασική αρχή να βάζουν πάντα τα πράγματα εκεί που τα βρήκαν και να καθαρίζουν τις τσαπατσουλιές τους. Είναι ακόμη αλήθεια, ανεξάρτητα από την ηλικία σας, πως όταν βγαίνετε έξω στον κόσμο είναι καλύτερα να κρατιέστε από το χέρι και να μένετε μαζί με άλλους. ROBERT FULGHUM.Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων