29ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας

παιδί σημαίνει….παιχνίδι

etwinning let’s walk on the paths of tradition…

το Νηπιαγωγείο μας το τρέχων σχολικό έτος 2018-19 συμμετέχει σε ένα συνεργατικό Eυρωπαικό έργο etwinning με τίτλο «lets walk on the paths of tradition» . μπορείτε να δείτε τα μέλη του προγράμματος κάνοντας κλικ στο κάτωθι σύνδεσμο (ετικέτα etwinning) . κατά την διάρκεια του σχολικού έτους στην σελίδα αυτή θα αναρτώνται κάποιες από τις δραστηριότητες του προγράμματος μας . σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας

https://live.etwinning.net/files/desktop/pdf/certificate/project/etw_certificate_173917_el.pdf

τα συνεργαζόμενα σχολεία σε χάρτη

H Παρουσίαση της πόλης μας για το πρόγραμμα της λαογραφίας

η παρουσίαση των παιδιών

 

 

επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο Χαλκίδας 

αίνιγμα του πηγαδιού που υπάρχει στο λαογραφικό μουσείο Χαλκίδας

πως λειτουργούν τα πηγάδια -πείραμα, επέκταση ο κύκλος του νερού

https://youtu.be/GFkJM-EDqcU

δημιουργία αφίσας για το πρόγραμμα

ψηφοφορία για το λόγκο του προγράμματος

δημιουργία κούκλας μασκώτ

http://https://youtu.be/S9oXcrNVqdM

δημιουργία λαογραφικής γωνιάς   στο Νηπιαγωγείο μας

το ομαδοσυνεργατικό παραμύθι μας

τα καλικαντζαράκια

Legend wants calipers to envy the upper world so much that they try to break it down. When they arrived on Christmas Eve, they were leaving and going up to the upper world to torture the people they would find in front of them. They are thousands and they find themselves on the surface of the Earth from the myriads of holes found on its solid crust. They come out of the canyons and wells, from the caves and sinks, the hatches and the youngest ones, the warts and several other tiny holes! They are afraid of the light and for this day they are hiding.

Tα κάλαντα , ομαδοσυνεργατικό βίντεο

Χριστουγεννιάτικο παιχνίδι μνήμης κλικ εδώ

κάρτες Χριστουγεννιάτικων ευχών

ομαδοσυνεργατικό ημερολόγιο έτους κλικ εδώ

ομαδοσυνεργατικό έργο παραδοσιακά παραμύθια κλικ εδώ

τα παραμύθια μας σε ένα ομαδοσυνεργατικό βιβλίο , κλικ εδώ

παραδοσιακoί χοροί

παροιμία

παραδοσιακό παιχνίδι τα τσουκαλάκια

κάρτα αποχαιρετισμού για τους φίλους μας

κλείσιμο με ένα χορό παραδοσιακό της Εύβοιας στην γιορτή λήξης

Translate

καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο μας

καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο μας

«Αν θέλουμε τα παιδιά να μαθαίνουν με επιτυχία τώρα και στο μέλλον, θα πρέπει να τα μάθουμε να σκέφτονται για τους εαυτούς τους, να επιλύουν προβλήματα και να συνυπάρχουν με τους άλλους. Αυτές οι ικανότητες κατακτώνται οταν τα παιδιά ενθαρρύνονται να εξερευνούν ενεργητικά το περιβάλλον, να επιλύουν πραγματικά προβλήματα που έχουν νόημα για αυτά και να συνεργάζονται με άλλους για την ολοκλήρωση εργασιών.Ολα αυτά τα παιδιά τα κάνουν όταν παίζουν»(Dodge Colker,1998)

το mail του Νηπιαγωγείου μας είναι

mail@29nip-chalk.eyv.sch.gr.

τηλ. σχολείου και FAX 2221082095

Διεύθυνση: Νικοδήμου και Απόλλωνος Κάνηθος Χαλκίδα, ΤΚ 34100

ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ http:\\29nip-chalk.eyv.sch.gr

Νηπιαγωγοί : (προϊσταμένη) Μακρή Μαρία

marmak73@gmail.com

Λειβαδίτη Σοφία

jlivaditis75@gmail.com

κλικ στον σύνδεσμο και βρείτε στο χάρτη το νηπιαγωγείο μας

καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο μας

καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο μας

 

Κοριτσάκι μου, θέλω νὰ σοῦ φέρω τὰ φαναράκια τῶν κρίνων νὰ σοῦ φέγγουν τὸν ὕπνο σου.Θέλω νὰ σοῦ φέρω ἕνα περιβολάκι ζωγραφισμένο μὲ λουλουδόσκονη πάνω στὸ φτερὸ μιᾶς πεταλούδας νὰ σεργιανάει τὸ γαλανὸ ὄνειρό σου.

Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω

Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και πώς να είμαι, τα έμαθα στο νηπιαγωγείο. Η σοφία δε βρισκόταν στην κορυφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο. Αυτά είναι τα πράγματα που έμαθα: 1. Να μοιράζεσαι τα πάντα. 2. Να παίζεις τίμια. 3. Να μη χτυπάς τους άλλους. 4. Να βάζεις τα πράγματα πάλι εκεί που τα βρήκες. 5. Να καθαρίζεις τις τσαπατσουλιές σου. 6. Να μην παίρνεις τα πράγματα που δεν είναι δικά σου. 7. Να λες συγγνώμη, όταν πληγώνεις κάποιον. 8. Να πλένεις τα χέρια σου πριν από το φαγητό. 9. Να κοκκινίζεις. 10. Ζεστά κουλουράκια και κρύο γάλα κάνουν καλό. 11. Να ζεις μια ισορροπημένη ζωή, να μαθαίνεις λίγο, να σκέπτεσαι λίγο, να σχεδιάζεις, να ζωγραφίζεις, να τραγουδάς, να χορεύεις, να παίζεις και να εργάζεσαι κάθε μέρα από λίγο. 12. Να παίρνεις έναν υπνάκο το απόγευμα. 13. Όταν βγαίνεις έξω στον κόσμο, να προσέχεις την κίνηση, να κρατιέσαι από το χέρι και να μένεις μαζί με τους άλλους. 14.Να αντιλαμβάνεσαι τα θαύματα. Να θυμάσαι το μικρό σπόρο μέσα στο δοχείο από φελιζόλ. Οι ρίζες πάνε προς τα κάτω και το φυτό προς τα πάνω. Κανείς πραγματικάδεν ξέρει πώς και γιατί, αλλά όλοι μας μοιάζουμε σ’ αυτό. 15. Τα χρυσόψαρα, τα χάμστερς, τα άσπρα ποντίκια, ακόμη κι ο μικρός σπόρος μέσα στο πλαστικό δοχείο, όλα πεθαίνουν. Το ίδιο κι εμείς. Να θυμάσαι τελικά τα βιβλία και την πρώτη λέξη που έμαθες την πιο μεγάλη απ’ άλλους: τη λέξη ΚΟΙΤΑ. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε βρίσκονται κάπου εδώ μέσα. Ο χρυσός κανόνας, η αγάπη και οι βασικές αρχές υγιεινής, η οικολογία, η πολιτική, η ισότητα και η υγιεινή ζωή… Πάρτε μια απ’ αυτές τις συμβουλές, εκφράστε την με επιτηδευμένη ορολογία ενηλίκων και εφαρμόστε τη στην οικογενειακή σας ζωή, στην εργασία σας, στην κυβέρνησή σας, στον κόσμο σας και θα παραμείνει αληθινή, ξεκάθαρη, σταθερή. Σκεφτείτε πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος, αν όλοι εμείς οι άνθρωποι τρώγαμε γάλα με κουλουράκια γύρω στις τρεις το απόγευμα και μετά ξαπλώναμε κάτω από τις κουβέρτες για έναν υπνάκο. Ή, αν όλες οι κυβερνήσεις είχαν ως βασική αρχή να βάζουν πάντα τα πράγματα εκεί που τα βρήκαν και να καθαρίζουν τις τσαπατσουλιές τους. Είναι ακόμη αλήθεια, ανεξάρτητα από την ηλικία σας, πως όταν βγαίνετε έξω στον κόσμο είναι καλύτερα να κρατιέστε από το χέρι και να μένετε μαζί με άλλους. ROBERT FULGHUM.

Σκακιστική άσκησηTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων