29ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας

παιδί σημαίνει….παιχνίδι

etwinning international year of chemistry

το τρέχων σχολικό έτος 2018-19, το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει σε ένα συνεργατικό Ευρωπαικό έργο etwinning με τίτλο «international year of chemistry». στην σελίδα αυτή θα αναρτώνται κατά την διάρκεια του σχολικού έτους, δραστηριότητες που θα γίνονται στο Νηπιαγωγείο μας στα πλαίσια του προγράμματος αυτού. στο κάτωθι link μπορείτε να δείτε τα μέλη του προγράμματος μας. σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας\

H ετικέτα ποιότητας του έργου

η πόλη μας κλικ εδώ

η παρουσίαση της χώρας μας

a letter from mother Greece to young scientists κλικ εδώ

η αφίσα μας

Koινωνιολογική διάσταση της Χημείας 
συζήτηση όπως:η χημεία πρέπει να υπάρχει για το καλό της ανθρωπότητας. για την ειρήνη, την αγάπη, το φαγητό,την φιλία, τον σεβασμό, την έλλειψη φτώχειας, την αλληλοβοήθεια, την συνεργασία, για έναν καλύτερο κόσμο.
η αφίσα μας εμπνευσμένη από τον όμορφο κόσμο που ονειρεύονται τα παιδιά

η αφίσα μας σε παζλ κλικ ΕΔΩ

διασχολική συνεργασία με τίτλο » η χημεία είναι παντού «, κλικ στον κάτωθι σύνδεσμο

η χημεία είναι παντού

Εργαστήρι Φυσικών Επιστημών Γυμνασίου Κανήθου κλικ εδώ (εκπαιδευτική επίσκεψη)

εκπαιδευτική επίσκεψη στο μουσείο πειραμάτων κλικ εδώ

πείραμα χρωμάτων και διαλυτότητας

πείραμα με γάλα και χρώματα κλικ εδώ

πείραμα πυκνότητας υγρών

ο αέρας καταλαμβάνει χώρο κλικ εδώ

πείραμα με νερό-υγρό-σαπούνι-πιάτων-πιπέρι

πυκνόμετρο – ραβδόμετρο κλικ εδώ

ο κύριος Οξύς και η κυρία Βάση. …κλικ εδώ

Ο Θείος Αλβέρτος στο νηπιαγωγείο Μίστρου

το ξύδι τρώει την κιμωλία

 

πείραμα με ορείχαλκο -καθαρισμός

 

καθαρισμού ενός χάλκινου μαγγαλιού

 

κύκλος του νερού και πως λειτουργούν τα υπόγεια πηγάδια κλικ εδώ

 

το σύννεφο που δεν ήθελε να βρέξει

πείραμα από πάνα παιδική σύννεφο φτιάχνω και το νερό ανεβαίνει στο ποτήρι

 

playlist πειραμάτων κλικ εδώ

 

 

 

Συμμετοχή σε ομαδοσυνεργατικό padlet με τα στοιχεία του περιοδικού πίνακα κλικ  εδώ

 

 

και puzzle με τις κάρτες κλικ εδώ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Translate

καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο μας

καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο μας

«Αν θέλουμε τα παιδιά να μαθαίνουν με επιτυχία τώρα και στο μέλλον, θα πρέπει να τα μάθουμε να σκέφτονται για τους εαυτούς τους, να επιλύουν προβλήματα και να συνυπάρχουν με τους άλλους. Αυτές οι ικανότητες κατακτώνται οταν τα παιδιά ενθαρρύνονται να εξερευνούν ενεργητικά το περιβάλλον, να επιλύουν πραγματικά προβλήματα που έχουν νόημα για αυτά και να συνεργάζονται με άλλους για την ολοκλήρωση εργασιών.Ολα αυτά τα παιδιά τα κάνουν όταν παίζουν»(Dodge Colker,1998)

Σαν σήμερα

  1. 11/05/330: Τα εγκαίνια "γενέθλια" της Κωνσταντινούπολης. Η πόλη του Βυζαντίου που είχε θεμελιώσει το 324 ο Κωνσταντίνος Α ο Μέγας ως Νέα Ρώμη, μετονομάζεται σε Κωνσταντινούπολη.

το mail του Νηπιαγωγείου μας είναι

mail@29nip-chalk.eyv.sch.gr.

τηλ. σχολείου και FAX 2221082095

Διεύθυνση: Νικοδήμου και Απόλλωνος Κάνηθος Χαλκίδα, ΤΚ 34100

ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ http:\\29nip-chalk.eyv.sch.gr

Νηπιαγωγοί : (προϊσταμένη) Μακρή Μαρία

marmak73@gmail.com

Λειβαδίτη Σοφία

jlivaditis75@gmail.com

κλικ στον σύνδεσμο και βρείτε στο χάρτη το νηπιαγωγείο μας

καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο μας

καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο μας

 

Κοριτσάκι μου, θέλω νὰ σοῦ φέρω τὰ φαναράκια τῶν κρίνων νὰ σοῦ φέγγουν τὸν ὕπνο σου.Θέλω νὰ σοῦ φέρω ἕνα περιβολάκι ζωγραφισμένο μὲ λουλουδόσκονη πάνω στὸ φτερὸ μιᾶς πεταλούδας νὰ σεργιανάει τὸ γαλανὸ ὄνειρό σου.

Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω

Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και πώς να είμαι, τα έμαθα στο νηπιαγωγείο. Η σοφία δε βρισκόταν στην κορυφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο. Αυτά είναι τα πράγματα που έμαθα: 1. Να μοιράζεσαι τα πάντα. 2. Να παίζεις τίμια. 3. Να μη χτυπάς τους άλλους. 4. Να βάζεις τα πράγματα πάλι εκεί που τα βρήκες. 5. Να καθαρίζεις τις τσαπατσουλιές σου. 6. Να μην παίρνεις τα πράγματα που δεν είναι δικά σου. 7. Να λες συγγνώμη, όταν πληγώνεις κάποιον. 8. Να πλένεις τα χέρια σου πριν από το φαγητό. 9. Να κοκκινίζεις. 10. Ζεστά κουλουράκια και κρύο γάλα κάνουν καλό. 11. Να ζεις μια ισορροπημένη ζωή, να μαθαίνεις λίγο, να σκέπτεσαι λίγο, να σχεδιάζεις, να ζωγραφίζεις, να τραγουδάς, να χορεύεις, να παίζεις και να εργάζεσαι κάθε μέρα από λίγο. 12. Να παίρνεις έναν υπνάκο το απόγευμα. 13. Όταν βγαίνεις έξω στον κόσμο, να προσέχεις την κίνηση, να κρατιέσαι από το χέρι και να μένεις μαζί με τους άλλους. 14.Να αντιλαμβάνεσαι τα θαύματα. Να θυμάσαι το μικρό σπόρο μέσα στο δοχείο από φελιζόλ. Οι ρίζες πάνε προς τα κάτω και το φυτό προς τα πάνω. Κανείς πραγματικάδεν ξέρει πώς και γιατί, αλλά όλοι μας μοιάζουμε σ’ αυτό. 15. Τα χρυσόψαρα, τα χάμστερς, τα άσπρα ποντίκια, ακόμη κι ο μικρός σπόρος μέσα στο πλαστικό δοχείο, όλα πεθαίνουν. Το ίδιο κι εμείς. Να θυμάσαι τελικά τα βιβλία και την πρώτη λέξη που έμαθες την πιο μεγάλη απ’ άλλους: τη λέξη ΚΟΙΤΑ. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε βρίσκονται κάπου εδώ μέσα. Ο χρυσός κανόνας, η αγάπη και οι βασικές αρχές υγιεινής, η οικολογία, η πολιτική, η ισότητα και η υγιεινή ζωή… Πάρτε μια απ’ αυτές τις συμβουλές, εκφράστε την με επιτηδευμένη ορολογία ενηλίκων και εφαρμόστε τη στην οικογενειακή σας ζωή, στην εργασία σας, στην κυβέρνησή σας, στον κόσμο σας και θα παραμείνει αληθινή, ξεκάθαρη, σταθερή. Σκεφτείτε πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος, αν όλοι εμείς οι άνθρωποι τρώγαμε γάλα με κουλουράκια γύρω στις τρεις το απόγευμα και μετά ξαπλώναμε κάτω από τις κουβέρτες για έναν υπνάκο. Ή, αν όλες οι κυβερνήσεις είχαν ως βασική αρχή να βάζουν πάντα τα πράγματα εκεί που τα βρήκαν και να καθαρίζουν τις τσαπατσουλιές τους. Είναι ακόμη αλήθεια, ανεξάρτητα από την ηλικία σας, πως όταν βγαίνετε έξω στον κόσμο είναι καλύτερα να κρατιέστε από το χέρι και να μένετε μαζί με άλλους. ROBERT FULGHUM.

Σκακιστική άσκησηTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων