Χριστουγεννιάτικα στολίδια από κορν φλάουρ

Το πρόγραμμα λαογραφίας και οι συντονιστές του etwinning προγράμματος ζήτησαν από τα συνεργαζόμενα σχολεία Χριστουγεννιάτικα στολίδια από τις γιαγιάδες που είχαν φτιάξει τις παραδοσιακές κούκλες σε κάθε σχολείο. Έτσι, ζητήσαμε από την γιαγιά της Φιλιάνας να ετοιμάσει κάτι για τα παιδιά. Η γιαγιά της Φιλιάνας ήρθε στο Νηπιαγωγείο μας και ετοίμασε μαζί με τα παιδιά μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή για στολίδια. ζύμη με κορν φλάουρ. έφερε το μάτι κουζίνας , τα υλικά, την κατσαρόλα της και μας έδειξε τον τρόπο. Ησυνταγή μοιράστηκε στους γονείς. τα στολιδάκια έπρεπε να ψηθούν στον φούρνο και επειδή στο Νηπιαγωγείο μας δεν έχουμε φουρνάκι ανέλαβε η κυρία Μαρία το ψήσιμο. τα στολιδάκια μας θα βαφτούν την Δευτέρα. πάντως η ζύμη μας βγήκε πολύ καλή.  τα παιδιά κατόπιν έγραψαν όπως μπορούσαν και ζωγράφισαν την συνταγή

η συνταγή μας

1 1/4 κούπα κορν φλάουρ
2 κούπες σόδα μαγειρικής
1 1/2 κούπα νερό
Σε μία κατσαρόλα βάλτε το κορν φλάουρ με τη σόδα και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το νερό και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Βάλτε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία.Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει σαν πουρέ,θα χρειαστείτε 4-5 λεπτά μέχρι να πήξει. Λίγο προσοχή στο ανακάτεμα γιατί μπορεί να σας κολλήσει!Βγάλτε την κατσαρόλα από το μάτι και σκεπάστε την με μία υγρή πετσέτα ώσπου να κρυώσει λίγο και να μην καίει.Πασπαλίζετε την επιφάνεια εργασία και τα χέρια σας με κορν φλάουρ και πλάστε το ζύμάρι μέχρι να γίνει μαλακό και να δουλεύεται καλά.Ανοίγετε φύλλο με τον πλάστη,ούτε πολύ λεπτό γιατί το φύλλο θα σπάει αλλά ούτε πολύ χοντρό γιατί δεν θα ψηθεί στο εσωτερικό μετά.Κόψτε με τα κουπάτ σε ότι σχήμα θέλετε.Τοποθετείτε τα στολίδια σας σε ένα ταψί αφού έχετε στρώσει πρώτα λαδόκολλα.Και ψήνετε στους 80-100 βαθμούς στις αντιστάσεις για 2 ώρες περίπου.Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και αφήστε τα στολίδια σας να κρυώσουν καλά. Έπειτα μπορείτε να τα βάψετε και να τα διακοσμήσετε όπως θέλετε!

Αφήστε μια απάντηση