το παγωτένιο παραμύθι

Αγαπημένα μας παιδιά τις μέρες αυτές θα ασχοληθούμε με το πολύ αγαπημένο θέμα όλων των παιδιών το παγωτό μαζί με τα παιδάκια του 6ου Νηπιαγωγείου Ζακύνθου.

Παρακάτω υπάρχει ένα παραμύθι το οποίο αφού διαβάσετε και το συζητήσετε με τη μαμά και το μπαμπά μπορείτε να το ζωγραφίσετε και όλα τα παιδιά μαζί από τα δύο σχολεία να δημιουργήσουμε ένα ομαδοσυνεργατικό βιβλίο του παραμυθιού με τις δικές σας ζωγραφιές. Μάλιστα υπάρχει και  μια συνταγή παγωτού στο παραμύθι, είναι πολύ απλό και μπορείτε να το φτιάξετε κι εσείς σπίτι και να μας στείλετε φωτογραφίες.Τι λέτε? Δεν είναι καταπληκτική ιδέα?

Στο τέλος της ανάρτησης υπάρχει ένα padlet όπου θα βάλετε τις ζωγραφιές σας. Ήδη έχουν αναρτήσει από την Ζάκυνθο, οπότε ας βάλουμε κι εμείς εκεί τις ζωγραφιές μας. Όποιος δεν τα καταφέρει στείλτε σε μας τις ζωγραφιές και θα αναρτήσουμε εμείς)

Κάντε κλικ λοιπόν στον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε το παραμύθι που ελπίζουμε να σας αρέσει πολύ.Ο Φρο-Λο-Κόκο και το παγωτό με γεύση μέλι και φράουλα ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

 



Λήψη αρχείου

Στον παρακάτω σύνδεσμο, υπάρχει ένα παιχνίδι για τα νήπια με ερωτήσεις κατανόησης του παραμυθιού . Οι γονείς διαβάζουν τις ερωτήσεις και τα παιδιά απαντούν , οδηγίες μόλις ανοίξετε το παιχνίδι για το παιχνίδι

 

κλικ ΕΔΩ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ

 

 

Η Συνταγή παγωτού από την Τίτσα Παγωτίτσα Λαγουδίτσα στο παρακάτω βίντεο

Η Μελίνα έφτιαξε το παγωτό με γεύση μέλι και φράουλα μπράβο Μελίνα!!!!

Η Λίτσα η Φρουλίτσα και ο Λάκης ο Φραουλάκης χάρηκαν πάρα πολύ , αλλά και η Σούλα η Μελισσούλα είπε θα φτιάξει πολύ μέλι για σένα.

Η Μελίνα μας σε βίντεο συνεργασίας με το 6ο Νηπιαγωγείο Ζακύνθου και την φίλη και συνεργάτιδα μας στο etwinning πρόγραμμα μας , εκπαιδευτικό του 6ου Νηπιαγωγείου Ζακύνθου κυρία Ελένη Χαραλαμποπούλου

Συγχαρητήρια Μελίνα που έκανες βίντεο μαζί με την Τίτσα Παγωτίτσα Λαγουδίτσα

https://youtu.be/E4KePpeSwx8

το βραβείο σου Μελίνα

Η Πολίνα μας έστειλε μια υπέροχη ζωγραφιά , συγχαρητήρια Πολίνα ένα δώρο μαγικό παγωτάκι για σένα(αν πατήσεις πάνω στην εικόνα του παγωτού θα δεις πόσο είναι μαγικό). Ο Αναστάσης, ο Μάνος  και η ,Μελίνα  επίσης μας έστειλαν  τις ζωγραφιές  τους με τα καταπληκτικά παγωτά . Συγχαρητήρια Αναστάση, Μάνο  και Μελίνα το τρελό παγωτό και για  σας  (κλικ στην εικόνα ου παγωτού και θα το ανακαλύψετε  μόνοι  σας γιατί είναι τρeλούτσικο αυτό το παγωτάκι )

το τρελό παγωτάκι δώρο για την Πολίνα, τον Αναστάση , τον Μάνο , την Μελίνα

 

Ας φτιάξουμε ένα παιχνίδι με παγωτά και αριθμούς για να παίζουμε σπίτι με τους γονείς 

Κόβουμε και σχεδιάζουμε 20 χάρτινα μικρά χωνάκια παγωτών. Στη συνέχεια σχεδιάζουμε τα δέκα και στα άλλα 10 γράφουμε τους αριθμούς από το 1 ως το 10.(εδώ έχουμε ως το 3, εσείς θα φτιάξετε ως το 10).

Κόβουμε σε μικρούς κύκλους χρωματιστά χαρτάκια. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν στο σπίτι χρωματιστά κόβουμε λευκά και τα χρωματίζουμε εμείς σε διάφορα χρώματα…..

Τοποθετούμε τα » χωνάκια» με τους αριθμούς ανάποδα…..

Τραβάμε στην συνέχεια τυχαία μια καρτέλα και φτιάχνουμε παγωτά με τόσες «μπάλες – γεύσεις» όσες δείχνει ο αριθμός που έχουμε επιλέξει…..

Στις φωτογραφίες διαλέξαμε τον αριθμό 3 και φτιάξαμε ένα παγωτό με τρεις «γεύσεις «….
Μπανάνα( κίτρινη μπάλα), φυστίκι ( πράσινη μπάλα), φράουλα ( ροζ μπάλα)….

Η Παναγιώτα έφτιαξε το παγωτό με 5 μπάλες διαφορετικών γεύσεων , μπράβο Παναγιώτα , το τρελο παγωτάκι δώρο για σένα κλικ στην εικόνα. Το παγωτό σου θα το βρεις στο ομαδοσυνεργατικό μας padlet πιο κάτω

 

Ελπίζουμε να φτιάξετε κι εσείς αυτό το όμορφο και πολύ νόστιμο παγωτάκι παιδιά! Καλή απόλαυση!

Μετάβαση στο padlet.com

Αφήστε μια απάντηση