29ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας

παιδί σημαίνει….παιχνίδι

ημέρα της συγνώμης

Μαρ 202030

Σήμερα είναι Δευτέρα 30 Μαρτίου

Φεύγει κι ο Μάρτης / Αύριο είναι η τελευταία μέρα του Μάρτη.

Σήμερα είναι μια μέρα συγνώμης. Καλά μας  παιδιά σήμερα θυμόμαστε τις φορές που στενοχωρήσαμε την γλυκιά μανούλα, το καλό μπαμπά, τον αγαπημένο μας παππού και γιαγιά και ζητάμε μια μεγάλη ΣΥΓΝΩΜΗ. Σήμερα θυμόμαστε τις φορές που μαλώσαμε με τα αδερφάκια μας, τους φίλους και τα ξαδερφάκια μας και ζητάμε συγνώμη. Γιατί όμως ζητάμε συγνώμη?¨

Γιατί τους λυπήσαμε πολύ και δεν θέλουμε οι άνθρωποι να είναι λυπημένοι. Τα λόγια μας δεν πρέπει να είναι αγκάθια. Τα λόγια μας πρέπει να είναι λουλούδια.

ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΟΧΙ ΑΓΚΑΘΙΑ λέει μια παλιά παροιμία του τόπου μας

Παίζουμε το παιχνίδι μας για την παροιμία στον παρακάτω σύνδεσμο

https://learningapps.org/watch?v=p7qpbwi6220

Τώρα την Άνοιξη λοιπόν που η φύση ξυπνά και πάλι απ την αρχή γεννιέται  πρέπει να γεννηθούμε στην καρδούλα μας κι εμείς , τα λόγια μας να είναι γλυκά σαν καραμέλες και όχι δηλητήριο που προξενούν λύπη και δάκρυα.

Σκεφτείτε μερικά γλυκόλογα έτσι όπως εσείς θέλετε να σας μιλούν και προσπαθήστε έτσι να μιλάτε κι εσείς στους άλλους

Γυρίστε στον παρακάτω σύνδεσμο τον τροχό με τα γλυκόλογα, να δείτε τι γλυκό λογάκι θα σας τύχει.

Ο ΤΡΟΧΟΣ ΜΕ ΤΑ ΓΛΥΚΟΛΟΓΑ

Προσπαθήστε με τη βοήθεια της μαμάς ή του μπαμπά να διαβάσετε τη λέξη που κάθε φορά σας τυχαίνει στον τροχό και όλη η οικογένεια να μιλήσετε μεταξύ σας χρησιμοποιώντας τις λέξεις του τροχού . Γράψτε τις λέξεις σε ένα χαρτί και βάλτε το χαρτί στην πόρτα, στο ψυγείο με ένα μαγνητάκι ή όπου αλλού θέλετε για να θυμάστε πάντα ότι πρέπει με λόγια γλυκά σαν καραμέλες μεταξύ σας να μιλάτε

Παίζουμε ένα παιχνίδι γλώσσας με γλυκιές λεξούλες στον παρακάτω σύνδεσμο (οι λεξούλες του τροχού)

https://learningapps.org/watch?v=phwzf5mgk20

Εργασία για το σπίτι

Ζωγραφίζουμε όπως θέλουμε την παροιμία ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΓΚΑΘΙΑ και γράφουμε όπως μπορούμε την παροιμία αυτή

Στέλνουμε τις εργασίες στα μέιλ στς κυρίες

jlivaditis75@gmail.com

marmak73@gmail.com

Ή στο παρακάτω κοινόχρηστο έγγραφο google

https://docs.google.com/document/d/1fpXe30prnC_YsgrdY3anNRnhintfvX1nx8JIsKdcvL0/edit?usp=sharing

Aκούμε το τραγούδι να αγαπάς και είναι πολύ όμορφο να μάθουμε να το τραγουδάμε .

Εργασία για το σπίτι

Ζωγραφίζουμε ότι μας αρέσει από το παρακάτω τραγούδι και γράφουμε όπως μπορούμε ΣΕ ΑΓΑΠΩ στην ζωγραφιά μας (σε αγαπώ). Στέλνουμε τις ζωγραφιές στην κυρία ή στο παραπάνω κοινόχρηστο έγγραφο google (στο έγγραφο με την ζωγραφιά της παροιμίας)

 

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Αφήστε μια απάντηση

Translate

καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο μας

καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο μας

«Αν θέλουμε τα παιδιά να μαθαίνουν με επιτυχία τώρα και στο μέλλον, θα πρέπει να τα μάθουμε να σκέφτονται για τους εαυτούς τους, να επιλύουν προβλήματα και να συνυπάρχουν με τους άλλους. Αυτές οι ικανότητες κατακτώνται οταν τα παιδιά ενθαρρύνονται να εξερευνούν ενεργητικά το περιβάλλον, να επιλύουν πραγματικά προβλήματα που έχουν νόημα για αυτά και να συνεργάζονται με άλλους για την ολοκλήρωση εργασιών.Ολα αυτά τα παιδιά τα κάνουν όταν παίζουν»(Dodge Colker,1998)

το mail του Νηπιαγωγείου μας είναι

mail@29nip-chalk.eyv.sch.gr.

τηλ. σχολείου και FAX 2221082095

Διεύθυνση: Νικοδήμου και Απόλλωνος Κάνηθος Χαλκίδα, ΤΚ 34100

ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ http:\\29nip-chalk.eyv.sch.gr

Νηπιαγωγοί : (προϊσταμένη) Μακρή Μαρία

marmak73@gmail.com

Λειβαδίτη Σοφία

jlivaditis75@gmail.com

κλικ στον σύνδεσμο και βρείτε στο χάρτη το νηπιαγωγείο μας

καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο μας

καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο μας

 

Κοριτσάκι μου, θέλω νὰ σοῦ φέρω τὰ φαναράκια τῶν κρίνων νὰ σοῦ φέγγουν τὸν ὕπνο σου.Θέλω νὰ σοῦ φέρω ἕνα περιβολάκι ζωγραφισμένο μὲ λουλουδόσκονη πάνω στὸ φτερὸ μιᾶς πεταλούδας νὰ σεργιανάει τὸ γαλανὸ ὄνειρό σου.

Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω

Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και πώς να είμαι, τα έμαθα στο νηπιαγωγείο. Η σοφία δε βρισκόταν στην κορυφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο. Αυτά είναι τα πράγματα που έμαθα: 1. Να μοιράζεσαι τα πάντα. 2. Να παίζεις τίμια. 3. Να μη χτυπάς τους άλλους. 4. Να βάζεις τα πράγματα πάλι εκεί που τα βρήκες. 5. Να καθαρίζεις τις τσαπατσουλιές σου. 6. Να μην παίρνεις τα πράγματα που δεν είναι δικά σου. 7. Να λες συγγνώμη, όταν πληγώνεις κάποιον. 8. Να πλένεις τα χέρια σου πριν από το φαγητό. 9. Να κοκκινίζεις. 10. Ζεστά κουλουράκια και κρύο γάλα κάνουν καλό. 11. Να ζεις μια ισορροπημένη ζωή, να μαθαίνεις λίγο, να σκέπτεσαι λίγο, να σχεδιάζεις, να ζωγραφίζεις, να τραγουδάς, να χορεύεις, να παίζεις και να εργάζεσαι κάθε μέρα από λίγο. 12. Να παίρνεις έναν υπνάκο το απόγευμα. 13. Όταν βγαίνεις έξω στον κόσμο, να προσέχεις την κίνηση, να κρατιέσαι από το χέρι και να μένεις μαζί με τους άλλους. 14.Να αντιλαμβάνεσαι τα θαύματα. Να θυμάσαι το μικρό σπόρο μέσα στο δοχείο από φελιζόλ. Οι ρίζες πάνε προς τα κάτω και το φυτό προς τα πάνω. Κανείς πραγματικάδεν ξέρει πώς και γιατί, αλλά όλοι μας μοιάζουμε σ’ αυτό. 15. Τα χρυσόψαρα, τα χάμστερς, τα άσπρα ποντίκια, ακόμη κι ο μικρός σπόρος μέσα στο πλαστικό δοχείο, όλα πεθαίνουν. Το ίδιο κι εμείς. Να θυμάσαι τελικά τα βιβλία και την πρώτη λέξη που έμαθες την πιο μεγάλη απ’ άλλους: τη λέξη ΚΟΙΤΑ. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε βρίσκονται κάπου εδώ μέσα. Ο χρυσός κανόνας, η αγάπη και οι βασικές αρχές υγιεινής, η οικολογία, η πολιτική, η ισότητα και η υγιεινή ζωή… Πάρτε μια απ’ αυτές τις συμβουλές, εκφράστε την με επιτηδευμένη ορολογία ενηλίκων και εφαρμόστε τη στην οικογενειακή σας ζωή, στην εργασία σας, στην κυβέρνησή σας, στον κόσμο σας και θα παραμείνει αληθινή, ξεκάθαρη, σταθερή. Σκεφτείτε πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος, αν όλοι εμείς οι άνθρωποι τρώγαμε γάλα με κουλουράκια γύρω στις τρεις το απόγευμα και μετά ξαπλώναμε κάτω από τις κουβέρτες για έναν υπνάκο. Ή, αν όλες οι κυβερνήσεις είχαν ως βασική αρχή να βάζουν πάντα τα πράγματα εκεί που τα βρήκαν και να καθαρίζουν τις τσαπατσουλιές τους. Είναι ακόμη αλήθεια, ανεξάρτητα από την ηλικία σας, πως όταν βγαίνετε έξω στον κόσμο είναι καλύτερα να κρατιέστε από το χέρι και να μένετε μαζί με άλλους. ROBERT FULGHUM.

Σκακιστική άσκησηTop
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων