φτιάχνοντας τα Λαζαράκια με ζυμάρι

Από τα έθιμα του Πάσχα , Λαζαράκια τα οποία φτιάξαμε σήμερα και τα ψήσαμε στο φούρνο της γειτονιάς .

Υλικά:ζυμάρι , σταφίδες, ζαχαρόνερο , αλεύρι , γαρύφαλλα ξύλο .

Διαδικασία: Κόβουμε μπαλάκια το ζυμαράκι και σε κάθε μπαλάκι βάζουμε σταφίδες και το πλάθουμε χρησιμοποιώντας λίγο αλεύρι στα χεράκια μας για να μην κολλάνε . το πλάσιμο γίνεται πάνω σε καθαρό αντικολλητικό  χαρτί και φυσικά τα χεράκια μας είναι πολύ καθαρά.

Δίνουμε οβάλ σχήμα στην ζυμαρένια μας μπάλα και χωρίζουμε λίγο με τα δαχτυλάκια μας το κεφαλάκι για να ξεχωρίζει κάπως από το υπόλοιπο σώμα.

Πλάθουμε δύο λεπτές λωρίδες ζυμαριού και τις βάζουμε σταυρωτά στο σώμα του Λάζαρου (τα χεράκια του ) . Βάζουμε γαρύφαλλα για μάτια και μια σταφίδα για στόμα. Τα απλώνουμε σε λαμαρίνα ή ταψί όπου έχουμε στρώσει με λαδόκολλα , τα αλείφουμε με ζαχαρόνερο, προσθέτουμε σουσάμι και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν

    

Αφήστε μια απάντηση