2 Aπριλίου, γιορτή του παιδικού βιβλίου

 

Για την γιορτή του παιδικού βιβλίου και με αφορμή τα γενέθλια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν αφιερώσαμε την ημέρα μας στον  μεγάλο αυτόν παραμυθά.

Γεννήθηκε στην Δανία, ο πατέρας του ήταν φτωχός τσαγκάρης, και όταν πέθανε έμεινε ορφανός από πολύ μικρός.  

Ο Χανς ήταν ένα περίεργο παιδί με εξαιρετική φαντασία. Πολλές φορές τον έβλεπαν να περπατά στο δρόμο σαν ονειροπαρμένος και το μυαλό του δεν το είχε πουθενά αλλού, παρά μόνο στα ποιήματα και στο διάβασμα. Προσπάθησε άδικα να μάθει την τέχνη του πατέρα του. Όταν τέλειωσε το σχολείο των άπορων παιδιών, μπήκε σε ένα ραφτάδικο, για να μάθει την τέχνη, αλλά ούτε και εκεί τα κατάφερε. Το ενδιαφέρον του κέρδισε το θέατρο, όπου αποστήθιζε ολόκληρες σκηνές από τα έργα που έβλεπε. Όταν ήταν με τους φίλους του, του άρεσε να απαγγέλλει και να τραγουδά. Ήταν δεκατεσσάρων χρονών, όταν, κυνηγώντας μια καλύτερη τύχη, έφθασε στην Κοπεγχάγη,με σκοπό να γίνει ηθοποιός. Έδωσε εξετάσεις στη Βασιλική Σχολή θεάτρου, αλλά ήταν τόσο άσχημος και αδύνατος, που δεν τον δέχτηκαν.

Επειδή είχε ωραία φωνή, άρχισε να σπουδάζει μουσική, αλλά αρρώστησε ξαφνικά και έχασε τη φωνή του. Έτσι, το μόνο ταλέντο που του έμεινε ήταν το ταλέντο της ποίησης. dημοσίευσε ποιήματά του και έπειτα εξέδωσε μια σειρά έργων και παραμυθιών  που του εξασφάλισαν την παγκόσμια δόξα.

Αφού εξέδωσε αρκετά βιβλία, άρχισε τα ταξίδια του. Γύρισε τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Τουρκία. Απόκτησε μεγάλη δόξα.Αγαπούσε πολύ την Ελλάδα 

Οι  ήρωες των παραμυθιών του είναι φτωχοί και αδικημένοι άνθρωποι, που όμως έχουν ασυνήθιστα ψυχικά χαρίσματα, ευγένεια, ταλέντο, μεγαλοψυχία.

Πολλά από τα παραμύθια του είναι πασίγνωστα παγκοσμίως, μεταφράστηκαν σε όλες τις γλώσσες του κόσμου (Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα, Η Βασιλοπούλα και το ρεβίθι, Το ασχημόπαπο, Το κοριτσάκι με τα σπίρτα, Ο μολυβένιος στρατιώτης)

Έγινε Αφήγηση του παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν το ασχημόπαπο , ανάλυση ιστορίας, μοίρασμα σκέψεων ιδεών συναισθημάτων και είδαμε το παραμύθι σε παιδική ταινία στο διαδίκτυο

Κατόπιν τα παιδιά ζωγράφισαν ότι τους άρεσε πιο πολύ από το παραμύθι και έγραψαν όπως μπορούν τον τίτλο του

   

οι ζωγραφιές των παιδιών

                  

Τέλος, Τα παιδιά έφτιαξαν σελιδοδείκτες για τα βιβλία τους , τους οποίους πήραν σπίτι τους

      

δύο παιχνίδια μας στο learning apps για το παραμύθι στους κάτωθι συνδέσμους

Αφήστε μια απάντηση