Συμβουλή ευτυχίας

Η Συμβουλή ευτυχίας για σήμερα από την Παυλίνα

ΤΑΙΣΕ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ 

Το σήμα των εθελοντών αδέσποτων Χαλκίδας

αδέσποτα σκυλάκια στην πόλη μας που μπορούν να δωθούν για υιοθεσία

Όποια οικογένεια επιθυμεί να υιοθετήσει κουταβάκι υπάρχουν από την σκυλίτσα του Βαλάντη και του Δαυίδ,  μπορείτε να μας ενημερώσετε στο Νηπιαγωγείο

Τα αδέσποτα ζώα, σκύλοι και γάτες, είναι πλέον μια πραγματικότητα στις αστικές περιοχές της χώρας μας. Η κατάσταση αυτή είναι αρκετά πολύπλοκη και απαιτεί μια πολύ ευαίσθητη και προσεκτική προσέγγιση. Τα ζώα αυτά κυκλοφορούν ελεύθερα στους δρόμους με αποτέλεσμα να παρατηρούμε τα εξής φαινόμενα:
τα ζώα περιφέρονται στους δρόμους και τα πάρκα, σχηματίζοντας αγέλες, ή μόνα τους.
διατρέφονται ελλιπώς, αφού τη διατροφή τους αναλαμβάνουν οι ελάχιστοι ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας.
τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν δεχτεί ποτέ στη ζωή τους κάποιας μορφής κτηνιατρική πρόληψη, με αποτέλεσμα ναι είναι εκτεθειμένα σε κάθε λογής κίνδυνο για την υγεία τους.

Σε ό,τι αφορά τα αδέσποτα, μία επιτροπή πολιτών που διακατέχονται από Ζωοφιλικά αισθήματα είναι ένα πρώτο βήμα που μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στον τομέα αυτόν. Απαιτείται επίσης η συνεργασία του Δήμου με τα Ζωοφιλικά σωματεία και συλλόγους της περιοχής, καθώς και με τους κτηνιάτρους που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα στην περιοχή του Δήμου.
Η δράση θα πρέπει να επικεντρωθεί στους παρακάτω στόχους:
Καταγραφή των ζώων που τελικά κυκλοφορούν αδέσποτα στην περιοχή του Δήμου και επισήμανσή τους με αντίστοιχο σήμα – ταυτότητα.
Εμβολιασμός των ζώων αυτών με τα απαραίτητα εμβόλια και ταυτόχρονα άνοιγμα σχετικού βιβλιαρίου Υγείας από τον κτηνίατρο. 

Τα παιδιά, έβαλαν φαγητό έξω από το Νηπιαγωγείο μας για να φάνε τα αδέσποτα σκυλάκια

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ .

ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΖΩΑΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 

Συγχαρητήρια Παυλίνα , υπέροχη η συμβουλή σου. Σε ευχαριστούμε 

Αφήστε μια απάντηση