Ο Φεγγαροσκεπαστής

Από το διαδίκτυο ακρόαση του παραμυθιού Ο ΦΕΓΓΑΡΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ του Eric Puybaret .

Μπορείτε να το δείτε στον κάτωθι σύνδεσμο από τον

μικρό Αναγνώστη

Ο φεγγαροσκεπαστής είναι ένα περίεργο και δύσκολο επάγγελμα. Είναι εκείνος που κάθε νύχτα σκεπάζει με ένα πελώριο σεντόνι το φεγγάρι για να κρύψει ένα μέρος από το φως του, ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να βλέπουν τα υπέροχα μισοφέγγαρα. Ο παλιός φεγγαροσκεπαστής, ο γέρο Ναπολέων, περιμένει πώς και πώς να ξεκουραστεί. Αυτό θα γίνει μόλις ο μικρός Τιμολέων τον αντικαταστήσει. Χάνει, όμως, τη μαγική καραμέλα που θα τον έκανε ανάλαφρο για να πετάξει μέχρι εκεί και ψάχνει να βρει τρόπο για να φτάσει στο φεγγάρι.

Συναντά διάφορους χαρακτήρες που τον βλέπουν στεναχωρημένο και προσπαθώντας να τον βοηθήσουν, του προτείνουν τρόπους για να φτάσει τόσο ψηλά –χωρίς, όμως, επιτυχία. Τελικά, όλοι αυτοί που θέλησαν να τον βοηθήσουν σχηματίζουν μια ανθρώπινη σκάλα και, σκαρφαλώνοντας πάνω στους ώμους τους, ο Τιμολέων καταφέρνει να φτάσει στο φεγγάρι χάρη στη βοήθεια όλων.

Ακολούθηση συζήτηση, σχολιασμός του παραμυθιού. Κατόπιν τα παιδιά κοιμήθηκαν και ονειρεύτηκαν σκηνές του παραμυθιού. Οι ζωγραφιές του παραμυθιού θα ολοκληρωθούν αύριο .

Αφήστε μια απάντηση