οι πρώτοι βοσκοί , οι πρώτοι γεωργοί

Συνεχίζοντας το θέμα μας για την εξέλιξη του ανθρώπου  , προβληματιστήκαμε για τις αιτίες που ο άνθρωπος του σπηλαίου μετακινούμενος συνεχώς και κυνηγώντας , έφτασε στο σημείο να μένει μόνιμα σε ένα τόπο .

τι ήταν αυτό που τον βοήθησε? Πως οι άνθρωποι από κραυγές και νοήματα με τα χέρια έφτασαν να χρησιμοποιούν λέξεις, προτάσεις για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους?

πως ο άνθρωπος εξημέρωσε τα ζώα?

πως ο άνθρωπος έφτασε να καλλιεργεί τη γη?

ποιες περιοχές επέλεξε για να ζήσει? Γιατί τις επέλεξε αυτές και δεν επέλεξε άλλες? ποια η  σημασία του νερού και των εύφορων πεδιάδων για τον άνθρωπο?

έτσι μιλήσαμε για το λιώσιμο των πάγων και τις συνέπειες αυτού στην ζωή των ανθρώπων, την βελτίωση των καιρικών συνθηκών, τις πηγές νερού, την εξημέρωση των άγριων ζώων, ποια ζώα εξημέρωσε και γιατί? που τον βοηθούσαν? τι του έδιναν? γιατί τα συγκεκριμένα ζώα και όχι άλλα? γιατί το σκύλο και όχι τον λύκο?

πως δημιουργήθηκαν οι πρώτες καλλιέργειες ?οι πρώτοι γεωργοί, οι πρώτοι βοσκοί.

Μετά την συζήτηση ακολούθησε δραματοποίηση εξημέρωσης των ζώων , όπως ο σκύλος, το αγριοκάτσικο, τα βόδια, τα γουρουνάκια

Τα παιδιά ζωγράφισαν και εξήγησαν στους φίλους του αυτό που ζωγράφισαν. έδωσαν τίτλο στην ζωγραφιά τους κι έγραψαν αυτό τον τίτλο όπως μπορούν.

οι ζωγραφιές των παιδιών

 

Αφήστε μια απάντηση