Eλατούλης …το παραμύθι μας.

Συνέχεια της χθεσινής δραστηριότητας

Ζωγραφίσαμε το δικό μας παραμύθι Ο ΕΛΑΤΟΥΛΗΣ

οι ζωγραφιές μας

ελατάκια του δάσους χειροτεχνία (περνώντας κλωστές σε τρυπούλες σε χοντρό χαρτόνι σε σχήμα έλατου με τσιμπιδάκι) και κολλήσαμε γλωσσοπίεστρα σαν βάση. (έλατα του δάσους που στόλισαν οι αραχνούλες)

δραματοποίηση (γίναμε αραχνούλες και στολίσαμε τα ελατάκια του δάσους)

το παραμύθι μας Ο ΕΛΑΤΟΥΛΗΣ 

 

Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα τόπο μακρινό ζούσε ένα μικρό ελατάκι στο μεγάλο  δάσος μαζί με την οικογένεια του τα άλλα μεγάλα έλατα. τον λέγαν Ελατούλη και ήταν το πιο μικρό έλατο.

Τον Ελατούλη τον αγαπούσαν όλα τα ζώα του δάσους, τα άγρια και τα ήμερα. τα λαγουδάκια έφτιαχναν λαγούμια στο χώμα γύρω από τον κορμό του και τα βράδια γαργαλούσαν τις ρίζες του πριν κοιμηθούν .στην κορυφή του Ελατούλη μια σοφή κουκουβάγια κθόταν στο πιο ψηλό κλωνάρι και ξενυχτούσε τα βράδυα κοντά του. Ο Ελατούλης δεν ένιωθε ποτέ μοναξιά. Ήταν χαρούμενος που τον αγαπούσαν όλα τα ζωάκια. Ακόμα και ο κύριος Αρκούδος τον αγαπούσε πολύ γιατί οι μέλισσσες είχαν φτιάξει μια κυψέλη στα ψηλά του κλαδιά και ο Ελατούλης πάντα κρατούσε λίγο  μέλι από την κυψέλη για τον κύριο Αρκούδο και τα μικρά αρκουδάκια του. όταν ο λύκος ερχόταν πεινασμένος να ψάξει για τροφή , ο Ελατούλης χαμήλωνε τα κλαδιά του και έκρυβε τα ζωάκια. Τα ζωάκια φοβόνταν τον λύκο . στα κλαδιά του πετούσαν χαρούμενα πολύχρωμα πουλιά, μεγάλα και μικρά και τραγουδούσαν για τον Ελατούλη . Εκείνος ο Χειμώνας όμως ήταν πολύ βαρύς. Πυκνό χιόνι σκέπαζε τα πάντα. Πολλά από τα ζώα του δάσους κοιμόνταν τον Χειμώνα κι όσα έβγαιναν , έβγαιναν μόνο να βρουν φαγητό .

Εκείνη τη μέρα , ο λύκος έκανε μια μεγάλη βόλτα γύρω από το ελατάκι ψάχνοντας να βρει τα κουνελάκια. το ίδιο και η πονηρή αλεπού.

Ώσπου ένα κοριτσάκι έφτασε στο δάσος . ο λύκος τα έχασε… ένας άνθρωπος μικρός ολομόναχος στο δάσος?

τα πουλιά τα έχασαν κι αυτά…. ένας άνθρωπος μικρός ολομόναχος στο δάσος?

Η αλεπού τα έχασε κι αυτή…ένας άνθρωπος μικρός ολομόναχος στο δάσος?

η σοφή κουκουβάγια τα έχασε κι αυτή… είχε δει πολλά με τα σοφά της μάτια, όμως δεν είχε δει ποτέ έναν άνθρωπο μικρό ολομόναχο στο δάσος….

Το κοριτσάκι αγκάλιασε όλα τα ζωάκια ακόμα και το λύκο. ο λύκος χάρηκε πολύ γιατί δεν τον είχε αγκαλιάσει ποτέ κανείς. Ο λύκος γέμισε Αγάπη κι όλα τα ζωάκια χάρηκαν πολύ .

Στολίστε με είπε ο Ελατούλης και τα ζωάκια έφεραν αγριοφράουλες, βατόμουρα , καρπούς κι σπόρους και στόλισαν τον Ελατούλη. οι αραχνούλες έφτιαξαν κλωστές κι στόλισαν όλα τ δέντρα του δάσους. το φεγγαράκι έριξε ασημόσκονη στις κλωστές, ο ήλιος χάρισε το κόκκινο χρώμα από το ηλιοβασίλεμα και το αστέρι χρυσαφί.

Όλα ήταν τόσο όμορφα στο στολισμένο δάσος.

Σήμερα γεννήθηκε η Αγάπη , καλά Χριστούγεννα είπε το αστέρι.

Σήμερα γεννήθηκε η Αγάπη , καλά Χριστούγεννα είπε το κοριτσάκι

Σήμερα γεννήθηκε η Αγάπη , καλά Χριστούγεννα είπαν όλα τα ζωάκια

Σήμερα γεννήθηκε η Αγάπη , καλά Χριστούγεννα είπαν όλα τα δέντρα

Σήμερα γεννήθηκε η Αγάπη , καλά Χριστούγεννα είπε το χιόνι

Σήμερα γεννήθηκε η Αγάπη , καλά Χριστούγεννα σε όλο το κόσμο

To παραμύθι μας σε βίντεο

Αφήστε μια απάντηση