29ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας

παιδί σημαίνει….παιχνίδι

Eλατούλης …το παραμύθι μας.

Νοέ 201828

Συνέχεια της χθεσινής δραστηριότητας

Ζωγραφίσαμε το δικό μας παραμύθι Ο ΕΛΑΤΟΥΛΗΣ

οι ζωγραφιές μας

ελατάκια του δάσους χειροτεχνία (περνώντας κλωστές σε τρυπούλες σε χοντρό χαρτόνι σε σχήμα έλατου με τσιμπιδάκι) και κολλήσαμε γλωσσοπίεστρα σαν βάση. (έλατα του δάσους που στόλισαν οι αραχνούλες)

δραματοποίηση (γίναμε αραχνούλες και στολίσαμε τα ελατάκια του δάσους)

το παραμύθι μας Ο ΕΛΑΤΟΥΛΗΣ 

 

Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα τόπο μακρινό ζούσε ένα μικρό ελατάκι στο μεγάλο  δάσος μαζί με την οικογένεια του τα άλλα μεγάλα έλατα. τον λέγαν Ελατούλη και ήταν το πιο μικρό έλατο.

Τον Ελατούλη τον αγαπούσαν όλα τα ζώα του δάσους, τα άγρια και τα ήμερα. τα λαγουδάκια έφτιαχναν λαγούμια στο χώμα γύρω από τον κορμό του και τα βράδια γαργαλούσαν τις ρίζες του πριν κοιμηθούν .στην κορυφή του Ελατούλη μια σοφή κουκουβάγια κθόταν στο πιο ψηλό κλωνάρι και ξενυχτούσε τα βράδυα κοντά του. Ο Ελατούλης δεν ένιωθε ποτέ μοναξιά. Ήταν χαρούμενος που τον αγαπούσαν όλα τα ζωάκια. Ακόμα και ο κύριος Αρκούδος τον αγαπούσε πολύ γιατί οι μέλισσσες είχαν φτιάξει μια κυψέλη στα ψηλά του κλαδιά και ο Ελατούλης πάντα κρατούσε λίγο  μέλι από την κυψέλη για τον κύριο Αρκούδο και τα μικρά αρκουδάκια του. όταν ο λύκος ερχόταν πεινασμένος να ψάξει για τροφή , ο Ελατούλης χαμήλωνε τα κλαδιά του και έκρυβε τα ζωάκια. Τα ζωάκια φοβόνταν τον λύκο . στα κλαδιά του πετούσαν χαρούμενα πολύχρωμα πουλιά, μεγάλα και μικρά και τραγουδούσαν για τον Ελατούλη . Εκείνος ο Χειμώνας όμως ήταν πολύ βαρύς. Πυκνό χιόνι σκέπαζε τα πάντα. Πολλά από τα ζώα του δάσους κοιμόνταν τον Χειμώνα κι όσα έβγαιναν , έβγαιναν μόνο να βρουν φαγητό .

Εκείνη τη μέρα , ο λύκος έκανε μια μεγάλη βόλτα γύρω από το ελατάκι ψάχνοντας να βρει τα κουνελάκια. το ίδιο και η πονηρή αλεπού.

Ώσπου ένα κοριτσάκι έφτασε στο δάσος . ο λύκος τα έχασε… ένας άνθρωπος μικρός ολομόναχος στο δάσος?

τα πουλιά τα έχασαν κι αυτά…. ένας άνθρωπος μικρός ολομόναχος στο δάσος?

Η αλεπού τα έχασε κι αυτή…ένας άνθρωπος μικρός ολομόναχος στο δάσος?

η σοφή κουκουβάγια τα έχασε κι αυτή… είχε δει πολλά με τα σοφά της μάτια, όμως δεν είχε δει ποτέ έναν άνθρωπο μικρό ολομόναχο στο δάσος….

Το κοριτσάκι αγκάλιασε όλα τα ζωάκια ακόμα και το λύκο. ο λύκος χάρηκε πολύ γιατί δεν τον είχε αγκαλιάσει ποτέ κανείς. Ο λύκος γέμισε Αγάπη κι όλα τα ζωάκια χάρηκαν πολύ .

Στολίστε με είπε ο Ελατούλης και τα ζωάκια έφεραν αγριοφράουλες, βατόμουρα , καρπούς κι σπόρους και στόλισαν τον Ελατούλη. οι αραχνούλες έφτιαξαν κλωστές κι στόλισαν όλα τ δέντρα του δάσους. το φεγγαράκι έριξε ασημόσκονη στις κλωστές, ο ήλιος χάρισε το κόκκινο χρώμα από το ηλιοβασίλεμα και το αστέρι χρυσαφί.

Όλα ήταν τόσο όμορφα στο στολισμένο δάσος.

Σήμερα γεννήθηκε η Αγάπη , καλά Χριστούγεννα είπε το αστέρι.

Σήμερα γεννήθηκε η Αγάπη , καλά Χριστούγεννα είπε το κοριτσάκι

Σήμερα γεννήθηκε η Αγάπη , καλά Χριστούγεννα είπαν όλα τα ζωάκια

Σήμερα γεννήθηκε η Αγάπη , καλά Χριστούγεννα είπαν όλα τα δέντρα

Σήμερα γεννήθηκε η Αγάπη , καλά Χριστούγεννα είπε το χιόνι

Σήμερα γεννήθηκε η Αγάπη , καλά Χριστούγεννα σε όλο το κόσμο

To παραμύθι μας σε βίντεο

Αφήστε μια απάντηση

Translate

καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο μας

καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο μας

Πρόσφατα άρθρα

«Αν θέλουμε τα παιδιά να μαθαίνουν με επιτυχία τώρα και στο μέλλον, θα πρέπει να τα μάθουμε να σκέφτονται για τους εαυτούς τους, να επιλύουν προβλήματα και να συνυπάρχουν με τους άλλους. Αυτές οι ικανότητες κατακτώνται οταν τα παιδιά ενθαρρύνονται να εξερευνούν ενεργητικά το περιβάλλον, να επιλύουν πραγματικά προβλήματα που έχουν νόημα για αυτά και να συνεργάζονται με άλλους για την ολοκλήρωση εργασιών.Ολα αυτά τα παιδιά τα κάνουν όταν παίζουν»(Dodge Colker,1998)

το mail του Νηπιαγωγείου μας είναι

mail@29nip-chalk.eyv.sch.gr.

τηλ. σχολείου και FAX 2221082095

Διεύθυνση: Νικοδήμου και Απόλλωνος Κάνηθος Χαλκίδα, ΤΚ 34100

ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ http:\\29nip-chalk.eyv.sch.gr

Νηπιαγωγοί : (προϊσταμένη) Μακρή Μαρία

Λειβαδίτη Σοφία

 

κλικ στον σύνδεσμο και βρείτε στο χάρτη το νηπιαγωγείο μας

 

Κοριτσάκι μου, θέλω νὰ σοῦ φέρω τὰ φαναράκια τῶν κρίνων νὰ σοῦ φέγγουν τὸν ὕπνο σου.Θέλω νὰ σοῦ φέρω ἕνα περιβολάκι ζωγραφισμένο μὲ λουλουδόσκονη πάνω στὸ φτερὸ μιᾶς πεταλούδας νὰ σεργιανάει τὸ γαλανὸ ὄνειρό σου.

Σκακιστική άσκηση

καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο μας

καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο μας

Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω

Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και πώς να είμαι, τα έμαθα στο νηπιαγωγείο. Η σοφία δε βρισκόταν στην κορυφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο. Αυτά είναι τα πράγματα που έμαθα: 1. Να μοιράζεσαι τα πάντα. 2. Να παίζεις τίμια. 3. Να μη χτυπάς τους άλλους. 4. Να βάζεις τα πράγματα πάλι εκεί που τα βρήκες. 5. Να καθαρίζεις τις τσαπατσουλιές σου. 6. Να μην παίρνεις τα πράγματα που δεν είναι δικά σου. 7. Να λες συγγνώμη, όταν πληγώνεις κάποιον. 8. Να πλένεις τα χέρια σου πριν από το φαγητό. 9. Να κοκκινίζεις. 10. Ζεστά κουλουράκια και κρύο γάλα κάνουν καλό. 11. Να ζεις μια ισορροπημένη ζωή, να μαθαίνεις λίγο, να σκέπτεσαι λίγο, να σχεδιάζεις, να ζωγραφίζεις, να τραγουδάς, να χορεύεις, να παίζεις και να εργάζεσαι κάθε μέρα από λίγο. 12. Να παίρνεις έναν υπνάκο το απόγευμα. 13. Όταν βγαίνεις έξω στον κόσμο, να προσέχεις την κίνηση, να κρατιέσαι από το χέρι και να μένεις μαζί με τους άλλους. 14.Να αντιλαμβάνεσαι τα θαύματα. Να θυμάσαι το μικρό σπόρο μέσα στο δοχείο από φελιζόλ. Οι ρίζες πάνε προς τα κάτω και το φυτό προς τα πάνω. Κανείς πραγματικάδεν ξέρει πώς και γιατί, αλλά όλοι μας μοιάζουμε σ’ αυτό. 15. Τα χρυσόψαρα, τα χάμστερς, τα άσπρα ποντίκια, ακόμη κι ο μικρός σπόρος μέσα στο πλαστικό δοχείο, όλα πεθαίνουν. Το ίδιο κι εμείς. Να θυμάσαι τελικά τα βιβλία και την πρώτη λέξη που έμαθες την πιο μεγάλη απ’ άλλους: τη λέξη ΚΟΙΤΑ. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε βρίσκονται κάπου εδώ μέσα. Ο χρυσός κανόνας, η αγάπη και οι βασικές αρχές υγιεινής, η οικολογία, η πολιτική, η ισότητα και η υγιεινή ζωή… Πάρτε μια απ’ αυτές τις συμβουλές, εκφράστε την με επιτηδευμένη ορολογία ενηλίκων και εφαρμόστε τη στην οικογενειακή σας ζωή, στην εργασία σας, στην κυβέρνησή σας, στον κόσμο σας και θα παραμείνει αληθινή, ξεκάθαρη, σταθερή. Σκεφτείτε πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος, αν όλοι εμείς οι άνθρωποι τρώγαμε γάλα με κουλουράκια γύρω στις τρεις το απόγευμα και μετά ξαπλώναμε κάτω από τις κουβέρτες για έναν υπνάκο. Ή, αν όλες οι κυβερνήσεις είχαν ως βασική αρχή να βάζουν πάντα τα πράγματα εκεί που τα βρήκαν και να καθαρίζουν τις τσαπατσουλιές τους. Είναι ακόμη αλήθεια, ανεξάρτητα από την ηλικία σας, πως όταν βγαίνετε έξω στον κόσμο είναι καλύτερα να κρατιέστε από το χέρι και να μένετε μαζί με άλλους. ROBERT FULGHUM.Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων