29ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας

παιδί σημαίνει….παιχνίδι

πείραμα το λαστιχένιο αυγό

Νοέ 201827

Ο Μιχαήλ έκανε ένα πείραμα σπίτι του που βρήκε στην σελίδα μας με τα πειράματα. 

Ο Μιχαήλ έφερε τα υλικά του πειράματος στο Νηπιαγωγείο να το δείξει στα παιδιά. Ο Μιχαήλ μας παρουσίασε το πείραμα του.

Έδειξε στα παιδιά τι είχε φέρει. τα παιδιά αναγνώρισαν το αυγό με το νερό στο ένα ποτήρι και για το δεύτερο ποτήρι είπαν πως έχει μέσα coca cola. Κατόπιν ο Μιχαήλ εξήγησε τα παιδιά πως ήταν ξύδι.

Σπίτι του έβαλα ένα ωμό αυγό στο νερό και το άλλο για δύο μέρες στο ξύδι. τα παιδιά παρατήρησαν το αυγό στο νερό , είδαν πως δεν είχε πάθει τίποτα.

Ο Μιχαήλ είπε πως το ξύδι είχε βγάλει φυσαλίδες και το αυγό κολυμπούσε και δεν πήγαινε στο πάτο . πολύ σημαντική διαπίστωση. Το αυγό μέσα στο ξύδι ήταν αρχικά κι αυτό στον πάτο , όμως τώρα δεν είναι. Άρα τώρα είναι πιο ελαφρύ.

Αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα .

Ο Μιχαήλ έβγαλε το αυγό από το ξύδι . Πριν όμως το βγάλει ρωτήσαμε τα παιδιά τι πιστεύουν πως έχει συμβεί στο αυγό. Ενθαρρύναμε τα παιδιά (προηγούμενη γνώση), να θυμηθούν τι είχε πάθει το κλειδί που είχαμε αφήσει στο ξύδι σε παλαιότερο πείραμα μας, ή το ξύδι στο μαγγάλι και στην κιμωλία. τα παιδιά είπαν πως είχε φάει  τη σκουριά , είχε καθαρίσει το μαγγάλι και είχε φάει την κιμωλία. Αμέσως προέβλεψαν σωστά ότι είχε φάει το τσόφλι από αυγό. Συγχαρητήρια παιδιά. Η πρόβλεψη σας ήταν σωστή.

Ο Μιχαήλ έδειξε στα παιδιά το αυγό . Το έπιασαν στα χέρια τους και το παρατήρησαν προσεχτικά, έπαιξαν λίγο με το λαστιχένιο αυγό, όμως στο τέλος έσπασε .

Είδαμε κάτι που μοιάζει με μπαλόνι σκασμένο… είναι το εσωτερικό περίβλημα από το τσόφλι του αυγού

Συγχαρητήρια Μιχαήλ , Σε ευχαριστούμε που έκανες το πείραμα, που είχες την υπομονή να περιμένεις το αποτέλεσμα του πειράματος και που το έφερες στους φίλους σου να το δείξεις.

Παιδιά περιμένουμε κι τα δικά σας πειράματα τα οποία θα βρείτε ιδέες στην σελίδα μας με τίτλο πειράματα στο πορτοκαλί πλαίσιο, κλικ εδώ.

Θα θέλαμε όμως πολύ να κάνετε και δικά σας πειράματα που εμείς δεν έχουμε προτείνει. Εδώ η χαρά μας θα είναι διπλή

Αφήστε μια απάντηση

Translate

καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο μας

καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο μας

Πρόσφατα άρθρα

«Αν θέλουμε τα παιδιά να μαθαίνουν με επιτυχία τώρα και στο μέλλον, θα πρέπει να τα μάθουμε να σκέφτονται για τους εαυτούς τους, να επιλύουν προβλήματα και να συνυπάρχουν με τους άλλους. Αυτές οι ικανότητες κατακτώνται οταν τα παιδιά ενθαρρύνονται να εξερευνούν ενεργητικά το περιβάλλον, να επιλύουν πραγματικά προβλήματα που έχουν νόημα για αυτά και να συνεργάζονται με άλλους για την ολοκλήρωση εργασιών.Ολα αυτά τα παιδιά τα κάνουν όταν παίζουν»(Dodge Colker,1998)

το mail του Νηπιαγωγείου μας είναι

mail@29nip-chalk.eyv.sch.gr.

τηλ. σχολείου και FAX 2221082095

Διεύθυνση: Νικοδήμου και Απόλλωνος Κάνηθος Χαλκίδα, ΤΚ 34100

ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ http:\\29nip-chalk.eyv.sch.gr

Νηπιαγωγοί : (προϊσταμένη) Μακρή Μαρία

Λειβαδίτη Σοφία

 

κλικ στον σύνδεσμο και βρείτε στο χάρτη το νηπιαγωγείο μας

 

Κοριτσάκι μου, θέλω νὰ σοῦ φέρω τὰ φαναράκια τῶν κρίνων νὰ σοῦ φέγγουν τὸν ὕπνο σου.Θέλω νὰ σοῦ φέρω ἕνα περιβολάκι ζωγραφισμένο μὲ λουλουδόσκονη πάνω στὸ φτερὸ μιᾶς πεταλούδας νὰ σεργιανάει τὸ γαλανὸ ὄνειρό σου.

Σκακιστική άσκηση

καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο μας

καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο μας

Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω

Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και πώς να είμαι, τα έμαθα στο νηπιαγωγείο. Η σοφία δε βρισκόταν στην κορυφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο. Αυτά είναι τα πράγματα που έμαθα: 1. Να μοιράζεσαι τα πάντα. 2. Να παίζεις τίμια. 3. Να μη χτυπάς τους άλλους. 4. Να βάζεις τα πράγματα πάλι εκεί που τα βρήκες. 5. Να καθαρίζεις τις τσαπατσουλιές σου. 6. Να μην παίρνεις τα πράγματα που δεν είναι δικά σου. 7. Να λες συγγνώμη, όταν πληγώνεις κάποιον. 8. Να πλένεις τα χέρια σου πριν από το φαγητό. 9. Να κοκκινίζεις. 10. Ζεστά κουλουράκια και κρύο γάλα κάνουν καλό. 11. Να ζεις μια ισορροπημένη ζωή, να μαθαίνεις λίγο, να σκέπτεσαι λίγο, να σχεδιάζεις, να ζωγραφίζεις, να τραγουδάς, να χορεύεις, να παίζεις και να εργάζεσαι κάθε μέρα από λίγο. 12. Να παίρνεις έναν υπνάκο το απόγευμα. 13. Όταν βγαίνεις έξω στον κόσμο, να προσέχεις την κίνηση, να κρατιέσαι από το χέρι και να μένεις μαζί με τους άλλους. 14.Να αντιλαμβάνεσαι τα θαύματα. Να θυμάσαι το μικρό σπόρο μέσα στο δοχείο από φελιζόλ. Οι ρίζες πάνε προς τα κάτω και το φυτό προς τα πάνω. Κανείς πραγματικάδεν ξέρει πώς και γιατί, αλλά όλοι μας μοιάζουμε σ’ αυτό. 15. Τα χρυσόψαρα, τα χάμστερς, τα άσπρα ποντίκια, ακόμη κι ο μικρός σπόρος μέσα στο πλαστικό δοχείο, όλα πεθαίνουν. Το ίδιο κι εμείς. Να θυμάσαι τελικά τα βιβλία και την πρώτη λέξη που έμαθες την πιο μεγάλη απ’ άλλους: τη λέξη ΚΟΙΤΑ. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε βρίσκονται κάπου εδώ μέσα. Ο χρυσός κανόνας, η αγάπη και οι βασικές αρχές υγιεινής, η οικολογία, η πολιτική, η ισότητα και η υγιεινή ζωή… Πάρτε μια απ’ αυτές τις συμβουλές, εκφράστε την με επιτηδευμένη ορολογία ενηλίκων και εφαρμόστε τη στην οικογενειακή σας ζωή, στην εργασία σας, στην κυβέρνησή σας, στον κόσμο σας και θα παραμείνει αληθινή, ξεκάθαρη, σταθερή. Σκεφτείτε πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος, αν όλοι εμείς οι άνθρωποι τρώγαμε γάλα με κουλουράκια γύρω στις τρεις το απόγευμα και μετά ξαπλώναμε κάτω από τις κουβέρτες για έναν υπνάκο. Ή, αν όλες οι κυβερνήσεις είχαν ως βασική αρχή να βάζουν πάντα τα πράγματα εκεί που τα βρήκαν και να καθαρίζουν τις τσαπατσουλιές τους. Είναι ακόμη αλήθεια, ανεξάρτητα από την ηλικία σας, πως όταν βγαίνετε έξω στον κόσμο είναι καλύτερα να κρατιέστε από το χέρι και να μένετε μαζί με άλλους. ROBERT FULGHUM.Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων