29ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας

παιδί σημαίνει….παιχνίδι

εκπαιδευτική επίσκεψη και διδασκαλία στο Γυμνάσιο Κανήθου

Νοέ 201813

Εργαστήρι Φυσικών Επιστημών Γυμνασίου Κανήθου η εκπαιδευτική μας επίσκεψη σήμερα με μία ομάδα μεγάλων παιδιών νηπίου. κάποια νήπια δεν ήθελαν να έρθουν κι έτσι η ομάδα συμπληρώθηκε με προνήπια που επιθυμούσαν να έρθουν.

Μας υποδέχτηκαν οι αξιότιμοι  καθηγητές Φυσικών Επιστημών η κυρία Πούρη και  ο κύριος Καραγιώργος, καθώς και ο κύριος Οικονομάκος, Καθηγητής Πληροφορικής και Ρομποτικής

Περάσαμε στο εργαστήρι κι αφού έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις , οι εκπαιδευτικοί μας έδειξαν το εργαστήρι, επιστημονικά όργανα, χώρους αποθήκευσης οργάνων και εργαλείων, αναφέρθηκαν στα μέτρα ασφαλείας και προφύλαξης ενός εργαστηρίου Φυσικής και Χημείας καθώς και στον ρόλο της Φυσικής και Χημείας ως Επιστήμη, με πολύ απλά λόγια για να γίνουν κατανοητά από τα παιδιά. Είδαμε καταπληκτικά μηχανήματα, μέχρι και πως γίνονται οι κεραυνοί , είδαμε δημιουργία κεραυνών στο επιστημονικό μηχάνημα  . είδαμε κι άλλα όργανα  πειραμάτων ηλεκτρισμού ,μαγνήτες, απολιθώματα, μέχρι και απολιθωμένα δόντια και  οστά ζώων της ξηράς αλλά και της θάλασσας. ένα απολίθωμα φύλλου σε χώμα που είχε γίνει σαν πέτρα, και το φύλλο είχε μείνει πάνω στη πέτρα , είδαμε ορυκτά και διάφορα πετρώματα .

Κατόπιν, πραγματοποιήθηκαν πειράματα χημείας κα φυσικής που ενθουσίασαν και μάγεψαν τα παιδιά

μερικές φωτογραφίες από την επίσκεψη αυτή που μας μάγεψε

μέτρα προφύλαξης σε ένα εργαστήρι, τακτοποίησης και οργάνωσης υλικού

 

απολιθώματα 

ορυκτά και πετρώματα

μαγικά πειράματα 

κι αφού ενθουσιαστήκαμε με το εργαστήρι Φυσικής και Χημείας μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε. μπισκότα και κουλουράκια . δεν αφήσαμε τίποτα. τα φάγαμε όλα. 

Περάσαμε στην αίθουσα με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ο κύριος Οικονομάκος, ο καθηγητής Πληροφορικής και Ρομποτικής που είχε επισκεφτεί το Νηπιαγωγείο μας για την διδασκαλία της ρομποτικής λίγες μέρες πριν, έδειξε στα παιδιά το εσωτερικό του ηλεκτρονικού υπολογιστή. 

χαρίσαμε στους εκπαιδευτικούς με πολύ χαρά  έναν  πίνακα ζωγραφικής με τον κύριο Οξύ και την κυρία Βάση που είχαμε ζωγραφίσει στο Νηπιαγωγείο για να το βάλουν το εργαστήρι τους 

Τα παιδιά και οι Νηπιαγωγοί του 29ου Νηπιαγωγείου Χαλκίδας Ευχαριστούμε πολύ τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Κανήθου κυρία Πούρη, κύριο Καραγιώργη και κύριο Οικονομάκο για την ζεστή υποδοχή, την φιλική προσέγγιση ,την υπέροχη διδασκαλία , την φιλοξενία , για το χαμόγελο , τον ενθουσιασμό και την χαρά , τις γνώσεις και τις εμπειρίες που έδωσαν στα παιδιά 

 

Επιστρέψαμε στο Νηπιαγωγείο και τα παιδιά ζωγράφισαν ότι τους έκανε περισσότερο εντύπωση από τ πειράματα

μερικές φωτο από τις ζωγραφιές αυτές

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Translate

καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο μας

καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο μας

Πρόσφατα άρθρα

«Αν θέλουμε τα παιδιά να μαθαίνουν με επιτυχία τώρα και στο μέλλον, θα πρέπει να τα μάθουμε να σκέφτονται για τους εαυτούς τους, να επιλύουν προβλήματα και να συνυπάρχουν με τους άλλους. Αυτές οι ικανότητες κατακτώνται οταν τα παιδιά ενθαρρύνονται να εξερευνούν ενεργητικά το περιβάλλον, να επιλύουν πραγματικά προβλήματα που έχουν νόημα για αυτά και να συνεργάζονται με άλλους για την ολοκλήρωση εργασιών.Ολα αυτά τα παιδιά τα κάνουν όταν παίζουν»(Dodge Colker,1998)

Σαν σήμερα

  1. 19/02/1844: Ψηφίζεται το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας, με το οποίο καθιερώνεται η συνταγματική μοναρχία

το mail του Νηπιαγωγείου μας είναι

mail@29nip-chalk.eyv.sch.gr.

τηλ. σχολείου και FAX 2221082095

Διεύθυνση: Νικοδήμου και Απόλλωνος Κάνηθος Χαλκίδα, ΤΚ 34100

ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ http:\\29nip-chalk.eyv.sch.gr

Νηπιαγωγοί : (προϊσταμένη) Μακρή Μαρία

Λειβαδίτη Σοφία

 

κλικ στον σύνδεσμο και βρείτε στο χάρτη το νηπιαγωγείο μας

 

Κοριτσάκι μου, θέλω νὰ σοῦ φέρω τὰ φαναράκια τῶν κρίνων νὰ σοῦ φέγγουν τὸν ὕπνο σου.Θέλω νὰ σοῦ φέρω ἕνα περιβολάκι ζωγραφισμένο μὲ λουλουδόσκονη πάνω στὸ φτερὸ μιᾶς πεταλούδας νὰ σεργιανάει τὸ γαλανὸ ὄνειρό σου.

Σκακιστική άσκηση

καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο μας

καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο μας

Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω

Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και πώς να είμαι, τα έμαθα στο νηπιαγωγείο. Η σοφία δε βρισκόταν στην κορυφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο. Αυτά είναι τα πράγματα που έμαθα: 1. Να μοιράζεσαι τα πάντα. 2. Να παίζεις τίμια. 3. Να μη χτυπάς τους άλλους. 4. Να βάζεις τα πράγματα πάλι εκεί που τα βρήκες. 5. Να καθαρίζεις τις τσαπατσουλιές σου. 6. Να μην παίρνεις τα πράγματα που δεν είναι δικά σου. 7. Να λες συγγνώμη, όταν πληγώνεις κάποιον. 8. Να πλένεις τα χέρια σου πριν από το φαγητό. 9. Να κοκκινίζεις. 10. Ζεστά κουλουράκια και κρύο γάλα κάνουν καλό. 11. Να ζεις μια ισορροπημένη ζωή, να μαθαίνεις λίγο, να σκέπτεσαι λίγο, να σχεδιάζεις, να ζωγραφίζεις, να τραγουδάς, να χορεύεις, να παίζεις και να εργάζεσαι κάθε μέρα από λίγο. 12. Να παίρνεις έναν υπνάκο το απόγευμα. 13. Όταν βγαίνεις έξω στον κόσμο, να προσέχεις την κίνηση, να κρατιέσαι από το χέρι και να μένεις μαζί με τους άλλους. 14.Να αντιλαμβάνεσαι τα θαύματα. Να θυμάσαι το μικρό σπόρο μέσα στο δοχείο από φελιζόλ. Οι ρίζες πάνε προς τα κάτω και το φυτό προς τα πάνω. Κανείς πραγματικάδεν ξέρει πώς και γιατί, αλλά όλοι μας μοιάζουμε σ’ αυτό. 15. Τα χρυσόψαρα, τα χάμστερς, τα άσπρα ποντίκια, ακόμη κι ο μικρός σπόρος μέσα στο πλαστικό δοχείο, όλα πεθαίνουν. Το ίδιο κι εμείς. Να θυμάσαι τελικά τα βιβλία και την πρώτη λέξη που έμαθες την πιο μεγάλη απ’ άλλους: τη λέξη ΚΟΙΤΑ. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε βρίσκονται κάπου εδώ μέσα. Ο χρυσός κανόνας, η αγάπη και οι βασικές αρχές υγιεινής, η οικολογία, η πολιτική, η ισότητα και η υγιεινή ζωή… Πάρτε μια απ’ αυτές τις συμβουλές, εκφράστε την με επιτηδευμένη ορολογία ενηλίκων και εφαρμόστε τη στην οικογενειακή σας ζωή, στην εργασία σας, στην κυβέρνησή σας, στον κόσμο σας και θα παραμείνει αληθινή, ξεκάθαρη, σταθερή. Σκεφτείτε πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος, αν όλοι εμείς οι άνθρωποι τρώγαμε γάλα με κουλουράκια γύρω στις τρεις το απόγευμα και μετά ξαπλώναμε κάτω από τις κουβέρτες για έναν υπνάκο. Ή, αν όλες οι κυβερνήσεις είχαν ως βασική αρχή να βάζουν πάντα τα πράγματα εκεί που τα βρήκαν και να καθαρίζουν τις τσαπατσουλιές τους. Είναι ακόμη αλήθεια, ανεξάρτητα από την ηλικία σας, πως όταν βγαίνετε έξω στον κόσμο είναι καλύτερα να κρατιέστε από το χέρι και να μένετε μαζί με άλλους. ROBERT FULGHUM.Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων