“Κλικ, προστάτευσέ το!” – Ψηφιακή Έκθεση Σχολείων 2021

Το σχολείο μας συμμετέχει με τρεις φωτογραφίες και θέμα “Οι φτερωτοί επισκέπτες της αυλής μας”, στην ψηφιακή έκθεση που διοργάνωσε το εκπαιδευτικό δίκτυο “Κλικ, προστάτευσέ το!”

Δείτε τις συμμετοχές των σχολείων  στο Artsteps, στη διεύθυνση:

https://www.artsteps.com/view/60b7b78969f30edd743b4820

[Βοηθά στην περιήγησή σας το play της αυτόματης περιήγησης και όποτε θέλετε την σταματάτε και επικεντρώνεστε σε μία φωτογραφία. Οι πληροφορίες (ονόματα, πιθανές λεζάντες) είναι πίσω από τις εικόνες, πατώντας διπλό κλικ σε αυτές]

Τι είναι το “Κλικ, προστάτευσέ το”; Το “Κλικ, προστάτευσέ το!” είναι ένα δίκτυο σχολείων Αθμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας που λειτουργεί από το 2014. Σε αυτά τα σχολεία, ένας ή περισσότεροι εκπαιδευτικοί εφαρμόζουν σε μία ομάδα μαθητών την εκπαιδευτική πρόταση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του δικτύου, η οποία αξιοποιεί την τέχνη της φωτογραφίας. Σκοπό έχει να στρέψει τη ματιά των μαθητών σε ό,τι αξίζει να προστατευθεί στο περιβάλλον τους, να τους ευαισθητοποιήσει και να τους παροτρύνει στην ανάληψη ενεργού δράσης. Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς, επιλεγμένες φωτογραφίες μαθητών του δικτύου παρουσιάζονται σε εκθεσιακούς χώρους της Θεσσαλονίκης. Από το 2020, το «Κλικ, προστάτευσέ το!» εκθέτει μέσω του artsteps, λόγω της πανδημίας.