Αρχική » Το μάθημα της Πληροφορικής

Το μάθημα της Πληροφορικής

 

Το μάθημα της Τεχνολογίας της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών στο 29ο  Δημοτικό

Σε αυτην την ιστοσελίδα , θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε τα φύλλα εργασίας και τις δραστηριότητες, οι οποίες διεξάγονται στο μάθημα της Πληροφορικής. Στο σχολείο μας το μάθημα αφορά και τις έξι τάξεις: Α, Β, Γ, Δ, Ε και ΣΤ. Στις αναρτήσεις θα μπορούν μαθητές και γονείς να βλέπουν τη θεωρία και τις ασκήσεις που κάνουμε στο μάθημα, ώστε αν θέλουν, να τις επαναλαμβάνουν στο σπίτι οποτεδήποτε το θελήσουν, είτε στη διάρκεια, είτε μετά το πέρας της χρονιάς.
Γι αυτό θεωρώ ότι η ιστοσελίδα αυτή μπορεί να λειτουργήσει σαν αρχείο των μαθημάτων αλλά και ψηφιακός τόπος συνάντησης: Δασκάλου-Μαθητή και Γονέα.

Για πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα όλων των τάξεων, μπορείτε να πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα του μαθήματος: https://29dimotikosxoleiothess.wordpress.com/

Το σχολικό μας εργαστήριο

Η ουσιαστικότερη συμβολή για την καινούργια υλοποίηση του σχολικού μας εργαστηρίου ήταν η αγορά από τον σύλλογο γονέων ενός 16θυρου switch τεχνολογίας gigabit μετά από συνεργασία δασκάλων και του προέδρου του συλλόγου γονέων του σχολείου μας. Το λειτουργικό σύστημα που  χρησιμοποιούμε στο σχολείο μας είναι το Ubuntu 12.04 Precise Pangolin τεχνολογίας LTSP, για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε και να το δοκιμάσετε στο :http://ts.sch.gr/wiki/Linux/LTSP. Στην υλοποίησή του και τη καλή λειτουργία του έχουν συμβάλει και χορηγίες επιμέρους ηλεκτρονικών υπολογιστών από μέλη του συλλόγου γονέων του σχολείου μας.

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων