«Το μπλε κοχύλι» της Μαριβίτας Γραμματικάκη για τις μαθήτριες και τους μαθητές της Α’ και Β’ τάξης.

Νοέ 202228

Στις 18 Νοεμβρίου 2022, η συγγραφέας και μουσικός Μαριβίτα Γραμματικάκη, επισκέφτηκε το σχολείο μας και συγκεκριμένα τις μαθήτριες και τους μαθητές της Α’ και Β’ τάξης. Στην αίθουσα εκδηλώσεων ζωντάνεψε με αφήγηση από την ίδια, το παραμύθι της «Το μπλε κοχύλι».

Η δραματοποιημένη αφήγηση έγινε με συνοδεία ζωντανής μουσικής (βιόλα, ακορντεόν, μπαρόκ, φλογέρες, γιουκαλίλι), με την βοήθεια της μουσικοπαιδαγωγού Ματίνας Κοστιφού και τις πρωτότυπες χειροποίητες κούκλες της Εύης Αλμπαντάκη. Μέσα από την παρουσίαση του παραμυθιού και την γνωριμία με την συγγραφέα αναδείχθηκε η σημασία του μέτρου, της ισορροπίας καθώς και η αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων στο ταξίδι της ζωής.

Μετά την παράσταση ακολούθησαν μουσικοκινητικά παιχνίδια όπου τα παιδιά επικοινώνησαν και εκφράστηκαν δημιουργικά μέσω του χορού, ελευθερώνοντας τη φαντασία τους με το λόγο, τη μουσική και την κίνηση.

002 001 004 003 006 005 008 007 010 009

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Το μπλε κοχύλι» της Μαριβίτας Γραμματικάκη για τις μαθήτριες και τους μαθητές της Α’ και Β’ τάξης.    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Το σήμα του σχολείου φιλοτεχνημένο από τον ζωγράφο Γεώργιο Σταθόπουλο

logo31

Νίκος Γκάτσος

Νίκος Γκάτσος

Μια φορά κι έναν καιρό
όπως λεν’ τα παραμύθια
κυνηγούσα τ’ όνειρο
για να μάθω την αλήθεια... (Ν.Γ.)

Σαν σήμερα

18/4/1951: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο υπογράφουν στο Παρίσι την ιδρυτική πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας ʼνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), προπομπό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων