Γιορτή Λήξης -Ιούνιος 2014

0

Συγγραφέας: 28ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ | Κατηγορία Εκδηλώσεις /Γιορτές | , στις 05-06-2021

Γιορτή λήξης του σχολικού έτους με την παρουσίαση του πολιτιστικού μας προγράμματος για την <<Φιλαναγνωσία>>

Τίτλος της γιορτής που ετοιμάσαμε  << θα βρεθούμε στα παραμύθια… >> 

Οι προσκλήσεις μας ….. !!!

Τα σκηνικά μας…..!!!

τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες από όλα τα τμήματα ,υποδύονται ήρωες των παραμυθιών σε μια μουσικοκινητική παράσταση που ετοιμάσαμε  για τις ανάγκες της δική μας γιορτής ….

Μερικές από τις φωτογραφίες της  γιορτής  λήξης  του Νηπιαγωγείου μας !!!! Ήρωες των παραμυθιών ,μαγεμένος πρίγκιπας, οι νάνοι και η Χιονάτη ,μάγισσες , νεράιδες, λύκος ,παπουτσωμένος γάτος, Σταχτοπούτα , κατσικάκια κοτοπουλάκια , αλεπούδες κ.α….. ήταν οι αγαπημένοι ήρωες των παραμυθιών που ζωντάνεψαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο τα παιδιά και των 3 τμημάτων του σχολείου μας στα πλαίσια του Πολιτιστικού μας προγράμματος ΄΄ Φιλαναγνωσία΄΄
  Θα βρεθούμε στα παραμύθια….!!!! 
Αυτό ήταν το δικό μας Βασίλειο των παραμυθιών…….. που τα παιδιά είπαν την δική τους ιστορία έγιναν τα ίδια οι ήρωες  σε μια μαγική βραδιά με….. τραγούδι ,μουσική και φαντασία!!!!!!!!

Ιούνιος 2014

 

Γιορτή Λήξης- Ιούνιος 2013

0

Συγγραφέας: 28ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ | Κατηγορία Εκδηλώσεις /Γιορτές | , στις 05-06-2021

Γιορτή Λήξης του σχολικού  έτους με την παρουσίαση του Περιβαλλοντικού μας προγράμματος για το <<Δάσος>>

Τίτλος της γιορτής << Το καμένο Δάσος >>

 

Ιούνιος 2013

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας “Κυκλοφοριακής Αγωγής”

0

Συγγραφέας: 28ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ | Κατηγορία Προγράμματα Αγωγής Υγείας | , στις 05-06-2021

Τίτλος του Προγράμματος : “Κυκλοφορώ με ασφάλεια!” 

Σκοπός του Προγράμματος να γνωρίσουν τα παιδιά του κανόνες της σωστής οδικής συμπεριφοράς είτε αφορά τους πεζούς ή τα αυτοκίνητα ,να κατανοήσουν την αξία για τη ζωή της κυκλοφοριακής αγωγής και να αποκτήσουν θετική στάση και συμπεριφορά όταν κυκλοφορούν τηρώντας τους κανόνες.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από όλα τα τμήματα του Νηπιαγωγείου μας και είχε διάρκεια 3μήνες περίπου …

Μερικές από τις εργασίες και πολύ όμορφες κατασκευές των παιδιών που υλοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του προγράμματος …

Μακέτες με αυτοκίνητα ,δρόμους και σηματοδότες !!!

οι τροχονόμοι μας δίνουν συμβουλές …

Ο Δεκάλογος του καλού ποδηλάτη!

Μάθαμε τα σήματα ….

 

Δημιουργήσαμε τα δικά μας σήματα και παίξαμε με αυτά στο προαύλιο του Νηπιαγωγείου μας …

 

 

Επισκεφθήκαμε με πούλμαν το “Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής” της πόλης μας και μάθαμε πάρα πολλά πράγματα . Με προσομοιώσεις τα παιδιά αντιλήφθηκαν όλα αυτά που λέγαμε για τα σήματα τις διαβάσεις ,τα φανάρια ,τους δρόμους και τα πεζοδρόμια … ευχαριστούμε πάρα πολύ τον εξαιρετικό υπεύθυνο του Πάρκου που με τόση αγάπη και υπομονή μας έδειξε και μας έμαθε τόσα πράγματα!!!

      

Και ήρθε η μέρα όπου προσκαλέσαμε τους γονείς να τους παρουσιάσουν τα παιδιά το πρόγραμμα και όσα έφτιαξαν και έμαθαν….

    

Ένα μεγάλο Μπράβο σε όλα τα παιδάκια μας και τις κυρίες τους για την εξαιρετική τους δουλειά !!!

Μάιος 2019

5 Ιουνίου ” Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος”

0

Συγγραφέας: 28ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ | Κατηγορία Πρόσφατα Άρθρα | , στις 05-06-2021

Αυτή την εβδομάδα όλα τα τμήματα του Νηπιαγωγείου μας ασχοληθήκαμε με την θεματική για τον Περιβάλλον με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζουμε κάθε χρόνο στις  5 Ιουνίου.

Μερικές από τις εργασίες των παιδιών  που υλοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα στην θεματική μας  για το περιβάλλον….

 

Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων (παιχνίδια, τραγούδια ,παραμύθια, κατασκευές κλπ.) πληροφοριών, καθώς και την προβολή του κατάλληλου εκπαιδευτικού εποπτικού  υλικού ,σκοπός της θεματικής ήταν  να κατανοήσουν τα παιδιά την σημασία και την αξία του Περιβάλλοντος για την ζωή μας και τον πλανήτη μας, να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση να το φροντίζουν και να το σέβονται.

Τα παιδιά έφτιαξαν αφίσα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και έγραψαν το σύνθημα  “Η Αγάπη μας θα σώσει τη Γη!”

ζωγράφισαν και πρότειναν δράσεις που θα πρέπει να κάνουν για το περιβάλλον!

Έγιναν σούπερ ήρωες και ηρωίδες με αποστολή “Φροντίζω και προστατεύω τον πλανήτη μου”

Κρατάμε λοιπόν, όσα μάθαμε  και δίνουμε  την υπόσχεσή μας …..ότι θα αγαπάμε και θα σεβόμαστε το περιβάλλον μας !!!

Ας παρακολουθήσουμε ένα βιντεάκι για τον τόσο διαφορετικό κόσμο των μικρών και των μεγάλων “Τα παιδιά σώζουν τον Πλάνητη” https://video.link/w/wpf0c

Ένα τραγουδάκι για το περιβάλλον μας ” Μάνα Γη”  https://video.link/w/oof0c

Ας ενώσουμε λοιπόν όλοι τις ευχές μας και ας δείξουμε με πράξεις ότι αγαπάμε και σεβόμαστε το περιβάλλον  και το πλανήτη μας !!!

Καλή συνέχεια σε όλους σας !!!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση