5η ανταλλαγή μαθητών, Elche Ισπανίας

Το πρόγραμμα μετά από 3 σχεδόν χρόνια εντατικής δουλειάς πλησιάζει προς το τέλος του.
Από τις 1 ως τις 8 Απριλίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στο Elche της Ισπανίας η τελευταία συνάντηση του προγράμματος. Από την ελληνική πλευρά θα συμμετάσχουν ο διευθυντής του σχολείου Δημήριος Σόκουτης και οι καθηγήτριες Δέσποινα Δεμίρη, Αναστασία Λιθοξοϊδου και Θεοδώρα Γλαράκη και οι μαθητές Σάρα Αλσουέις, Ηλίας Ματσούκης, Ιωάννα Νούκαρη, Άρτεμις Ουζουνίδου, Παναγιώτα Πιστικοπούλου και Γιώργος Τσικάλης.
Στην διάρκεια της συνάντησης θα παρουσιαστούν τα παραδοτέα του προγράμματος:
1. Βιβλίο σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή που περιλαμβάνει τα 28 σχέδια μαθήματος που συνέταξαν οι καθηγητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.
2. Ταινία τεκμηρίωσης με τους σκοπούς και τις δραστηριότητες του προγράμματος.

Η ελληνική ομάδα στο Εlche θα παρουσιάσει 2 εργαστήρια διάρκειας 90 λεπτών το κάθε ένα.
Το πρώτο έχει τίτλο “If you walked in their shoes…” Developing empathy among the students, περιλαμβάνει δραστηριότητες για την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης στους μαθητές σε ζξτήματα παραβίασης ανθρώπινων δικαιωμάτων και θα απευθυνθεί σε 25 ξένους μαθητές.
Το δεύτερο με τίτλο Traces of ancient Greek culture in modern Greece περιλαμβάνει την παρουσίαση 10 σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας αλλά και 2 ελληνικά τραγούδια, σύντομες δραματοποιήσεις και ακόμη μια σύντομη αναφορά στην μεσογειακή διατροφή. Το εργαστήριο θα κλείσει με ένα παραδοσιακό κέρασμα στους 50 ξένους μαθητές που θα το παρακολουθήσουν.

Ακόμη οι Έλληνες μαθητές ετοιμάζουν ένα 30λεπτο πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς που θα παρουσιάσουν στην αυλή του ισπανικού σχολείου.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση