2η ανταλλαγή μαθητών στο Βίλνιους της Λιθουανίας 15-21 Νοεμβρίου 2015

DSCN1496DSCN1560DSCN1463DSCN1491
Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + Lessons for present lessons for future που υλοποιεί το σχολείο μας από το 2014, μια πενταμελής ομάδα μαθητών της Β’ λυκείου με την συνοδεία δύο καθηγητών επισκέφθηκαν το σχολείο Solomo Aleichemo ORT gimnazija στο Βίλνιους της Λιθουανίας από τις 15 ως τις 21 Νοεμβρίου.
Η ομάδα αποτελούνταν από τους: Αθηνά Βρεττέα, Νεφέλη Κυριαζοπούλου, Αννα Μαρία Μαλεστούδη, Ελένη Πασσά και Νίκο Σπανό με συνοδούς καθηγητές τον Ζ. Σπανό και την Θ. Γλαράκη.

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες μαθητών του σχολείου, συμμετείχαν στην σχολική ζωή των Λιθουανικού σχολείου και επισκέφθηκαν μέρη που σχετίζονται με τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Λιθουανίας. Επίσης με την καθοδήγηση του κ. Σπανού παρουσίασαν ένα πρωτότυπο δρώμενο με θέμα την αντίσταση που συγκίνησε τους εταίρους μας, μαθητές και καθηγητές.
Στην διάρκεια αυτής της συνάντησης παρουσιάστηκε και το 1ο μερος της δεύτερης ενότητας των σχεδίων μαθημάτων που έχει θέμα την συνεργασία με τις δυνάμεις του κατακτητή. Το ελληνικό σχέδιο μαθήματος που συνέταξαν οι καθηγήτριες ΄Αννα Δοϊρανλή, Δέσποινα Δεμίρη, Μάγδα Μητζιώρη και Αναστασία Λιθοξοϊδου αφορά τα τάγματα ασφαλείας στην Θεσσαλονίκη και επικεντρώνεται στην δράση του Τάγματος του Γ. Πούλου.
Συζητήθηκε επίσης το περιεχόμενο της 2ης ενότητας συνολικά και η παραγωγή του ντοκυμαντέρ καθώς και οργανωτικά ζητήματα για την επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη τον ερχόμενο Μάρτιο.
Κατά γενική ομολογία και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες η συνάντηση στο Βίλνιους ήταν χρήσιμη για την προώθηση του προγράμματος και μια εξαιρετική εμπειρία για τους μαθητές που συμμετείχαν.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση