«

»

Οκτ 30

κι αν ήσουν εσύ;

Το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;» που συνδιοργανώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος.
KiAnHsounEsyPosterThessaloniki (414 x 600)
Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος την Παρασκευή 30/10/2015 επισκέφθηκαν το σχολείο μας η κα Σαββοπούλου Εύα από την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και η θεατροπαιδαγωγός κα Τζένη Καραβίτη από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Οι εισηγήτριες για 90 λεπτά παρουσίασαν το εντελώς επίκαιρο και δύσκολο πρόβλημα της προσφυγιάς με σύντομες βιωματικές δράσεις σε δύο τμήματα της Α λυκείου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και να διατυπώσουν τους προβληματισμό τους πάνω στο θέμα. Ελπίζουμε ότι αυτή η σύντομη επαφή των μαθητών με το προσφυγικό ζήτημα θα ενεργοποιήσει περαιτέρω τα ούτως ή άλλως υπαρκτά ανθρωπιστικά αντανακλαστικά τους.
Εξαλλου για τους μαθητές του Α2 το πρόγραμμα θα συνεχιστεί σε τρεις δίωρες συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν τους ερχόμενους δύο μήνες με την υποστήριξη της έμπειρης θεατροπαιδαγωγού κας Καραβίτη.

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων