«Ημέρα Γνωριμίας με το Άθλημα του Αθλητικού Ομαδικού Χορού-Cheerleading»

Γενικά

Την Πέμπτη 7/12/2023 το σχολείο μας συμμετείχε με τις τάξεις Γ΄, Δ΄, Ε΄΄και Στ΄ στη Βιωματική Δράση:

«Ημέρα Γνωριμίας με το Άθλημα του Αθλητικού Ομαδικού Χορού-Cheerleading»

Η Δράση διεξήχθη στο γήπεδο της ΜΕΝΤ.

Διοργανώθηκε από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ανατολικής Θεσσαλονίκης μέσω του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

 

● Εκπαιδευτικοί και μαθητές μάθαμε ότι το cheerleading είναι αθλητικός ομαδικός χορός, αναγνωρισμένος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Παγκόσμια Ολυμπιακή Επιτροπή. Με οργανωμένες κινήσεις, με στοιχεία ακροβατικής και συνθημάτων έχει ως σκοπό την εμψύχωση. Συνδυάζει δεξιότητες πολλών αθλημάτων με τις τεχνικές πολλών χορών όπως το μπαλέτο, jazz, HipHop και breakdance.

Είναι το ταχύτερα διαδεδομένο άθλημα στις νέες ηλικίες και απευθύνεται σε όλα τα αγόρια και κορίτσια, ανεξάρτητα από ικανότητες και σωματότυπο.

Το cheerleading ξεκίνησε από τα πανεπιστήμια της Αμερικής στα τέλη του 19ου αιώνα ως αποκλειστικά ανδρική δραστηριότητα. Στόχο είχε την οργανωμένη εμψύχωση των θεατών σε αγώνες αμερικανικού football. Σταδιακά ενσωματώθηκαν και γυναίκες.

 

● Όλοι παρακολουθήσαμε χορογραφίες από τους αθλητές και τις αθλήτριες των εθνικών ομάδων από τις ποικίλες κατηγορίες του Cheerleading όπως: CHEER JAZZ, CHEER FREESTYLE POM , CHEERLEADING (ACRO) και άλλες.

Eνθουσιαστήκαμε με τη δύναμη και την ενέργεια που πήγαζε από όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες. Και όλοι καταχειροκροτήσαμε τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας των ασκήσεων καθώς και τον άψογο συντονισμό και συγχρονισμό σε όλες τις χορογραφίες τους.

● Oι μαθητές και οι μαθήτριές μας μαζί με τους αθλητές των Εθνικών ομάδων έπαιξαν παιχνίδια εμπιστοσύνης, χόρεψαν μοντέρνους χορούς, κατάφεραν να κάνουν μία ακροβατική άσκηση και έκαναν διαδραστικό cheer (Η ομάδα senior παρουσίασαν ένα σύνθημα, στο οποίο συμμετείχαν και απαντούσαν οι μαθητές).

Και στο τέλος της Δράσης, τα παιδιά, αφού εξέφρασαν την επιθυμία να ασχοληθούν με τον ομαδικό αθλητικό χορό cheerleading, πήραν αυτόγραφα από τους Αθλητές των Εθνικών Ομάδων.

 

cheerleading 1 cheerleading2 cheerleading3 cheerleading4 cheerleading5