27ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Καλωσήρθατε στην Δικτυακή τοποθεσία του 27ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων

3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Παιχνιδιού στο SCRATCH

Δεκ 201617

      Δημοscratchσιεύτηκε η πρώτη ανακοίνωση για τον φετινό (3ο κατά σειρά) μαθητικό διαγωνισμό παιχνιδιού φτιαγμένου με SCRATCH. Το φετινό θέμα του διαγωνισμού παιχνιδιού με SCRATCH (2016-17) είναι «Ελληνική Μυθολογία – Scratchάροντας με ένα μύθο» και ειδική θεματική με τίτλο «Ελληνική Μυθολογία και Καζαντζάκης» στα πλαίσια συνεργασίας με το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το 2017 έχει ανακηρυχθεί ως “Έτος Καζαντζάκη” από το Υπουργείο Πολιτισμού.

ScratcGames_3_ThumbΣημαντικές Ημερομηνίες
20 Ιανουαρίου 2017: 2η Ανακοίνωση και ανάρτηση αναλυτικών οδηγιών συμμετοχής στο διαγωνισμό και προδιαγραφών για τα μαθητικά έργα.
17 Απριλίου 2017: Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων των μαθητών.
31 Μαΐου 2017: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων.

festman-small-logo       Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα δοθούν αντίστοιχα βραβεία και έπαινοι σε έργα μαθητών: Δημοτικού, Γυμνασίου,  Λυκείου (Γενικού & Επαγγελματικού), Ειδικών σχολείων. Τα υποβληθέντα έργα μπορεί να είναι προϊόντα είτε ατομικής είτε ομαδικής προσπάθειας και πρέπει να είναι πρωτότυπα, δηλαδή να προκύπτουν από την προσωπική δημιουργική εργασία των μαθητών.

    Το δημοφιλές, αυτό, εκπαιδευτικό περιβάλλον προγραμματισμού, είτε εγκατεστημένο στον υπολογιστή μας είτε μέσα από την ιστοσελίδα scratch.mit.edu,  είναι ένα εύχρηστο αλλά συγχρόνως ισχυρότατο εργαλείο που πολλοί χρήστες ανά τον κόσμο, το χρησιμοποιούν για τη δημιουργία και δημοσίευση ποικίλων ψηφιακών έργων: παρουσιάσεις, ευχετήριες κάρτες με κινούμενα γραφικά (animation), διαδραστικές ιστορίες (“ψηφιακή εξιστόρηση”). Ωστόσο, ο κυριότερος στόχος είναι η εξοικείωση των μαθητών με την αλγοριθμική λογική και τις βασικές δομές του προγραμματισμού, συνήθως με κίνητρο τη δημιουργία των δικών τους παιχνιδιών. Στο Δημοτικό Σχολείο, πιο συχνά χρησιμοποιείται στο μάθημα ΤΠΕ της Έκτης Τάξης (και ίσως και της Πέμπτης, ανάλογα με τα χρονικά όρια), ενώ αποτελεί το προγραμματιστικό εργαλείο για το ρομποτάκι LEGO Education WeDo, το οποίο χρησιμοποιείται στους διαγωνισμούς του WRO Hellas για δημοτικά σχολεία.

από κάτω από: Ε Δημοτικού, ΣΤ Δημοτικού, Τ.Π.Ε| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Παιχνιδιού στο SCRATCH    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

European Radio Logo


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων