Παντρεύουμε τον κάβουρα

Την προηγούμενη βδομάδα μάθαμε το γνωστό παραδοσιακό τραγούδι

[vodsch https://www.youtube.com/watch?v=9Kh24mXqJPk]

Το δραματοποιήσαμε και το χαρήκαμε πολύ.

Την Δευτέρα, ένα γράμμα εμφανίστηκε κάτω από την πόρτα του νηπιαγωγείου

καβουρας

 

 

 

 

καβουρας

 

Μα πως έγινε αυτό; Μας παρακολουθούν;  Ακολούθησε ατέλειωτη συζήτηση για τον Καροτάκη και τελικά του κάναμε την χάρη και καλέσαμε αυτόν και τους φίλους του στον γάμο

 

1 2

Στο διάλειμμα όλοι ψάχνανε τον Καροτάκη. Φώναζαν το όνομά του και κοιτάζανε μήπως τον εντοπίσουν. Ρωτήσαν και τα παιδιά του δημοτικού που εκείνη την ώρα περνούσαν από έξω.

Αυτά τους είπαν ότι είδαν κάτι που έμοιαζε με λαγό πίσω από τους θάμνους. Η αναζήτηση του λαγού επεκτάθηκε και στον χώρο έξω από το νηπιαγωγείο. Τα νήπια δίνανε οδηγίες στα μεγάλα παιδιά και αυτά τις ακολουθούσαν. Ψάξανε όλο το τετράγωγο, πίσω από δέντρα, αυτοκίνητα, κάδους  και τελικά ήρθαν με ένα κομμάτι χόρτο. Συμφωνήσαμε ότι έμοιαζε με το υπόλοιπο του καρότου που έφαγε το λαγουδάκι.

Τα παιδιά θέλανε να γνωρίσουν τον λαγουδάκι και αποφάσισαν να του γράψουν μηνύματα

3 4

Την άλλη μέρα, ένα δέμα ήταν έξω από την πόρτα του νηπιαγωγείου μας

DSC04391τι νά έχει άραγε μέσα; Κάτι ξεπροβάλει, ας το ανοίξουμε επιτέλους.

Ένα γράμμα και όχι μόνο

DSC04411DSC043945

 

 

 

Απολαύσαμε τα κεράσματα που μας έφερε το λαγουδάκι και μετά φορέσαμε τα αυτάκια που μας χάρισε. Παίξαμε τα λαγουδάκια και μουσικές καρέκλες

687Και εκεί που ο Καροτάκης ετοιμαζόταν να μας αποχαιρετήσει για να επιστρέψει στους φίλους του, τα παιδιά του ζήτησαν να μείνει ένα βράδυ στο νηπιαγωγείο γιατί την επόμενη μέρα κάθε παιδάκι θα έφερνε ένα λούτρινο ζωάκι για να γνωριστεί με τον Καροτάκη και να παίξει μαζί του.

Πράγματι την επόμενη μέρα ο λαγός μας είχε μια μεγάλη συντροφιά. Μετά τις απαραίτητες συστάσεις, παίξαμε με τα λούτρινά μας. Κάθε παιδί ήταν ο μπαμπάς ή η μαμά του λούτρινού του. Το έβαζε στη πλάτη του και περπατώντας στα τέσσερα προσπαθούσε να διασχίσει μια απόσταση δίχως να χάσει το μωρό.

Μετά χορέψαμε. Ανά δύο παιδιά βάζανε τα ζωάκια τους ανάμεσά τους και χορεύανε βαλς και στο τέλος πιαστήκαμε σε κύκλο με τα ζωάκια ανάμεσά μας και χορέψαμε αποκριάτικους χορούς.

Το απόγευμα ο Καροτάκης αποχαιρέτησε έναν έναν τους φίλους του και επέστρεψε στο λαγούμι του.

Ελπίζουμε να μας παρακολουθεί και θα θέλαμε να ξανάρθει στο νηπιαγωγείο μας