ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Μπες στα παπούτσια μου….

  Μπες στα παπούτσια μου

Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας 

από τη θεατρική ομάδα ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ.

Ένα εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα,

μια πολυσύνθετη παράσταση-εργαστήριο για την ενσυναίσθηση, τη διαφορετικότητα και το σχολικό εκφοβισμό.

Τα παιδιά παρακολούθησαν την επιτυχημένη θεατρική παράσταση – βιωματικό εργαστήρι «ΜΠΕΣ ΣΤΑ ΠΑΠΟYΤΣΙΑ ΜΟΥ» από την θεατρική ομάδα ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ .Η πρωτότυπη διαδραστική ιστορία παρουσίασε φανταστικούς χαρακτήρες από γνωστά παραμύθια δοσμένους με χιούμορ και φαντασία. Ακολούθησε εργαστήριο που ενσωματώνεται στην θεατρική διαδικασία. Μέσα από την ενεργό συμμετοχή και τη διάθεση του παιχνιδιού «μπαίνοντας στα παπούτσια του άλλου», τα παιδιά κλήθηκαν να εξωτερικεύσουν πιο εύκολα τις σκέψεις τους και παράλληλα να ερευνήσουν τα συναισθήματα των άλλων, αναπτύσσοντας έτσι μεγαλύτερη ενσυναίσθηση, και κατανοώντας έννοιες όπως διαφορετικότητα και σχολικός εκφοβισμός.

Η παράσταση-εργαστήριο είχε τρεις ενότητες :

Α’ ενότητα

Αποτελείται από την πρωτότυπη θεατρική παράσταση «Μπες στα παπούτσια μου» όπου μέσα από κωμικές καταστάσεις, τα παιδιά  αντιλήφθηκαν τη θέση θύμα – θύτη.

20231025 101914

20231025 101141

20231025 102915

Β’ ενότητα

Οι ηθοποιοί μαζί με τα παιδιά έφτιαξαν «Τα Δέντρα των συναισθημάτων». Με ασκήσεις γνωριμίας και εμπιστοσύνης  απέκτησαν περισσότερη ενσυναίσθηση, κατανόηση και σεβασμό.

IMG de91aa633592742f7adfb90936ff55f9 V

Γ’ ενότητα

Τα παιδιά αυτοσχεδίασαν με βάση την παράσταση που παρακολούθησαν. Πρότειναν κανόνες αντιμετώπισης σχολικού εκφοβισμού και εξωτερίκευσαν τον δημιουργικό και καλλιτεχνικό τους εαυτό μέσα από το βιωματικό παιχνίδι.

 

Η παράσταση-εργαστήριο τελείται υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και έλαβε έγκριση αιγίδας και επιχορήγησης του Υπουργείου Πολιτισμού́ και Αθλητισμού.