Μαρ 15 2015

Άρθρα του/της 26dimnik

Διαγωνισμός ρομποτικής

Κάτω από: Εκδηλώσεις

Ο πανελλήνιος διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής αποκλειστικά για παιδιά δημοτικού έλαβε μέρος ανά περιφέρεια στις αρχές του Μαρτίου. Διεξάγεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας διάδοσης της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) στον τρόπο διδασκαλίας και εκπαίδευσης. Μακροπρόθεσμα, η STEM μπορεί να δώσει ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να απαντούν σε ερωτήματα και να εμπλέκονται σε διαδραστικές δραστηριότητες με θέματα την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία.

Ο διαγωνισμός ρομποτικής για την Περιφέρεια Αττικής διεξήχθη στους χώρους της Ελληνογερμανικής Αγωγής, το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015. Λόγω των πολλών συμμετοχών, τα σχολεία χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και έγιναν δύο διαγωνισμοί, πρωί και απόγευμα. Το σχολείο μας συμμετείχε με δύο ομάδες των έξι μαθητών, την 26dimnik_fomama και την 26dimnik_2003, στο πρωινό γκρουπ.


Η 26dimnik_fomama έφτιαξε ένα αυτόματο φορτηγό, ώστε όσοι μαζεύουν φύλλα/σκουπίδια από τους δρόμους να μη χρειάζεται να ανεβαίνουν για να θέσουν σε κίνηση το όχημα. Διαθέτει μικρόφωνο και αισθητήρα απόστασης. Όταν του φωνάζεις προχωρά, όταν ξαναφωνάζεις σταματά. Επίσης σταματά όποτε βρει εμπόδιο σε μικρή απόσταση.


Η 26dimnik_2003 έφτιαξε μια αυτόματη μπάρα για αυτοκίνητα. Διαθέτει μικρόφωνο και αισθητήρα απόστασης. Όταν φωνάζεις ανοίγει και κλείνει μόνη της μετά από 5 δευτερόλεπτα. Αν κάποιο αυτοκίνητο περνά ακόμα τότε σταματά.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια
Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση