Οδηγίες για το μάθημα της κολύμβησης

Οι μαθητές/τριες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στο χώρο του κολυμβητηρίου:

 

  1. Μπορούν να αλλάξουν ρούχα μόνο μέσα στα αποδυτήρια.
  2. Πρέπει να κάνουν ντουζ πριν την είσοδό τους στο χώρο της πισίνας.
  3. Πρέπει να κάνουν χρήση της τουαλέτας πριν από το μάθημα. Σε περίπτωση που θα χρειαστεί να πάνε στην τουαλέτα κατά τη διάρκειά του μαθήματος πρέπει να πάρουν την άδεια του καθηγητή Φυσικής Αγωγής. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η ούρηση μέσα στονερό.
  4. Η είσοδος τους στον χώρο της πισίνας γίνεται μόνο μαζί με το υπόλοιπο τμήμα και με τη συνοδεία του καθηγητή-συνοδού.
  5. Η είσοδος τους στον χώρο της πισίνας γίνεται φορώντας σαγιονάρες.
  6. Η είσοδό τους στον χώρο της πισίνας γίνεται μέσα από την δεξαμενή απολύμανσης των ποδιών (ποδόλουτρο).
  7. Πρέπει να φορέσουν το σκουφάκι της κολύμβησης πριν την είσοδο τους στο νερό και να το βγάλουν μετά την έξοδό τους από αυτό.
  8. Η είσοδος και η έξοδος από το νερό γίνεται μόνο από τα σκαλάκια ή τους βατήρες και μόνο μετά από εντολή των προπονητών. Δεν επιτρέπονται οι βουτιές από τα πλαϊνά της πισίνας, τα μακροβούτια, και η άπνοια.
  9. Την ώρα του μαθήματος πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των γυμναστών-προπονητών, να κολυμπούν ήρεμα και μόνο στις διαδρομές που τους υποδεικνύουν οι γυμναστές-προπονητές, να συμπεριφέρονται με ευπρέπεια προς όλους, να σέβονται τους κανόνες λειτουργίας του κολυμβητηρίου και να θυμούνται ότι ο χώρος δεν είναι μόνο δικός τους αλλά και των άλλων.

(περισσότερα…)

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Στ΄ Δημοτικού στα Τρίκαλα

SXOLAR1a

Εκπαιδευτική εκδρομή στα Τρίκαλα πραγματοποίησαν μαθητές/τριες του 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Η διευθύντρια του σχολείου κ. Κατερίνα Σταγιάνννη και οι εκπαιδευτικοί συνόδευσαν μαθητές/τριες της Στ Τάξης του σχολείου στην εκδρομή που είχε ως βασικό αντικείμενο τις δράσεις και εφαρμογές της Smart Trikala. Αρχικώς επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Τρικκαίων, όπου με πλήρη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενημερώθηκαν για τα όσα υλοποιεί η Smart Trikala στο πλαίσιο βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών και της καλύτερης λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών. Την ενημέρωση έκανε ο ειδικός σύμβουλος του Δ. Τρικκαίων κ. Θαν. Μιχαλάκης.
Η εκδρομή εμπλουτίστηκε με γνωριμία με πλευρές της πόλης των Τρικάλων.
Ακολούθησε επίσκεψη στο Μουσείο Τσιτσάνη και στο δίδυμο οθωμανικό λουτρό, όπου οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν από τον κ. Μιχαλάκη για την ιστορία του, για την ιστορία του κτηρίου διαχρονικά και για τη λαϊκή μουσική. Μάλιστα, αρκούντως προετοιμασμένοι/ες οι μαθητές/τριες τραγούδησαν τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη στον προαύλιο χώρο του Μουσείου.
Η εκδρομή συνεχίστηκε με περίπατο μέχρι την παλιά πόλη, το Βαρούσι, στο Φρούριο και το ρολόι. Στα μνημεία και τους ιστορικούς χώρους έγινε ενημέρωση των μαθητών/τριών από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου συνολικά για τα ιστορικά στοιχεία της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο

Εκπαιδευτική επίσκεψη στα Τρίκαλα

 

“Κυκλοφορώ με ασφάλεια” για τους μαθητές της Α Δημοτικού

4

 

 

Σήμερα, Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021, στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και του προγράμματος «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας επιμορφωτική ενημέρωση των μαθητών της Α’ τάξης. Στα παιδιά των τμημάτων Α1 Α2 και Α3, μίλησε η σχολική τροχονόμος, κ. Κασσιανή Μαγγίπα και οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων Γριζανίτη Σμαραγδή, Κατσάρα Αικατερίνη, Τσάτσιου Βασιλική και Ζιούρκα Σταυρούλα. Τους ενημέρωσε για το έργο και την προσφορά των σχολικών τροχονόμων, την ασφαλή πεζή πορεία στον δρόμο και τη σημασία του σεβασμού στους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Μετά το πέρας της ενημέρωσης, οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν μια παρουσίαση με τους πιο σημαντικούς κανόνες κυκλοφορίας, τους οποίους πρέπει να ακολουθούν κατά την πορεία τους από και προς το σχολείο. (περισσότερα…)

Υποδοχή προσφυγόπουλων για το Σχολικό Έτος 2021-22

Και τη φετινή χρονιά υποδεχτήκαμε τα προσφυγόπουλα στο σχολείο μας…. Ευχόμαστε να είναι γερά, χαρούμενα, δημιουργικά και να τους βοηθήσουμε να ατενίζουν το μέλλον τους με αισιόδοξη ματιά! Καλή αρχή παιδιά! Σας ευχαριστούμε που κάνετε το σχολείο μας τόσο φωτεινό και πολύχρωμο!!!

1 (περισσότερα…)