Από την τελεία…στη Yayoi Kusama
Το πολυαγαπημένο βιβλίο ”Η τελεία” ήρθε στο σχολείο μας για να μας μάθει ότι κάθε προσπάθεια, όχι μόνο αρκεί αλλά είναι η αρχή για κάτι μεγάλο και σπουδαίο! Οι τελείες μας ενέπνευσαν και αρχίσαμε να τις βάζουμε παντού, γρήγορα όμως συνειδητοποιήσαμε ότι δεν άρεσαν μόνο σε εμάς, αλλά και στη γνωστή εικαστικό Yayoi Kusama.
Πρόκειται για μία καλλιτέχνιδα από την Ιαπωνία που θεωρείται η βασίλισσα της τελείας. Γνωρίσαμε την ιστορία της, ανακαλύψαμε και παρατηρήσαμε πολλά και διαφορετικά έργα της.

Έτσι, αποφασίσαμε και εμείς να δημιουργήσουμε έργα με τελείες.
Αρχικά, πάνω σε χάρτινα πιάτα μαζί με το πρώτο γράμμα από το όνομά μας:
Συνεχίσαμε στολίζοντας λευκά μπλουζάκια με τελείες από χαρούμενα χρώματα! 
Δημιουργήσαμε φθινοπωρινά φύλλα με τελείες!
Κόψαμε και ζωγραφίσαμε τελείες, οι οποίες στόλισαν το δέντρο του σχολείου μας.
Αναπαραστήσαμε ένα από τα έργα της Yayoi Kusama.
Γεμίσαμε και εμείς με τελείες πραγματικές κολοκύθες, όπως αγαπάει να κάνει και η εικαστικός μας. 

Ανοίξαμε τον χάρτη για να αποκτήσουμε μία εικόνα για τα μεγάλα ταξίδια που πραγματοποίησε σε πολλές χώρες προκειμένου να σπουδάσει αλλά και για να κάνει εκθέσεις των έργων της. Ιαπωνία-Νέα Υόρκη-Αγγλία-Γαλλία.
Στολίσαμε με τελείες τα λευκά ντουλάπια της τάξης μας, με αφορμή το έργο της ”The Obliteration Room” 2002.
Τα περάσαμε τελεία!








